Ford începe producţia de serie a autovehiculelor în România

Start productie fabrica Ford din CraiovaFord Motor Company a început astăzi producţia de serie a automobilelor la noua sa fabrică de producţie de înaltă tehnologie din Craiova, România.

Noua fabrică de producţie a vehiculelor este rezultatul unei investiţii de peste 500 milioane EURO (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane EURO (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.

Prima maşină care se va construi la Craiova este Ford B-MAX, ingeniosul vehicul monovolum din segmentul B, produs exclusiv în fabrica din România.

Ford B-MAX oferă cel mai bun acces din clasa sa în habitaclu datorită caracteristicii sale unice de a integra pilonul central în portierele faţă tradiţionale şi clasice şi portierele spate glisante, asigurând o deschidere neîntreruptă de 1,5 metri ce facilitează accesul.

La eveniment a participat Traian Băsescu, preşedintele României, care de asemenea a devenit primul client pentru noul vehicul prin cumpărarea primului exemplar Ford B-MAX ce intră de acum în producţie la noua fabrică.

“Este o zi specială pentru Ford Motor Company, pentru fabrica noastră din Craiova şi pentru România”, a spus Stephen Odell, preşedinte şi CEO, Ford Europa.

“Aceasta este o fabrică de înaltă tehnologie, unde se construiesc două dintre cele mai avansate produse ale Ford – Ford B-MAX şi Motorul Internaţional al Anului 2012, motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri – la cele mai înalte niveluri de calitate pentru clienţii noştri.”

Noul B-MAX este de vânzare în Europa spre sfârşitul acestui an şi va fi lider de clasă la consumul de combustibil şi emisii CO2 în ambele versiuni de motorizare – motorină şi benzină.

De exemplu, având sistemul Ford Auto-Start-Stop ca standard, motorul EcoBoost de 1,0 litri şi 120 CP al Ford B-MAX atinge emisii CO2 de 114g/km şi un consum de combustibil de 4,9 l/100 km (57,6 mpg), fiind cu 15 la sută mai economic decât principalii săi competitori.

B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, câştigător al prestigiosului premiu Motorul Internaţional al Anului 2012 acordat la începutul acestei luni. Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova.

B-MAX se numără de asemenea printre maşinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibilă coliziune la viteză mică şi acţionează automat asupra frânelor.

B-MAX va fi prima maşină în Europa ce oferă Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenţă a şoferului, controlat prin voce.

Siguranţa este un alt punct forte pentru noul vehicul. Ford se aşteaptă ca B-MAX să primească un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP conform noului şi mai exigentului protocol.

“Producţia de serie de automobile şi motoare la Craiova aduce un nivel nou de producţie sofisticată în Europa de Est”, a spus John Fleming, vicepreşedinte Producţie şi Forţă de muncă, Ford Motor Company.

“Astăzi Craiova este una din cele mai competitive şi moderne fabrici de producţie în reţeaua globală de fabricaţie a Ford şi, într-adevăr, din industria auto globală, cu facilităţi de înaltă tehnologie cum este, de exemplu, secţia de vopsitorie de înaltă clasă.”

Ford a confirmat, de asemenea, astăzi începerea construcţiei unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzină, ce va intra în producţie de serie la începutul anului viitor. Mai multe detalii în aceasta privinţă vor fi oferite la o dată ulterioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.