Michelin dă startul evenimentului “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” la Bucureşti

Zilele Sigurantei Rutiere Michelin BucurestiMichelin îşi continuă angajamentul pentru securitate rutieră şi dă startul evenimentului «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » la Bucureşti.

Evenimentul reuneşte mai mulţi specialişti în siguranţă rutieră precum şi spaţii dedicate educaţiei rutiere, toate acestea, pentru a promova o mobilitate durabilă care este mai sigură pentru toată lumea, în special pentru tineri, care reprezintă şi cel mai vulnerabil grup demografic.

« Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » au debutat pe 15 şi 16 mai la Floreşti (Prahova) şi vor continua în Bucureşti pe 17 şi 18 mai în parcul de la Politehnică şi pe 19 şi 20 mai în parcul Herăstrau (intrarea cu Pavilionul H).

Evenimentul este deschis publicului larg, care va avea oportunitatea să se implice în toate activităţile de siguranţă rutieră organizate în fiecare spaţiu şi să interacţioneze cu experţi în siguranţă rutieră precum pilotul de raliu Titi Aur, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere sau specialişti din zona medicală.

Prin organizarea evenimentului «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin », compania favorizează experimentarea bunelor practici de condus, favorizând astfel experienţa vieţii de zi cu zi în locul cunoştinţelor abstracte, teoretice.

Evenimentul se adresează în principal tinerilor, cu vârsta între 17-25 ani, în principal studenţi, absolvenţi, liceeni în an terminal. Zona de educaţie rutieră va fi împărţită în mai multe spaţii precum: Academia de Siguranţă Rutieră, Curs de Prim Ajutor, Atelier de Conducere Defensivă, Şcoala Auto Michelin, Istoria Siguranţei Michelin, Simulatorul de Presiune sau Verifică Presiunea.

Una dintre atracţiile evenimentului va fi simulatorul de condus, creat de Michelin special pentru a atrage atenţia tinerilor asupra pericolului de a conduce cu anvelope uzate sau depresurizate şi pentru a promova o atitudine responsabilă la volan.

În acest fel, tinerii şoferi pot experimenta consecinţele unui comportament iresponsabil într-o situaţie fără riscuri reale. Simulările sunt afişate pe ecrane mari pentru ca şi publicul să vadă rezultatele.

«Una din direcţiile principale ale Grupului Michelin este aportul la o mobilitate rutieră mai sigură pentru toţi, atât prin îmbunătăţirea continuă a produselor pe care le fabricăm cât şi prin acţiuni şi evenimente care au ca scop promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Anul acesta, prin organizarea în Floreşti, Bucureşti şi Zalău a proiectul “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, ne propunem să educăm şi să încurajăm participanţii la trafic să adopte un comportament prudent şi responsabil la volan.» a spus Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.

Astăzi, accidentele rutiere sunt o nenorocire globală responsabilă pentru 1,2 milioane de decese şi 50 de milioane de vătămări pe an. Principalele victime ale accidentelor rutiere, tinerii sunt de două ori mai predispuşi la a fi implicaţi în accidente spre deosebire de alţi şoferi mai experimentaţi.

În fiecare an, în medie, aproape 5.000 de tineri de vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt ucişi în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Prin evenimentul «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin », ne dorim să luăm măsuri şi la nivel local pentru a remedia această situaţie.

«Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » face parte din proiectul european ROSYPE (ROad Safety for Young People in Europe = Securitate Rutieră pentru Tinerii din Europa), lansat în iunie 2009 şi coordonat de Grupul Michelin cu sprijinul Comisiei Europene.

După evenimentul de la Floreşti şi Bucureşti, « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » continuă la Zalău, pe 22 – 23 mai, pe Platoul de Marmură.

Siguranţa Rutieră este o direcţie foarte importantă pentru Michelin şi din momentul în care compania a venit în România s-a implicat în numeroase proiecte de siguranţă rutieră.

Michelin Junior Bike este doar unul dintre ele. Organizat în 4 ediţii, în 2011 la Ploieşti numărul participanţilor a depăşit 1500 de persoane. Acum, cu cel mai recent proiect de siguranţă rutieră, Tom European Tour, Michelin aduce siguranţa rutieră pe Facebook printr-un joc care invită tinerii care conduc – sau care învăţa sa conducă – să călătorească împreună cu un personaj virtual pe nume Tom în şapte ţări, printre care şi Romania.

Astfel, din 17 aprilie până pe 8 iunie 2012, utilizatorii pot lua parte la un joc care va atinge principalele aspecte ale securităţii rutiere şi intra în tragerea la sorţi pentru marele premiu, un Citroën C1.

Evenimentul « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » de la Bucureşti este realizat în parteneriat cu Poliţia Rutieră Română, CISR – Consiliul Interministerial pentru Siguranţa Rutieră, SSMB – Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, Şcoala de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur, Şcoala de şoferi “TEO”, Universitatea Politehnică Bucureşti, EESTEC LC Bucharest, ROSYPE, GRSP România, Siguranţa Auto şi Kiss FM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.