Noul Lexus IS

Lexus IS 300Lexus lanseaza în Romania noul model IS, disponibil in variantele Lexus IS 250 si Lexus IS300h, versiune integral hibrid.

Continuând stilul modelelor de nouă generaţie GS şi LS, noul IS se remarcă prin dinamismul sofisticat al designului noii părţi frontale cu grila fusiformă si prin profilul marcat de o linie laterală ascendentă.

Acesta conferă sedanului compact o combinaţie de eleganţă agresivă, ţinută de drum mai impozantă şi identitate de marcă mai expresivă.

Designul exterior conţine mai multe dotări în premieră Lexus, inclusiv noul ansamblu de faruri, distinctiv, luminile de zi cu formă de vârf de săgeată plasate independent sub ansamblul farurilor şi un nou design al capotei active, ce permite obţinerea unui profil frontal coborât al autoturismului, optimizând în acelaşi timp protecţia la impact a pietonilor.

Cu o lungime totală de 4.665 mm, noul IS este cu 80 mm mai lung şi 10 mm mai lat decât predecesorul său. Consola frontală a fost mărită cu doar 10 mm, iar ampatamentul a fost extins cu 70 mm, ajungând la 2.800 mm.

Astfel a fost crescută capacitătea portbagajului şi a fost mărit spaţiul destinat locurilor din spate, iar noile scaune rabatabile fracţionat 60:40 oferă ocupanţilor un spaţiu pentru picioare cu 50% mai amplu.

În interiorul habitaclului, materialele şi finisajele de înaltă calitate transmit o senzaţie de rafinament şi aspect modern, obţinute prin atenţia la detalii pentru care Lexus se bucură de reputaţie mondială.

Panoul de comandă conţine in premieră butoane tactile, acţionate electrostatic. La versiunile F SPORT tabloul de bord cuprinde un inel central mobil care glisează in lateral, element preluat de la supercar-ul LFA, iar designul exclusivist al scaunelor utilizează o metodă de fabricaţie cu „spumă integrată”, care oferă o susţinere laterală excelentă.

Sistemul integral hibrid de propulsie al noului Lexus IS 300h combină un motor electric puternic de 105 kW/143 DIN CP, cu un motor pe benzină de 2,5 litri. Puterea totală a sistemului este de 164 kW/223 DIN CP, asociată unui consum mixt de combustibil de 4,3 l/100 km şi unui nivel de emisii CO2 de 101 g/km pentru versiunea de baza.

Noul IS 300h este de asemenea primul Lexus hibrid integral cu acumulatorul instalat sub panoul din podeaua portbagajului, oferind astfel o capacitate a portbagajului de 450 litri, similară cu cea a modelelor cu motor pe benzină. Localizarea acumulatorului hibrid asigură noului IS 300h şi distribuţia perfectă, 50:50, a maselor.

Motorul pe benzină V6 de 2.500 cmc cu 24 supape al Lexus IS 250 dispune de injecţie directă D-4 şi sistem Dual VVT-i, dezvoltând o putere de 153 kW/208 DIN CP la 6.400 rot/min şi un cuplu de 252 Nm la 4.800 rot/min.

Elementul central al programului de dezvoltare a noului IS a fost oferirea unui nivel unic de satisfacţie la volan în cadrul acestui segment de autoturisme, de aceea fiecare aspect al dinamicii noului sedan Lexus a fost rafinat în cele mai mici detalii.

Rigiditatea caroseriei a fost îmbunătăţită, direcţia si sistemul de suspensii revizuite; toate acestea contribuie la o creştere cu 15% a aderenţei în viraje a anvelopelor şi la o stabilitate excelentă. În plus, permite călătorii mai confortabile, manevrabilitate precisă, răspuns îmbunătăţit la comenzi şi control superior pentru şofer.

Există cinci moduri de conducere selectabile – ECO, NORMAL, SPORT/SPORT S, SPORT S+ (disponibil la versiunea F SPORT, echipata cu suspensie adaptiv variabilă AVS) şi EV (modul Vehicul Electric, disponibil doar la IS 300h) – pentru optimizarea combinaţiei de economie, confort, performanţă şi manevrabilitate, în funcţie de preferinţele şoferului.

Echiparea F SPORT nu beneficiază doar de caracteristici de design exterior şi interior specifice, mai sportive şi mai îndrăzneţe, ci şi de îmbunătăţiri dinamice sub forma sistemelor de suspensie faţă şi spate, inclusiv suspensia adaptiv variabilă.

Echipările Business şi Executive sunt dotate cu noul sistem Lexus Media Display şi beneficiaza de conectivitate excelentă prin 2 porturi USB, AUX, Bluetooth. Echipările Luxury şi F Sport dispun de sistem de navigaţie, ce include meniu si ghidare vocală în limba română, precum şi diverse funcţii de conectare, ca de exemplu POI Search, Google Street View® sau Panoramio®.

De asemenea, Lexus IS poate fi echipat cu sistem audio Mark Levinson Premium Surround de ultimă generaţie, ce oferă una din cele mai rafinate experienţe audio disponibile în prezent la bordul unui autoturism.

Mark Levinson colaborează cu Lexus în condiţii de exclusivitate de peste 12 ani, creând sisteme pentru particularităţile acustice specifice ale fiecărui Lexus în parte. Patru ani au fost necesari pentru a asigura armonizarea perfectă a sistemului de 835 waţi cu 12 canale şi 15 difuzoare cu habitaclul noului Lexus IS, obiectivul fiind furnizarea unui sunet de puritate echivalentă celei oferite de o sală de concerte.

Toate cele 15 difuzoarele includ tehnologia GreenEdgeTM, care dezvoltă un volum dublu pentru aceeaşi cantitate de energie consumată, acoperind în acelaşi timp o bandă de frecvenţe mai lată decât sistemele convenţionale.

In materie de siguranţă, noul Lexus IS este echipat cu cele mai avansate tehnologii de siguranţă activă şi pasivă, printre care se numără şi capota activă – o premieră pentru acest segment -.

„Noul Lexus IS reprezintă o alternativă unică in segmentul său, alternativă care se evidenţiază prin performantul sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive, prin designul expresiv, prin dinamica excelentă şi manevrabilitatea superioară.

Este opţiunea potrivită pentru persoane dinamice, hotarâte, care fac alegeri conform propriilor convingeri, care iubesc maşinile frumoase, iubesc maşinile puternice şi sunt conştiente că puterea nu reprezintă mare lucru dacă nu deţii cu adevărat controlul asupra ei,“ a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager Lexus in cadrul Toyota Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.