AUTOBIS – primul website din România de licitaţii auto online cu preţ descrescător

AUTOBISÎncepând cu 15martie se lansează primul website de licitaţii LIVE cu preţ descrescător pentru maşini noi cu livrare imediată şi rulate, exclusiv din stocurile dealerilor auto autorizaţi şi ale societăţilor de leasing de pe întreg teritoriul României.

Site-ul Autobis.ro şi aplicaţia care rulează în spatele acestuia au fost realizate de o echipă cu o bogată experienţă în piaţa auto, într-un moment în care această piaţă are mai multă nevoie ca niciodată de instrumente care să contribuie la relansarea vânzărilor de automobile.

Ideea care a stat la baza construirii acestui site a plecat de la importanţa pe care Internetul o are în viaţa noastră.În acest context, Autobis.ro face un pas mai departe în lumea comerţului online, unde până acum erau preponderente anunţurile persoanelor private. În plus, anunţurile fără viaţă de până acum se transformă într-un proces interactiv.

Echipa Autobis a construit un site care este dedicat profesioniştilor din lumea auto, importatorilor şi dealerilor de automobile.

Autobis intenţionează să fie un partener al comerţului civilizat cu automobile, pentru a face o disociere clară între ofertele venite de la particulari sau parcuri auto – care nu pot garanta provenienţa sau istoricul autoturismului, dar nici nu acordă garanţie – şi ofertele dealerilor, care sunt 100% sigure şi beneficiază de garanţie.

Astfel, platforma Autobis va permite dealerilor să promoveze şi să vândă autoturismele aflate pe stoc, iar persoanelor interesate de un automobil nou sau unul rulat cu garanţie să negocieze preţul de achiziţie.

Anunţurile prezente pe Autobis sunt, aparent, similare celor ce se găsesc pe alte site-uri auto, însă diferenţa majoră constă în faptul că Autobis le oferă o componentă de interactivitate.

Licitaţiile cu preţ descrescător permit adaptarea rapidă a ofertei la cerere şi garantează un preţ avantajos într-un timp foarte scurt (atât din punctul de vedere al comerciantului, cât şi din punctul de vedere al clientului). Sistemul a fost deja utilizat de-a lungul timpului pe diverse pieţe ale lumii, pentru diferite mărfuri.

Cumpărarea unei maşini este mai simplă acum şi datorită informaţiilor prezentate pe Autobis.ro: complete, obiective şi verificate de profesionişti. Pe lângă licitaţiile mereu active, pe Autobis.ro sunt prezente şi cele mai noi ştiri din lumea auto, informaţii despre automobile nou lansate, teste obiective cu autoturismele de pe piaţă şi sfaturi utile în ceea ce priveşte achiziţia unei maşini.

Conţinutul editorial de pe autobis.ro este realizat integral de o echipă proprie de jurnalişti consacraţi şi va oferi cititorilor un ritm de actualizare cotidian, bazat nu doar pe informaţii provenind din industria auto, dar şi pe analize de piaţă, cele mai noi modificări legislative, noutăţi privind asigurările auto şi, extrem de important, informaţii despre credite auto şi oportunităţi de achiziţie în leasing.

Licitaţiile sunt în permanenţă active, 24h/24.În orice moment, în licitaţie se află câte un autoturism din fiecare marcă. Simultan, se desfăşoară un număr mare de licitaţii, intervalul după care acestea sunt reluate fiind direct proporţional cu numărul anunţurilor postate.

Algoritmul licitaţiei include scăderea preţului la fiecare 20 de secunde cu o sumă prestabilită. Potenţialul client vede în permanenţă preţul la care a ajuns licitaţia precum şi preţul de listă, dar nu va cunoaşte niciodată nivelul minim al preţului.

Preţul încetează să scadă în momentul în care un vizitator apasă butonul “REZERVĂ ACUM” sau atunci când preţul scade până la limita precizată de dealer. În momentul în care vehiculul este rezervat de un vizitator, licitaţia se opreşte şi autoturismul este retras de la vânzare. Un utilizator poate urmări până la 5 automobile, pe care le introduce într-un WISHLIST propriu.

Pentru a putea participa la licitaţii, utilizatorii trebuie să fie înregistraţi.În plus, pentru a putea rezerva un automobil, orice utilizator trebuie să trimită un SMS în valoare de 2 euro+TVA. Acest sistem a fost introdus pentru a evita abuzurile şi rezervările false.

Utilizatorul poate localiza foarte uşor modelul de care este interesat si poate vedea atât modelul pentru care licitaţia este LIVE, cât şi modelele care vor intra în licitaţie.
De asemenea, cei interesaţi să cumpere un vehiculpot seta o alertă pentru a fi anunţaţi înainte ca licitaţia respectivă să înceapă.

Utilizatorii care nu se află în faţa computerului la momentul licitaţiei, dar sunt interesaţi de acel modelpot plasa o ofertă offline care va ajunge la dealer.

Toţi clienţii care au rezervat un automobil prin apăsarea butonului “REZERVĂ ACUM” vor fi contactaţi de către agentul de vânzări al dealerului, într-un interval de 24 de ore, în vederea finalizării tranzacţiei. Reprezentantul de vânzări îi va prezenta clientului soluţii de finanţare similare unei tranzacţii în showroom.

1 Response

  1. Cristi says:

    O mare minciuna gogonata si un c*c*t de site care nu face 2 lei. Preturi extraordinar de mari iar licitatiile lipsesc cu desavarsire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.