Noul Citan de la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz-CitanExtrem de performant, cu un design compact potrivit pentru oraş – Mercedes-Benz introduce în portofoliul său, pentru prima dată, un nou autovehicul comercial uşor cu destinaţie urbană.

Mercedes-Benz Citan se remarcă atât prin calitate impresionantă, dinamică sporită, versatilitate şi robusteţe, cât şi printr-un nivel ridicat de siguranţă şi un consum exemplar de carburant.

Mercedes-Benz Citan va fi lansat public în septembrie, în cadrul Salonului Internaţional de Autovehicule Comerciale din Hanovra.

Ofertă bogată care cuprinde trei variante de lungimi şi trei modele diferite

Datorită versatilităţii şi adaptabilităţii sale, noul Mercedes-Benz Citan poate îndeplini o gamă largă de activităţi comerciale. Pentru a se adapta nevoilor specifice ale clienţilor, noua gamă este disponibilă în trei variante de lungimi: 3.94 m, 4.32 m şi 4.71 m.

De asemenea, va fi lansată şi o variantp cu cinci locuri, numitp Citan Mixto, cu bancheta din spate rabatabilp, portbagajul separat prin plasp de partiţie şi două uşi glisante. Acest vehicul cu utilizare mixtp are la bazp varianta lungp a Citan-ului.

Al treilea model de bază este Citan combi, un vehicul de cinci locuri, cu bancheta din spate rabatabilă şi uşi glisante opţionale, dar cu un ampatament lung. În funcţie de model, există, de asemenea, trei greutăţi diferite, variind până la o greutate maximă brută autorizată de 2200 de kilograme.

Ca o alternativă pentru uşile din spate, Mercedes-Benz va oferi Citan-ului şi varianta unui haion cu deschidere largă. Şinele opţionale de pe acoperiş sporesc flexibilitatea, iar trapa opţională a furgonului facilitează transportul de obiecte foarte lungi.

Dotări de securitate complete

Ca şi în cazul celorlalte autovehicule Mercedes-Benz, siguranţa joacă un rol foarte important pentru Citan. Noul autovehicul comercial este dotat standard cu sistemul Electronic Stability Program ADAPTIVE ESP®, care ţine cont şi de greutatea transportului. Această tehnologie inovativă de control combină funcţiile sistemelor ABS®, VDC® (Vehicle Dynamic Control), care previne sub şi supravirarea, şi TCS® (Traction Control System). De asemenea, include şi sistemul ASR® (acceleration skid control), precum şi controlul cuplului de frânare şi rulare.

Până la şase airbag-uri la bord ca dotare standard

Citan prezintă multiple dotări standard: Start-off Assist, lămpi funcţionale pe timpul zilei, centuri de siguranţă reglabile în funcţie de înălţime, centuri pretensionate şi limitatoare de forţă pentru şofer şi pasagerii din faţă, presetări pentru centura de siguranţă şi airbag pentru şofer.

Printre alte caracteristici standard, Citan combi (cu omologare M1) are în plus un airbag frontal pentru pasagerul din dreapta, airbaguri laterale pentru torace şi airbaguri în zona geamurilor, atât pentru şofer, cât şi pentru de pasagerul din dreapta.

În cazul variantei furgon, un perete complet de protecţie separă şoferul şi pasagerul din faţă de încărcătură, iar în spate există inele pentru securizarea transportului. Stratul protector de plastic care acoperă podeaua şi tapiţeria parţială împiedică deteriorarea compartimentului de transport din cauza obiectelor ascuţite.

Grilă de radiator proeminentă, caracteristică brandului

Modelul Citan poate fi identificat imediat drept un Mercedes-Benz datorită aspectului său caracteristic. Marcând identitatea brandului, steaua din crom este poziţionată impunător pe fundalul grilei proeminente şi robuste a radiatorului cu trei fante sport.

Farurile îndrăzneţe şi capota în formă de V, cu marginile sale clar definite ies, de asemenea, în evidenţă.

Forma trapezoidală a prizei de aer din bara de protecţie sporeşte senzaţia de lăţime şi impactul puternic pe care îl are Citan. Din nou, această caracteristică este una dintre elementele tipice brandului în prezent, de la cele mai noi maşini Mercedes-Benz din clasa compactă şi până la noile Actros.

O parte posterioară specifică, stilizată în detaliu

Subliniind, de asemenea, lăţimea autovehiculului, marginile ascuţite din partea de jos a geamurilor reflectă liniile lămpilor verticale din spate – un detaliu care pune în evidenţă rafinamentul designerilor Mercedes-Benz.

La variantele cu uşi pe spate, numărul de înmatriculare este poziţionat pe partea mai lată din stânga uşilor asimetrice. La modelele cu haion, placa matricolă este poziţionată central.

Noul Citan, un autovehicul comercial uşor cu personalitate şi aspect unic, se încadrează perfect în portofoliul Mercedes-Benz, alături de Sprinter şi Vito.

Dotări de calitate superioară pentru confort şi ergonomie

Interiorul noului Mercedes-Benz Citan este, de asemenea, echipat la cele mai înalte standarde. Atât şoferul, cât şi pasagerul din dreapta beneficiază de scaune stabile, capitonate şi confortabile. Forma ergonomică a spătarului oferă suport lateral, asigurând un confort sporit şi siguranţă.

