Federal-Mogul: distribuitor exclusiv al produselor de aprindere BERU

Beru Spark-Plug TitanFederal-Mogul (NASDAQ: FDML) anunță încheierea unui acord cu BorgWarner BERU Systems GmbH, prin care compania va deveni distribuitorul exclusiv al produselor de aprindere BERU, pe piața aftermarket.

Acordul consolidează poziţia de lider a companiei pe piaţa mondială a produselor de aprindere şi a fost încheiat după ce, la 1 octombrie 2012, Federal-Mogul a achiziţionat afacerea cu bujii BERU.

De asemenea, Federal-Mogul va deveni concesionar exclusiv al mărcii BERU. Acordul urmează să primească aprobările finale standard, inclusiv aprobarea autorităților de concurență.

Ca urmare a acestui nou acord, Federal-Mogul urmează să vândă și să distribuie bujii incandescente BERU, bujii incandescente cu flacără, conectori și componente, cabluri de aprindere, senzori și bobine.

Linia de produse de bujii incandescente BERU este recunoscută ca fiind un lider important pe piața tehnologiei de aprindere diesel, în special în Europa.

BorgWarner va continua să proiecteze, să dezvolte, să fabrice şi să comercializeze aceste produse de aprindere BERU direct pentru clienţii de echipamente originale cât și pe piața de piese schimb a echipamentelor originale.

„Acest acord subliniază demersul Federal-Mogul de a deveni lider pe piața de produse de aprindere, atât pe segmentul de echipamente originale, cât şi pe partea de aftermarket”, a declarat Michael Broderick, co-CEO-ul Federal-Mogul şi CEO pentru Segmentul de Componente auto.

„BERU şi Champion® sunt o gamă complementară de produse, ambele mărci bucurându-se de notorietate pe piața auto și pe cea industrială.

Asemeni Champion, BERU este un brand cu tradiţie, prezent pe piaţa de specialitate de peste 100 de ani, iar linia de produse BERU completează perfect portofoliul nostru de produse aftermarket de aprindere Champion.

Acest acord va oferi distribuitorilor aftermarket și specialiştilor în reparaţii acces la unul dintre cele mai mari cataloage de produse de aprindere din lume”, a adăugat Broderick.

Federal-Mogul urmează să îşi desfăşoare activitatea de distribuţie aftermarket pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) într-un centru modern, central, în Ludwigsburg, Germania, facilitând astfel integrarea catalogului de produse Champion şi BERU.

Centrul de distribuţie va permite îmbunătățirea sistemului de operațiuni şi servicii cu clienţii, având în vedere că toate comenzile vor fi generate dintr-o singură locaţie.

„Odată cu preluarea afacerii cu bujii BERU la 1 octombrie 2012 şi datorită licenţei şi acordului de distribuţie aftermarket ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2013 pentru toate celelalte produse de aprindere BERU, portofoliului companiei Federal-Mogul vine cu noi opțiuni pentru larga noastră baza de clienți aftermarket Europeană”, a spus Broderick.

„Vorbim de investiţii strategice menite să crească portofoliul nostru de produse de aprindere, prin care suntem convinşi că vom reuşi să punem la dispoziţia clienţilor noştri o gamă cu adevărat variată de produse de aprindere de calitate”, a adăugat acesta.

Champion, unul dintre cele mai cunoscute mărci Federal-Mogul, şi-a început activitatea în industria auto încă din 1907. În portofoliul mărcii Champion se regăsesc bujii pentru motoare cu combustie, inclusiv echipamente pentru peluze și grădină, motorsport, auto, vehicule comerciale şi echipamente industriale.

În prezent, Federal-Mogul operează 8 locaţii de producție şi 3 centre tehnice în cadrul liniei de produse de aprindere, la facilităţile din Statele Unite, Europa, China, India și Mexic.

Compania comercializează bujii şi alte produse de aprindere în peste 90 de țări, pentru diferiţi producători de automobile recunoscuţi la nivel mondial, distribuitori aftermarket şi mai mulţi retaileri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.