Concursul de arte aplicate „Young Creative Chevrolet”

Finala-YCCChevrolet România anunţă câştigătorii etapei naţionale a concursului de arte aplicate „Young Creative Chevrolet”.

După deliberările juriului din data de 22 mai 2012, au fost aleşi câte 3 câştigători pentru disciplinele – design vestimentar, arte vizuale şi video. Juriul a fost format din: Wilhelmina Arz, Loreta Isac, Cristian Lupşa, Alin Gălăţescu, Hypno, Noper, Leonard Nica şi Florentina Stoica.

Premiile au constat în 1200 de euro pentru locul 1, 800 de euro pentru locul al doilea şi 500 de euro pentru locul al treilea, pentru fiecare din disciplinele menţionate mai sus.

La categoria design vestimentar, creatoarea de modă Wilhelmina Arz a înmânat diplomele câştigătorilor: locul 1 – Ioana Davidoaie, Universitatea de Arte şi Design din Cluj; locul 2 – Lana Dumitru, UNARTE Bucuresti, locul 3 – Lorincz Aitai, Universitatea de Arte şi Design din Cluj.

Alin Gălăţescu, critic de modă, a avut plăcerea de a oferi altor trei studenţi talentaţi diplomele pentru categoria arte vizuale: locul 1 – Ionica Bădoi, Universitatea de Arte şi Design din Cluj; locul 2 – Iustin Baltă, Universitatea Ovidius din Constanţa; locul 3 – Timea Bellevari, Universitatea de Arte şi Design din Cluj.

Din partea Chevrolet, Cătălin Manta, Country Manager Chevrolet România, a avut plăcerea de a înmâna diplomele la categoria video: locul 1 – Andra Berilă şi Lavinia Gedo, Universitatea Media din Bucureşti, locul 2 – Alin Sterian, Universitatea de Arte şi Design din Cluj, locul 3 – Costinel Rusu, Universitatea Hyperion.
La categoria fotografie nu a fost desemnat niciun câştigător.

Câştigătorii locurilor 1 la fiecare din cele 3 discipline, vor intra în finala YCC europeană. Lucrările finale vor fi evaluate de juriul european al YCC 2012, format din personalităţi de seamă din domeniul artelor şi industriilor creative. Câştigătorii concursului european YCC 2012 vor fi premiaţi în cadrul ceremoniei care va avea loc în a doua parte a anului.

Membrii juriului se declară impresionaţi de creativitatea şi spiritul competitor al candidaţilor, iar numărul mare de înscrieri din acest an nu a făcut decât sa-i bucure. Tinerii au fost cel mai mult atraşi de domeniul design vestimentar; pe locul 2 ca număr de lucrări înscrise se află artele vizuale, urmate de video şi fotografie.

Creatoarea de modă Wilhelmina Arz declară: „La fel cum designerii vestimentari iubesc arta, culoarea, materialul, aspectul şi nu sunt privaţi de competiţie oriunde ar merge, la fel constat cu plăcere cum lucrările în acest domeniu reflectă competitivitatea mult mai mare prin numărul de lucrări înscrise dar şi conştiinţa tinerilor cu privire la acest lucru.

Astfel, în aproape fiecare lucrare se vede străduinţa de a fi diferit, profesionist şi, evident, cât mai vizibil. A fost o decizie grea, poate mult mai grea decât atunci când trebuie să hotărăşti 5 creatii pentru podium dintr-o colectie de 100.”

Mai multe despre Young Creative Chevrolet

Chevrolet Europe a lansat concursul de arte aplicate în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii tineri, aflaţi la începutul carierei. În fiecare an, artişti tineri de la un număr tot mai mare de universităţi de arte aplicate din Europa răspund provocărilor creative din disciplinele alese.

Proiectele YCC sunt evaluate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european. Cei trei câştigători din fiecare disciplină a concursului european YCC vor primi un premiu în bani şi o invitaţie la ceremonia de premiere.

Fiecare câştigător al primului loc la nivel european va fi invitat să aibă o experienţă unică şi practică, în culisele domeniului său de studiu şi va primi un premiu în bani.

La ediţia din 2012 a concursului YCC participă studenţi din universităţi de arte aplicate din 24 de ţări: Armenia (pentru prima oară în 2012), Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania (pentru prima oară în 2012), Olanda, Polonia (pentru prima oară în 2012), Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania (pentru prima oară în 2012), Elveţia şi Marea Britanie.

Urmăriţi evoluţia proiectului pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/YCCRomania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.