Premieră mondială Kia cee’d la Geneva

All-new-Kia-ceed-2012Noul Kia cee’d îşi face debutul astăzi în cadrul celei de-a 82-a ediţii a Salonului Internaţional Auto de la Geneva. Alături de cee’d, la salonul elveţian sunt prezentate vehiculul electric Kia Ray şi conceptul Track’ster, de asemenea în premieră pentru publicul european.

“Cele trei premiere Kia de la Geneva acoperă mai multe segmente auto şi subliniază diversitatea gamei actuale şi viitoare”, a declarat Thomas Oh, Senior Executive Vice President şi COO, Kia Motors Corporation.

“cee’d-ul original a fost o bornă importantă pentru Kia în Europa, care ne-a permis să concurăm pentru prima dată în segmentul C. A doua generaţie a acestui model este, din nou, o maşină de referinţă, cu design, calitate şi motorizări îmbunătăţite. Interesul nostru pentru tehnologii “curate” este reprezentat de Kia Ray EV, iar partea creativă este evidenţiată de conceptul Track’ster – o versiune foarte performantă a modelului de succes Kia Soul”, a adăugat acesta.

Desenat, conceput şi fabricat în Europa, exclusiv pentru piaţa europeană, noul cee’d este mai sofisticat, mai economic, mai rafinat şi oferă o experienţă a condusului mai impresionantă decât predecesorul său. Noul cee’d va consolida succesul modelului anterior şi va poziţiona Kia ca unul dintre producătorii importanţi din Europa.

Mai lung, mai puţin înalt şi mai fluid decât modelul original, hatchback-ul de 4.3 metri are o siluetă eficientizată, modelată de testarea intensivă în tunelul de vânt de la Namyang, în Coreea.

Materialele de calitate din cabină şi echipamentele high-tech vor face ca interiorul noului cee’d să se potrivească perfect aspectului premium al exteriorului şi îi va permite să concureze cu cei mai buni rivali din clasă din Europa.

În Europa, noul cee’d va fi dotat cu două motoare pe benzină (1.4 MPI, 1.6 GDI) şi două diesel (1.4 WGT,1.6 VGT), care vor oferi puteri cuprinse între 90 şi 135 CP.

Vedeta este motorul de 1.6 litri Gamma GDI, care a fost numit unul din cele mai bune 10 motoare din lume de către WardsAuto World în 2011 (‘Ward’s 10 Best Engines’). Introdus ca o noutate pe modelul cee’d, motorul 1.6 GDI include cea mai nouă tehnologie de injecţie directă pentru a livra o putere maximă de 135 CP şi un cuplu de 165 Nm.

Cuplată la motorul 1.6 GDI este o transmisie cu dublu ambreiaj (Dual Clutch Transmission – DCT) dezvoltată în interiorul companiei. Aceasta va asigura o schimbare lină a treptelor de viteză pentru a îmbunătăţi confortul şi va reduce consumul şi emisiile de CO2.

Motorul 1.6 litri VGT turbo diesel livrează o putere maximă de 128 CP şi un cuplu maxim de 260 Nm. Versiunile care vor încorpora tehnologia EcoDynamics, incluzând sistemul ISG (Start/Stop), cauciucuri cu rezistenţă redusă la rulare şi sistemul de management al alternatorului (AMS), vor atinge un nivel impresionant al consumului de doar 3.7 l/100 km şi emisii de CO2 de 97 g/km.

Datorită eforturilor continue depuse de tehnicieni pentru a reduce consumul, fără a sacrifica puterea motorului, motoarele noii game cee’d au îmbunătăţit consumul de combustibil cu o medie de 4% faţă de generaţia anterioară.

Versiunea wagon a modelului Kia cee’d este prezentată astăzi de designerul şef al Kia, Peter Schreyer, detaliile complete ale acestui model urmând să fie anunţate în perioada apropiată lansării pe piaţă a acestui model.

Prezentat în decembrie 2011 şi prezent deja pe piaţa coreeană, modelul Kia Ray EV este un city car electric cu o autonomie de până la 139 km (86 mile) pentru o singură încărcare – care durează doar 25 de minute folosind un sistem rapid de alimentare. Vehiculul cu lungime de 3.6 metri este dotat cu un motor electric de 50kW şi un set de baterii lithium-ion polymer de 16.4 kWh.

Prezentat pentru prima dată la Salonul de la Chicago şi aflat acum la debutul european, arătosul concept Track’ster este de fapt un Kia Soul cu mai multă atitudine. Este desenat pentru a fi o interpretare a ceea ce oamenii cred că ar trebui sa fie un Kia sportiv.

Kia Track’ster prezintă un motor turbo pe benzină de 2.0 litri, care produce 253 CP, putere transmisă către toate cele patru roţi printr-un sistem controlat electronic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.