Chevrolet Spark şi Sonic rulează cu Siri

La începutul anului viitor, versiunea americană a modelelor Chevrolet Spark şi Sonic (cunoscut în Europa sub denumirea de Aveo) va integra Siri, asistentul inteligent ce rezolvă lucrurile la cerere.

Chevrolet a făcut anunţul astăzi, în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles.

Cu ajutorul sistemului infotainment Chevrolet MyLink din dotarea standard, clienţii cu un iPhone compatibil (4S sau mai recent) ce rulează iOS 6 pot transmite sistemului Siri un număr de sarcini pe care acesta le efectuează în timp ce şoferii sunt în siguranţă, având privirea la drum şi mâinile pe volan.

Pentru a reduce şi mai mult posibilitatea distragerii atenţiei, Siri aduce funcţia hands-free la un alt nivel cu ajutorul modului de funcţionare Eyes Free, ce permite utilizatorilor să interacţioneze cu iPhone-ul lor doar prin intermediul vocii, împiedicând în acelaşi timp aprinderea ecranului dispozitivului.

Posesorii îşi conectează pur şi simplu iPhone-ul la radioul MyLink prin Bluetooh, îl cuplează cu sistemul şi folosesc butonul de activare a vocii de la nivelul volanului pentru a începe şi încheia sesiunile cu Siri în modul de funcţionare Eyes Free.

În S.U.A., posesorii modelelor Spark şi Sonic RS pot folosi Siri în modul de funcţionare Eyes Free pentru a:
• Efectua apeluri în modul hands-free, prin activare vocală, către Contactele înregistrate în iPhone;
• Asculta piese din biblioteca iTunes şi chiar schimba automat sursele muzicale de la radio AM/FM/XM la modul iPod
• Asculta, compune şi trimite un iMessage sau un sms către un număr de telefon sau un Contact salvat
• Accesa Calendarul şi adăuga întâlniri
• Reduce şi mai mult posibilitatea distragerii atenției prevenind aprinderea ecranului Iphone-ului, chiar şi atunci când Siri răspunde unor întrebări simple cum ar fi rezultatele meciurilor sau zilele sărbătorilor naţionale
• În intervalul de timp în care Siri este în modul de funcţionare Eyes Free, asistentul nu va putea răspunde întrebărilor complexe ce necesită afişarea unei pagini web.

„Faptul că Chevrolet a anunţat disponibilitatea funcţiei Siri Eyes Free pe modelele Spark şi Sonic cu mult înaintea mărcilor de lux spune multe despre angajamentul nostru în ceea ce priveşte clienţii autovehiculelor mici,” a declarat Cristi Landy, director de marketing Chevrolet pentru autovehicule de mici dimensiuni.

„Conectivitatea sigură, accesibilă, fiabilă şi portabilă constituie o prioritate pentru clienţii noştri, iar Siri completează capacităţile deja existente ale MyLink de a oferi o experienţă de conducere incredibilă.”

Atât Spark cât şi Sonic sunt disponibile cu serviciul premium OnStar de Navigaţie şi Conectivitate, valabil timp de şase luni. OnStar conferă un plus de siguranţă, securitate şi conectivitate acestor autovehicule, incluzând servicii cum ar fi sistemul de răspuns automat la impact, sistemul de asistenţă în cazul furtului autovehiculului, sistemul de diagnoză a autovehiculului şi cel de asistenţă rutieră.

De asemenea, majoritatea posesorilor de smartphone-uri pot descărca aplicaţia RemoteLink pentru telefoane mobile, ce oferă abonaţilor OnStar posibilitatea de a controla şi gestiona anumite funcţii ale autovehiculului cu telefonul.

Pentru mai multe informaţii referitoare la serviciile OnStar, vizitaţi pagina de internet onstar.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.