Accident grav al modelului Tesla Roadster aflat în First eRace

Tesla Roadster First eRace Rafael de Mestre accident highwayIeri, 02.09.2012, după aproape 24.000 km parcurşi în ceea ce trebuia să fie prima circumnavigaţie efectuată cu o maşină electrică de serie, şoferul Rafael de Mestre a fost implicat într-un accident de circulaţie.

Accidentul a avut loc pe o autostradă din Germania ce leagă Salzburg de Munchen. Maşina pe care o conducea, un automobil Tesla Roadster, a fost grav avariată în partea frontală. Rafael de Mestre este teafăr, dar nu va putea încheia această călătorie temerară în conformitate cu programul propus iniţial.

Maşina, în valoare de 120.000 EUR, avea asigurare şi în acest moment este transportată către un service autorizat Tesla, pentru inspecţii şi reparaţii.

Punctul final al călătoriei, Barcelona, era doar la 1.000 de km distanţă. Din cei 25.000 de km ai călătoriei, aproape 24.000 fuseseră parcurşi.

Rafael de Mestre a plecat în data de 11 mai din Barcelona, pe urmele celor doi francezi, Antonin şi Xavier. Aceştia plecaseră în Citroen-ul lor C0 în februarie 2012, din Strasbourg, pentru a deveni primii şoferi din lume care fac o circumnavigaţie într-o maşină electrică de serie.

După doar două luni de la startul dat în Barcelona, Rafael de Mestre i-a prins pe cei doi din urmă şi i-a depăşit în timp ce ambele maşini traversau China.

Până astăzi, 02.09.2012 Rafael de Mestre străbătuse Spania, Franţa, Elveţia, Germania, S.U.A., China, Kazakhstan, Rusia, Ucraina, Ungaria şi Austria. În România a trecut între 27.08 şi 30.08.2012. El a intrat în ţară pe la Suceava şi s-a mai oprit în Bucureşti, Sibiu şi Arad.

Dacă şi-ar fi încheiat călătoria pe 5 septembrie 2012, după 25.000 km, ar fi fost prima persoană din lume care să realizeze o astfel de călătorie într-o maşină electrică de serie.

Evenimentul a fost intens promovat pe multiple canale de ştiri, făcându-şi apariţia la numeroase televiziuni, în presa tipărită şi cea on-line.

Pentru vizualizarea de fotografii, filme, traseul parcrus şi alte informaţii vă rugăm să vizitaţi www.facebook.com/80edays sau www.80edays.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.