MICHELIN Alpin 4, din nou în topul testelor ADAC

Michelin-Alpin-4 ADAC TEST 2012Pentru al treilea an consecutiv, anvelopele MICHELIN Alpin 4 obţin cel mai înalt calificativ în cadrul testelor realizate de ADAC, asociaţia auto germană. Calificativul acordat evidenţiază performanţele acestei game de anvelope (dimensiuni disponibile cuprinse între 14 și 17 inch) în condiţii de iarnă.

În cadrul testelor realizate de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), cel mai mare club auto din Europa, având peste 17 milioane de membri, anvelopa MICHELIN Alpin 4 s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte performanţele totale la dimensiunea 165/70 R14 T și pe locul al doilea la dimensiunea 205/55 R16 H, ambele anvelope primind calificativul „Bun”.

Studiul comparativ a inclus 15 mărci de anvelope de iarnă cu dimensiunea 165/70 R14 T și 16 mărci diferite pentru dimensiunea 205/55 R16 H.

Criteriile de evaluare ADAC au vizat aderența pe suprafeţe umede, uscate, acoperite cu zăpadă sau gheaţă și longevitatea, un domeniu în care anvelopa MICHELIN Alpin 4 a primit cele mai mari note și calificativul „Foarte bun”, la ambele dimensiuni testate.

MICHELIN Alpin 4 reușește să echilibreze în mod eficient siguranţa și longevitatea. Conform strategiei MICHELIN Total Performance, această anvelopă oferă siguranţă optimă pe suprafeţe umede, graţie distanţelor mai scurte de frânare.

În aceste condiţii, o anvelopă trebuie să dispună de performanţe multiple deoarece rulează la temperaturi diferite și pe diferite tipuri de suprafeţe, respectiv uscate, umede, acoperite cu gheaţă sau zăpadă.

Acesta a fost cel de-al treilea an consecutiv în care gama de anvelope MICHELIN Alpin 4 a obţinut rezultate excelente, după testele realizate în 2010, cu anvelope având dimensiunea 225/45 R 17 H, și în 2011, cu anvelope având dimensiunile 175/65 R 14 T și 195/65 R 15 H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.