Lexus CT 200h: distincţia Grand Prix pentru siguranţă din partea JNCAP

Launch of Lexus CT 200hLexus anunţă că modelul sau Lexus CT 200h a primit distincţia Grand Prix pentru cele mai bune performanţe în domeniul siguranţei, în cadrul testelor de siguranţă JNCAP.

Modelul CT 200h a primit şi punctajul de cinci stele în 2011 din partea JNCAP şi este primul model care primeşte Grand Prix, dupa introducerea noilor criterii de evaluare a siguranţei.

Noua structură de evaluare integrează atât protecţia ocupanţilor vehiculului, cât şi protecţia pietonilor la impact într-un singur criteriu de punctare, din care reiese un scor global de siguranţă, corespunzător unui număr de stele de la 1 la 5.

Modelul CT 200h primeşte maximum de cinci stele pentru atingerea celui mai înalt nivel de siguranţă, atât pentru protecţia ocupanţilor, cât şi pentru protecţia pietonilor.

Siguranţa ocupanţilor este obţinută printr-un habitaclu rigid, o caroserie cu capacitate de absorbţie a impactului mare, scaune prevăzute cu sistem WIL (de prevenire a leziunilor la nivelul gâtului) şi opt airbag-uri, în timp ce pentru siguranţa pietonilor s-a folosit o structură a caroseriei care ajută la diminuarea efectelor impactului.

În Europa, modelul CT 200h a primit cinci stele la testele de siguranţă Euro NCAP din 2011, cu un scor total de 83/100. Acest scor este cu mult peste punctajul minim necesar pentru obţinerea a 5 stele şi plasează modelul Lexus CT 200h printre cele mai sigure vehicule din segmentul premium compact.

Marca Lexus îşi respectă astfel angajamentul de a produce vehicule sigure, care să reprezinte o garanţie atât pentru pasageri, cât şi pentru pietoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.