Tapiţeria se încadrează în specificaţiile obişnuite ale brandului, fiind atât confortabilă pentru piele, lăsând-o sp respire, cât şi durabilă şi uşor de întreţinut.

La fel de impresionant precum exteriorul, tabloul de bord al noului Citan este proiectat special pentru a satisface nevoile conducătorului auto. Suprafaţa sa este îmbrăcată într-un material cu o textură ce imită pielea, având un aspect atractiv.

Cei care au condus orice alt model Mercedes-Benz vor avea un sentiment de familiaritate în interiorul noului Citan, şi nu numai datorită stelei de pe volan: butoanele de bord, schimbătorul de viteze, butoanele pentru lumini şi tastele respectă în totalitate standardele de aspect şi funcţionalitate cu care sunt obişnuiţi clienţii brandului. Torpedoul sculptat completează interiorul impresionant al lui Citan.

Accent pe funcţionalitate

Citan face faţă cu succes provocărilor de zi cu zi. Printre caracteristicile sale funcţionale se numără torpedoul spaţios, un compartiment de depozitare situat între scaunele din faţă şi compartimentele de depozitare din partea de sus, aflate pe întreaga lăţime a parbrizului şi create special pentru obiectele pe care conducătorii le utilizează regulat.

Dotările standard practice ale noului Citan includ un volan reglabil pe înălţime, închidere centralizată prin telecomandă şi oglinzi retrovizoare, reglabile din interior.

Motorul care satisface toate necesităţile

Gama de motorizări a noului Citan este variată. Trei motoare turbodiesel cu un cuplu mare, injecţie directă, o putere de la 55 kW (75 CP) la 81 kW (110 CP) şi un motor superalimentat pe benzină, care generează 84 kW (114 CP) acoperă toate cerinţele standard.

Toate motoarele diesel au în dotare un filtru standard de particule. Cinci şi şase trepte de viteză transmit puterea către roţile din faţă. Mânerul schimbătorului de viteze este poziţionat pe consola centrală pentru a putea fi uşor de utilizat.

Manevrabilitate Mercedez-Benz: siguranţă şi facilitate

Pentru a respecta nivelul înalt de performanţă cerut de brand, dezvoltatorii noului Mercedes-Benz Citan au acordat o atenţie specială manevrabilităţii, oferind astfel o combinaţie de dinamism, agilitate şi confort. Sistemul Direct-Steer este precis şi sensibil, în timp ce suspensia, amortizarea şi barele stabilizatoare au fost atent sincronizate.

Indiferent dacă este gol sau încărcat, noul Citan este un Mercedez-Benz adevărat, oferind precizie, siguranţă şi aceeaşi utilizare uşoară cu care şoferii sunt obişnuiţi la Sprinter şi Vito.

Economic, datorită consumului de combustibil redus

O altă caracteristică definitorie a noului Citan este economia de combustibil. În plus, la intervale de service lungi de până la 40.000 de km sau doi ani, consumul de combustibil se menţine constant. Factorii care contribuie la aceste performanţe sunt modul de conducere economic şi sistemul hidraulic standard.

Un indicator de schimbare a vitezei îi ajută pe şoferii noului Citan să adopte un stil de condus eficient. Operatorii sunt în măsură să crească randamentul noului Citan în continuare, prin limitarea de viteză ce se stabileşte în fabrică.

Pachetul BlueEfficiency reduce şi mai mult consumul

Noul Citan cu motor pe benzină prezintă un pachet BlueEFFICIENCY standard, care este opţional pentru versiunile diesel. Printre alte caracteristici, acesta include funcţia de start şi oprire ECO, management al bateriei şi generatorului, la care se adaugă pneuri rezistente şi optimizate pentru fiecare variantă, ce pot reduce şi mai mult consumul de combustibil.

Dotări opţionale extinse care permit o adaptare perfectă la necesităţile clienţilor

Datorită unei game de opţiuni personalizate, noul Mercedes-Benz Citan poate fi adaptat cu uşurinţă diferitelor tipuri de nevoi specifice ale clienţilor. Pe lângă siguranţă şi confort, există numeroase extra opţiuni funcţionale care pot fi selectate.

Diferitele sisteme de pereţi despărţitori, plierea scaunului pasagerului din faţă pentru mărirea compartimentul de încărcare, diferitele configuraţii ale uşilor şi ferestrelor şi opţiunile de echipare a compartimentului de încărcare sunt doar o selecţie din gama extinsă de opţiuni. Accesoriile care pot fi furnizate din fabrică includ bare de acoperiş, sisteme de transport şi tuburi pentru compartimentul de încărcare.

Ca o alternativă la opţiunile individuale, cumpărătorii Citan au acces la diverse pachete speciale.

Noul Mercedes-Benz Citan se dovedeşte a fi un autovehicul comercial autentic cu fiecare detaliu. Suprastructurile speciale dezvoltate de constructori pot fi adaptate la tehnologia vehiculului cu ajutorul unei interfeţe speciale şi a unui modul special de parametrii.

Portofoliu de service personalizat

Oferte financiare şi de service, atractive şi personalizate, sunt în curs de lansare pentru noul Mercedes-Benz Citan. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru clienţi, iar Citan este un automobil care se ridică la cele mai înalte aşteptări datorită expertizei integrate a diviziei Mercedes-Benz Vans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.