Noul Ford Transit Custom câştigă titlul de “International Van of the Year”

Ford Transit Custom - International Van of The Year 2013Noul Ford Transit Custom a fost desemnat “International Van of the Year 2013” – devenind al patrulea membru al familiei Transit care câştigă acest premiu foarte râvnit – la Salonul IAA pentru Vehicule Comerciale de la Hanovra.

Transit Custom a obţinut 117 puncte dintr-un total maxim posibil de 133 de puncte, din partea juriului format din 24 de jurnalişti de profil, mai mult decât punctajele totale combinate ale ocupantelor locurilor doi şi trei – Dacia Dokker, respectiv Mercedes-Benz Citan.

Modelul calcă pe urmele modelelor Transit (2001), Transit Connect (2003) şi Transit (2007) stabilind un nou record de patru victorii pentru familia Ford Transit în istoria de 22 de ani a competiţiei.

“Transit Custom este un nou tip de vehicul comercial de 1 tonă – solidă şi practică, dar şi aspectuoasă şi manevrabilă,” a declarat Barb Samardzich, Vicepreşedinte Dezvoltare Produse, Ford Europa.

“Îmbinarea trăiniciei şi consumului legendare ale Transit cu un design şi dotări similare autovehiculelor a fost o sarcină foarte dificilă, dar inginerii noştri au reuşit acest lucru,” a adăugat ea. “Suntem foarte mândri că eforturile lor au fost recunoscute printr-un premiu atât de important.”

Premiul pentru anul 2013 a fost prezentat la finele primei zile dedicate presei la Salonul de la Hanovra. Ford aduce la acest salon noul Transit Custom, care reprezintă o generaţie complet nouă de vehicule comerciale de 1 tonă, împreună cu noul Transit şi noul Transit Connect. Ford a anunţat recent că îşi valorifică strategia de platforme globale şi îşi remodelează complet întreaga linie de vehicule comerciale pentru Europa în următorii doi ani.

Transit Custom oferă o capacitate de încărcare de top în clasa sa, inclusiv o serie de caracteristici inovative în materie de spaţiu, precum trapa de încărcare din peretele despărţitor pentru obiectele foarte lungi şi suportul de plafon integrat care poate fi pliat atunci când nu este folosit. Şoferul beneficiază de cele mai recente tehnologii Ford, precum Lane Keeping Aid (sistem de asistare la păstrarea benzii de mers) şi Ford SYNC.

Varianta îmbunătăţită a motorului diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri cu Auto-Start-Stop asigură un consum de combustibil de top în clasa sa, cu emisii de CO2 de 174g/km, în timp ce costurile de întreţinere sunt şi mai mult reduse datorită celor mai mari intervale de service din clasa sa – doi ani sau 50.000 km/30.000 mile.*

“Noul Transit stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte stilul, manevrabilitatea şi capacitate de încărcare,” a declarat Pieter Wieman, preşedintele juriului International Van of the Year. “Ford a reuşit să construiască o autoutilitară uşoară complet nouă pe platforma sa globală CV, utilizând componente consacrate de tracţiune şi şasiu.

“Design-ul exterior şi interior al acestui vehicul comercial, precum şi manevrabilitatea sa sunt asemănătoare autoturismelor şi, cu toate acestea, este un vehicul foarte practic şi funcţional. Ford a acordat o mare atenţie aspectelor legate de siguranţa activă şi pasivă a noului model şi reducerii costurilor de întreţinere,” a declarat Wieman.

Comercializarea noului Transit Custom este pe cale să înceapă pe toate pieţele majore din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.