Noul Ford B-MAX: cel mai bine vândut monovolum compact din Europa

Ford_B-MAX_sistem-acces-in-interiorNoul Ford B-MAX a fost cel mai bine vândut monovolum compact de pe piața europeană în primul semestru al anului 2013, potrivit analizei efectuate de Ford, în baza înmatricularilor colectate de Polk.*

Ford B-MAX a atins o cotă de vânzări de 15.8%* pe segmentul monovolumelor compacte în Europa în primele șase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vândute în cele 19 piețe europene tradiționale ale Ford. Producția B-MAX a început la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat în toate piețele europene în luna noiembrie a aceluiași.

B-MAX a depășit la capitolul vânzări modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz și Opel/Vauxhall Meriva în primul semestru al anului 2013. Creșterea vânzărilor a făcut ca B-MAX să se claseze pe primul loc în segmentul său pe piețele importante din Germania și Marea Britanie în al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vânzări și în Belgia/Luxemburg, Olanda și Norvegia în primul semestru.

Tehnologiile avansate reprezintă un factor cheie pentru succesul B-MAX, 80% dintre clienții europeni comandând sistemul de conectivitate Ford SYNC, care include funcția Emergency Assistance, câștigătoare a unui premiu Euro NCAP, care poate alerta operatorii locali de servicii de urgență cu privire la un accident. Acesta este disponibil în 26 de limbi, vorbite în 40 de regiuni europene.

Motorul pe benzină Ford EcoBoost de 1 litru – Motorul Internațional al Anului în 2012 și 2013 – a fost ales de 43% dintre cumpărătorii de modele B-MAX; 22% dintre clienții B-MAX au optat pentru funcția Active City Stop, premiată si ea de catre Euro NCAP. Aceasta monitorizează traficul din fața automobilului și activează automat frânele dacă detectează iminența unei coliziuni cu vehiculul din față; 12% dintre clienți au ales opțiunea Rear View Camera.

„Știam că B-MAX este un automobil deosebit, în special datorită sistemului de acces ușor (Ford Easy Access), pe care clienții îl descoperă și îl folosesc în noi moduri în fiecare zi,” a declarat Roelant de Waard, Vicepreședinte, Marketing, Vanzari si Service, Ford Europa. „După cum o arată și cifrele de vânzări, combinația unică de design ingenios și tehnologie inteligentă a B-MAX a schimbat cu adevărat așteptările clienților cu privire la mașinile de dimensiuni mici.”

B-MAX prezintă sistemul de acces uşor (Ford Easy Access) care asigură un acces unic pentru pasageri şi bagaj, datorită portierelor faţă cu balamale şi portierelor spate glisante, ce integrează montanţii centrali. B-MAX a obţinut punctajul maxim de 5 stele din partea autorităţii independente de testare a siguranţei la coliziune, Euro NCAP. Modelul oferă tehnologia Ford MyKey, unică în industria auto, care permite părinților să implementeze restricții șoferilor tineri, pentru un nivel sporit de siguranță.

Noul B-MAX a câștigat anul trecut premiul internațional „AUTOBEST 2013” și premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012” acordat de cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

# # #

* Rezultate aferente celor 19 piețe europene monitorizate de Ford și conform segmentării vehiculelor Ford. Date furnizate de R L Polk & Co.; cele mai recente date disponibile sunt aferente primului semestru al anului 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.