Opel Combo Van 1,3l CDTI

Nu mai e de mult o necunoscută faptul că marile companii auto se asociază pe anumite segmente, fie că e vorba de a împărţi platforme tehnice, motoare sau chiar vehicule întregi. Opel şi Fiat oferă un astfel de model, binecunoscutul Fiat Doblo şi mai noul Opel Combo, sunt de fapt vehicule aproape identice.

Am avut plăcerea să conduc o utilitară Opel Combo Van, echipată cu motorul de 1,3l CDTI, iar maşina nu m-a dezamăgit. Motorul este foarte bun, deşi pentru anumite situaţii particulare un motor mai mare şi o cutie de viteze cu 6 rapoarte sunt mai mult decât necesare.

Spaţiul, atât în compartimentul pasagerilor, dar mai ales în zona cargo, rămâne atuul principal. Nu degeaba şi maşina era inscripţionată în consecinţă…

Combo impresionează prin versatilitate, are două uşi spate asimetrice, ce se deschid fie la 90 fie la 180 de grade, după dorinţă. În plus, poţi beneficia şi de avantajul unei portiere glisante pe partea pasagerului.

Stabilitate şi confort, sunt cuvintele de ordine atunci când te afli la volan, deşi, în mod clar, zgomotul motorului este mare. Oricum, Combo va muşca pofticios din felia mare în segmentul acesta, doar uitându-mă pe şosele îmi dau seama că e plin de Fiat-uri Doblo modelul anterior, aşadar noul Combo/Doblo merge pe un drum sigur.

Nu vă plictisesc cu amănunte, filmele sunt mai mult decât cuprinzătoare, chiar afli foarte multe despre noul Opel Combo Van…

12 thoughts on “Opel Combo Van 1,3l CDTI

 1. Catalyn

  Pe cand un review cu Skoda Superb?

  • turatiimaster

   Deocamdata nu am o relatie cu Skoda. Intr-un viitor apropiat vom rezolva si problema aceasta.

 2. ionut

  Stiu ca te intreaba multi si… si probabil devine enervant dar cand apare filmuletul cu BMW

  • turatiimaster

   Sper ca duminica.

 3. kim_vl

  Am avut motorul asta pe o Corsa 2008, cutie manuala in 6 trepte. Masina nu era tocmai usoara (1265 kg) dar senzatia pe care mi-a dat-o motorul era de parca cuplul era mai mare de 200 Nm. Super in depasiri. Foarte multumit de motor, zgomot nici prea puternic nici prea silentios, consum acceptabil.

  • turatiimaster

   Cutia face o mare diferenta, am condus si eu model ca al tau, mergeai la 160 la ora de drag datorita cutiei de viteze cu 6.

 4. cata

  Ce parere ai despre FIAT FREEMONT 4X4?

  • turatiimaster

   Cred ca o sa iau una sa o conduc, nu am condus, deci nu am inca o parere.

  • kim_vl

   Poate iei si Noul Panda cu motorul twinair 0.9; apare luna asta in Romania.

   • turatiimaster

    Da, vreau si eu sa vad cum e, o sa iau si Focus 1,0 EcoBoost.

 5. Ionut

  eu spun ca pentru masina asta ar trebui sa aiba tractiunea pe spate
  TU ce spui????

  • turatiimaster

   Mie imi place si cu tractiune fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.