Ford anunță un nou Director General în România

Valerio-Brenciaglia---FORD

Ford anunță astăzi că Valerio Brenciaglia (45 de ani) preia conducerea Ford România – Compania Națională de Vânzări, înlocuindu-l astfel pe Zoltan Brassai.

Absolvent de studii economice, Valerio Brenciaglia s-a alăturat companiei Ford în 1999, și a deținut numeroase poziții în departamentele Vânzări, Marketing și Servicii, Ford Italia, inclusiv cea de Director Operațiuni (Field Operations Manager).

Valerio cunoaște piața din România, mai ales având în vedere că în perioada iulie 2012 – septembrie 2013 a deținut poziția de Director Vânzări și Marketing în cadrul Ford România.

“Mă bucur să mă întorc în România și în același timp sunt onorat să preiau acest mandat de la Zoltan. Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezența puternică a companiei Ford în România, nu doar în calitate de investitor strategic, ci și în ceea ce privește sectorul de retail și vânzarea de flote auto.

Avem o echipă foarte bună și o rețea de distribuitori puternică și am încredere că împreună vom putea atinge obiectivele strategice ONE Ford”, a spus Brenciaglia.

Fostul Director General a al Ford România, Zoltan Brassai, se alătură echipei Ford Europa, în calitate de Brand Director- Large Cars.

Brassai a început să lucreze cu piața din România din 2006 și a condus Compania Națională de Vânzări a Ford România din iunie 2012.

“România va avea întotdeauna un loc special în viața mea și aș vrea în primul rând să mulțumesc echipei și retelei noastre de distribuitori pentru sprijinul și încrederea acordate în mod continuu. Valerio are o experiență bogată în vânzări și marketing și sunt convins că Ford România NSC este pe mâini bune.

Totodată, aștept cu deosebit interes sa-mi încep activitatea în cadrul Ford Europa, cu atat mai mult cu cat Ford trece acum printr-o perioadă foarte interesantă în ceea ce privește dezvoltarea produselor”, a declarat Zoltan.

În noua lui poziție de Director General al Companiei Naționale de Vânzări, Valerio Brenciaglia se va alătura și Consiliului de Administrație al Ford România.

Ford a deschis Compania Națională de Vânzări din România în august 2010, la doi după ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit până în prezent peste 1 miliard de Euro în producția de vehicule și motoare.

În 2014 Ford a înregistrat o creștere record a vânzărilor în România de 41,57% comparativ cu anul anterior și o cotă de piață de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 în topul celor mai bine vândute marci auto din țara noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.