Noul Lotus Exige S prezentat oficial în România

Lansare-Lotus-Exige-SAstăzi a fost lansat oficial în România automobilul Lotus Exige S, cel mai recent model produs la Hethel, în Marea Britanie de către Lotus Cars.

Evenimentul a avut loc la showroom-ul Lotus de lângă Aeroportul Otopeni, în prezenţa Lord Green of Hurstpierpoint, Ministrul britanic pentru Comerţ şi Investiţii, a Excelenţei Sale Martin Harris, Ambasadorul britanic la Bucureşti şi a domnului Ion Bazac, preşedintele Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars în România.

Numeroşi jurnalişti au apreciat momentul în care Lord Green a dezvelit maşina sportivă britanică, recunoscută ca un simbol al performanţei şi agilităţii, atribute specifice Lotus.

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1 167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus. Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanţă maximă precum şi o linie autentică.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programată şi un reglaj optimizat al suspensiilor. Acestea transformă modelul într-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteză.

Pe scurt: Motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, 3,5 litri, 350 CP; cutie de viteze manuală, 6 trepte, cu rapoarte scurte; greutate: 1,176 kg; raport Greutate/Putere: 3,3; performanţe: 0 la100km/h: 4,0 sec; viteză maximă: 274 km/h.

Lotus Exige S poate fi achiziţionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars în România, Republica Moldova, Serbia şi Montenegro.

Din 2012, Lotus concurează în campionatul mondial de Formula 1 cu propria echipă, având piloţi pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen şi pe campionul en-titre în seria GP2, Romain Grosjean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.