Porsche sărbătoreşte 50 de ani de existenţă a modelului 911 cu o ediţie limitată

Porsche-911-50-Years-AnniversaryModelul Porsche 911 îmbină contradicţiile ca nicio altă maşină sport – tradiţie și inovaţie, exclusivism şi acceptare socială şi, desigur, performanţă şi eficienţă.

Porsche sărbătoreşte astfel aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelului 911 la Salonul Auto Internaţional (IAA) din Frankfurt, cu un model aniversar special, inspirat de modelul 911 Carrera S.

La fel ca originalul 911, ediţia aniversară este un coupe cu un motor boxer cu şase cilindri şi tracţiune pe spate.

Performanţele sale de eficienţă, suspensia sport activă şi şasiul lat sunt specifice modelelor Carrera 4 cu tracţiune integrală.

Această ediţie specială va fi limitată la 1963 autoturisme, un număr care reprezintă anul în care modelul 911 a fost lansat în premieră mondială.

Porsche va prezenta modelul în ediţie limitată marcând cea de-a 50-a aniversare a modelului 911, cu ocazia Salonului Auto IAA de la Frankfurt, care îşi deschide porţile pentru public pe 12 septembrie 2013.

Modelul original a fost prezentat de Porsche în 1963, la acelaşi eveniment internaţional. De la prima sa lansare – iniţial ca 901 – maşina-emblemă a încântat pasionaţii de automobile din întreaga lume, iar astăzi este văzut ca un model de referinţă pentru toate celelalte maşini sport.

De la debutul său în 1963, modelul de serie s-a dezvoltat progresiv, fără întrerupere. Pe parcursul anilor, caracterul unic al modelului 911 s-a păstrat.

Rezultatul acestei evoluţii, pe o perioadă de 50 de ani – care a inclus, de asemenea, nenumărate victorii în curse – este o maşină sport, care întruchipează pe deplin autenticitatea brandului Porsche. ADN-ul său se reflectă în toate modelele Porsche.

Această ediţie limitată de 400 CP (294 kW) 911 Carrera S include caracteristicile care au contribuit la construirea istoriei de 50 de ani de succes a modelului 911.

De exemplu, ediţia limitată include sistemul Porsche Active Suspension Management – PASM cu reglare specială pentru a completa ecartamentul mărit şi pentru un plus de stabilitate în timpul virajelor dinamice excepţionale. Sistemul de evacuare sport emite un sunet puternic specific.

Jantele speciale de 20 inci sunt un tribut vizual adus legendarelor roţi “Fuchs”, fiind finisate cu vopsea neagră mată şi cu partea centrală lustruită. Ornamentele cromate de pe prizele de aer frontale, aripile grilei pentru compartimentul motorului şi panoul dintre stopuri accentuează aspectul distinctiv al acestei ediţii limitate. Un alt element tehnic specific maşinii îl reprezintă sistemul Porsche Dynamic Light (PDL), cu faruri bi-xenon şi lumini dinamice adaptive.

Modelul aniversar 911 este disponibil în două culori dedicate: gri grafit închis şi gri gheizer metalizat deschis. În plus, este disponibilă şi varianta în negru monocrom. Fiecare maşină are ataşată pe capacul din spate o insignă de tip 3D, în două tonuri, cu însemnele “911 50”.

Acest element se repetă în broderia în trei culori de pe tetieră şi în varianta de logo în două culori pe tahometru şi pe plăcile pragurilor din aluminiu ale uşilor. Însemnul poate fi, de asemenea, găsit pe suportul de pahare, alături de numărul de serie al fiecărei maşini din ediţia limitată.

Alte caracteristici exterioare specifice modelului sunt ramele foarte lucioase ale ferestrelor şi designul sport al oglinzilor exterioare.

La interior se găsesc mai multe elemente care aduc un omagiu modelului 911 original, precum marcarea cu verde a instrumentelor de bord şi includerea acelor indicatoare albe sau capacele argintii de pe bolţurile instrumentelor, la fel ca acum 50 de ani.

O altă caracteristică specială o reprezintă partea centrală a scaunelor din piele, care este imprimată cu un model de ţesătură ce aminteşte de design-ul tartan “Pepita” din anii 1960.

Interiorul complet din piele este disponibil în variantele gri agat sau negru cu aplicaţii decorative, dintre care unele în culori contrastante. Şoferul şi pasagerul din dreapta se pot bucura de experienţa de condus specifică modelului 911, mulţumită scaunelor sport reglabile în 14 setări sau în 18 setări, disponibile opţional.

Schimbătorul de viteze sau maneta selectorului de viteze – care se asortează cu panourile decorative de pe bord, cu uşile şi cu consola centrală din aluminiu lustruit – fac parte din programul Porsche Exclusive.

Modelul aniversar 911 ajunge de la zero la 100 km/h în 4,5 secunde (4,3 cu PDK) şi atinge o viteză maximă de 300 km/h (298 cu PDK).

Consumul de combustibil combinat NEDC al maşinii este de 9,5 l/100 km (8,7 cu PDK), ce echivalează cu emisii de CO2 de 224 g/km (205 cu PDK).

Modelul în ediţie limitată va fi disponibil la Centrul Porsche București începand cu data de 23 septembrie 2013, iar în România, va costa 107 201 Euro, pret fara TVA.

Porsche 911 50 Anniversary Edition: Consumul de combustibil în oraş: 13,8 – 12,2 l/100 km, pe autostradă: 7,1 – 6,2 l/100 km; Combinat 9,5 – 8,7 l/100 km, emisii CO2 224 – 205 g/km.

1 Response

  1. ionut says:

    https://www.facebook.com/ILoveCascais?fref=ts

    Porsche 911 Parade in Cascais, Portugal! Enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.