Goodyear prezintă prima sa anvelopă cu scor AA pe noua etichetă UE pentru anvelope

Goodyear-EfficientGrip-AA-EditionGoodyear anunţă prezentarea primelor sale anvelope de tip AA din Europa, sub numele de EfficientGrip AA Edition.

Anvelopa concept, dezvoltată în patru dimensiuni, atinge noi standarde în domeniu, livrând cea mai bună aderenţă pe carosabil umed şi cel mai bun nivel al rezistenţei la rulare pe care o anvelopă le poate oferi în prezent.

EfficientGrip AA Edition va fi în primul rând o bază pentru dezvoltarea ulterioară de tip R&D (Cercetare şi Dezvoltare) de anvelope cu cote înalte la indicatorii de pe noua etichetă UE ce va fi introdusă obligatoriu în acest an, precum şi ca anvelopă pentru demonstraţii în cadrul unor evenimente dedicate.

EfficientGrip AA Edition reprezintă un salt major în tehnologie, ce livrează anvelope cu un scor foarte ridicat atât la parametri de siguranţă cât şi la cei privind protecţia mediului înconjurător, în acord cu prevederile legale impuse odată cu noua etichetă europeană pentru anvelope , ce a intrat deja la 30 mai a.c. în perioada de introducere voluntară.

Eticheta europeană pentru anvelope este similară cu etichetele pentru eficienţa energetică existente deja (a se vedea cele de pe aparatele electrocasnice), în cazul acestora scorul A fiind pentru cea mai performantă anvelopă din categoria ei, iar scorul G pentru cea mai slabă.

Anvelopa concept a fost construită utilizând o tehnologie brevetată dezvoltată de Goodyear în cadrul centrului său pentru inovare din Luxemburg, incluzând aici un compus puternic întărit care efectiv depăşeşte o serie de generaţii tehnologice.

Doar tehnologia compusului nu a fost sufcientă, iar anvelopa combină astăzi acest compus cu o structură a benzii de rulare îmbunătăţită şi cu o tehnică de manufacturare adaptată. Detaliile acestei tehnologii rămân pentru moment confidenţiale.

“Ca şi criteriile pentru aparate de uz caznic, eticheta pentru anvelope ne judecă după standarde care contribuie la construirea unui mediu mai bun pentru noi toţi, după abilitatea noastră de a livra o anvelopă ce atinge cele mai bune scoruri în condiţii grele – în special pe carosabil umed – şi după abilitatea noastră de a fi extrem de prietenoşi cu mediul prin livrarea unei anvelope care reduce consumul de carburant al unei maşini, şi care scade astfel emisiile de CO2 generate de vehicul”, a spus Hugues Despres, Brand Director Goodyear EMEA.

“Pentru a atinge aceste obiective, centrul Goodyear pentru inovaţii din Luxemburg a împins mai departe graniţele actualei tehnologii pentru anvelope pentru a livra unele din cele mai bine cotate anvelope din punct de vedere al noii scheme de etichetare europene – ceea ce este una din cele mai mari realizări din industrie”.

Din perspectiva noii scheme de etichetare, noua anvelopă concept AA de la Goodyear obţine cele mai bune scoruri atât pentru eficienţa consumului de carburant cât şi pentru aderenţa pe carosabil umed.

Ambele reprezintă beneficiile cheie pe care le oferă această marcă, în special abilitatea sa de a livra o anvelopă care ajută la îmbunătăţirea generală a siguranţei rutiere graţie câtorva din cele mai avansate tehnologii pentru anvelope existente la ora actuală pe piaţă, şi care au în acelaşi timp cel mai scăzut impact asupra mediului printr-un nivel scăzut al rezistenţei la rulare.

Până în acest moment Goodyear a realizat un număr limitat de bucăţi din această anvelopă, construită în special în scopuri de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru a face proba capacităţilor tehnice ale mărcii. Anvelopa AA nu va fi pusă în vânzare în centrele de retail specializate.

Eticheta standardizată pentru anvelope ce va fi introdusă de Uniunea Europeană începând cu 1 noiembrie 2012 va informa consumatorii cu privire la 3 aspecte cheie ale performanţei unei anvelope: eficienţa consumului de carburant, performanţa aderenţei pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior.

Nivelul zgomotului exterior este exprimat în decibeli, valoarea indicată pe etichetă fiind însoţită de unul, două sau trei valuri de sunet, unde un singur val indică cea mai silenţioasă anvelopă, iar trei valuri, cea mai zgomotoasă anvelopă. Toate anvelopele vor purta acelaşi tip de etichetă.

Anvelopa Goodyear EfficientGrip AA Edition va fi expusă la REIFEN, cel mai mare târg expoziţional dedicat pieţei de anvelope din Europa, ce va avea loc în Essen, în Germania, în perioada 5-8 iunie, şi va fi de asemenea prezentată în diferite ţări europene cu diferite ocazii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.