Michelin Primacy 3 Safety Trip

Michelin-Primacy-3-Safety TripMichelin dă startul „Primacy 3 Safety Trip” – o demonstraţie de siguranţă rutieră la care iau parte piloţi de raliu, printre care Titi Aur, Alex Filip şi pilotul bulgar Ilia Tsarski, jurnalişti şi bloggeri de specialitate din Romania şi Bulgaria, pe itinerariul Bucureşti– Arbanasi (Bulgaria), Sofia – Arbanasi (Bulgaria).

Pe parcursul a 2 zile, participanţii vor străbate la bordul unor maşini premium puse la dispozitie de Audi şi Volkswagen, peste 350 km în condiţii de trafic reale, având astfel oportunitatea de a valida performanţele anvelopelor Michelin Primacy 3 în cele trei zone de performanţă – frânare pe suprafeţe uscate şi umede, virarea pe carosabil umed.

„Ne-am dorit să oferim invitaţilor noştri din România şi Bulgaria oportunitatea de a experimenta performanţa noilor anvelope în condiţii reale de trafic şi de a înţelege ce semnifică siguranţa la puterea a treia oferită de Michelin Primacy 3.” a declarat Dominique Aimon, Michelin Group Vice-President of Scientific and Technical Communication.

Anvelopele MICHELIN Primacy 3 oferă aderenţă excelentă la frânarea pe suprafeţe uscate sau umede şi la virarea pe carosabil umed, conform testelor realizate de organizaţiile independente TÜV Süd şi IDIADA.

La fel ca în cazul tuturor anvelopelor MICHELIN, inovaţiilor menite să sporească siguranţa li se adaugă randamentul kilometric sporit şi consumul redus de carburant.Ce îşi doresc conducătorii auto de la o anvelopă?

Conform unui studiu realizat în 2010 de către GFK în cinci ţări (Franţa, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie), cel mai important element pe care consumatorii îl aşteaptă de la o anvelopă este siguranţa.

În plus, studiul arată că:
• 70% din accidente au loc pe suprafeţe uscate.
• 60% din accidente au loc în oraşe, la viteze reduse.
• 75% din accidente au loc pe drum drept (20% pe carosabil umed).
• 25% din accidente au loc în viraje (50% pe carosabil umed). Acestea sunt cele mai grave tipuri de accidente.
• 99% din accidentele pe carosabil umed, au loc pe porţiuni acoperite cu puţină apă.

Aceste statistici demonstrează ca accidentele apar în cele mai neaşteptate condiţii, de aceea Michelin a ales să abordeze studiul accidentelor dintr-o perspectivă nouă. MICHELIN Primacy 3 a fost concepută de o echipă de 60 ingineri care a lucrat timp de trei ani la desăvârşirea ei.

În cadrul Centrului Tehnologic şi al câtorva fabrici din cadrul Grupului, au fost produse aproximativ 25.000 anvelope prototip, cu scopul de a valida performanţele tehnice ale anvelopei şi procesele de producţie.

Testele s-au desfăşurat pe mai mult de 20 milioane de km în întreaga Europă – din Germania de nord şi până în sudul Spaniei, – în diferite condiţii de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.