“Hyundai Skills for the Future” a desemnat echipa câştigătoare pentru România

Hyundai Skills for the Future

Câştigătorii finalei locale “Hyundai Skills for the Future” sunt elevi ai Colegiului Tehnic Mecanic Griviţa din Bucureşti.

Echipa a dezvoltat un sistem independent hidraulic inclus în construcţia autovehiculului pentru înlocuirea facilă a roţilor.

Proiectul va reprezenta România la finala europeană “Skills for the Future Award”, care va avea loc la Praga, Cehia, în luna iunie a acestui an.

Iniţiativa este parte a proiectului “Skills for the Future” demarat de către Hyundai Motor Europe în parteneriat cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europe şi îşi propune să aducă împreună industria şi educaţia pentru a asigura eficienţa pregătirii elevilor pentru piaţa muncii.

Pe parcursul anului şcolar, elevi din instituţii de învăţămant vocaţionale de pe teritoriul României au avut ocazia de a dezvolta produse şi servicii in domeniul auto.

După o perioadă de instruire şi practică antreprenoriala, sub îndrumarea specialiştilor Junior Achievement, a profesorilor coordonatori, dar şi consiliaţi de voluntarii Hyundai, care le-au oferit informaţii atât despre domeniul auto, cât şi despre propria experienţă profesională, proiectele tinerilor au fost prezentate în faţa unui juriu naţional.

Temele intrate în cursa pentru finala europeană au fost evaluate din punct de vedere al viabilităţii, reuşind să atragă atenţia şi să demonstreze că pot fi transformate în afaceri reale.

Proiectul câştigător, dezvoltat de echipa Colegiului Tehnic Mecanic Griviţa din Bucureşti, are la bază o idee aplicabilă în domeniul auto: un cric hidraulic integrat în constructia autovehiculului. Sistemul oferă un plus de confort conducătorului auto aflat în situaţia de a ănlocui o roată în cazul unei pene de cauciuc sau în orice altă circumstanţă.

”Cea mai mare provocare a fost să identificăm soluţii pentru realizarea machetei, astfel încât să putem demonstra utilitatea şi funcţionalitatea sistemului. Competiţia ne-a unit ca echipă – elevi si profesori. În plus, avem satisfacţia că am învăţat să realizăm un plan de afaceri, aspect care ne va ajuta, cu siguranţă, şi pe viitor. Ne gândim serios să dezvoltăm o afacere pornind de la specializarea noastră”
, a declarat Daniel Maftei, elev al Colegiului Tehnic Mecanic Grivita.

“Prin intermediul programului Skills for the Future tinerii sunt pregătiţi pentru provocările reale ale pieţei muncii. Felicităm echipa Colegiului Tehnic Mecanic Griviţa li le urpm succes ăn finala europeanp“, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto România.

La nivel european, programul a fost derulat în 15 ţări. Scopul acţiunii este de a inspira tinerii să se orienteze către cariere în domeniul ştiinţelor exacte, precum şi de a contribui la o mai bună înţelegere a abilităţilor necesare pentru un mediu de lucru real în industria auto.

În anul şcolar 2013/2014, “Hyundai Skills for the Future” a reunit aproximativ 4.400 de elevi din peste 100 de şcoli. Numărul participanţilor a crescut de la 1.000 în anul 2012, la 5.400 în 2015. Hyundai Motor Europe se concentrează asupra şcolilor vocaţionale, acestea fiind cele care pregătesc cursanţii pentru un loc de muncă în domeniul auto.

1 Response

  1. Gabi_r says:

    O prezentare de roboti folositi in domeniu ar fi utila.

    Asa arata viitorul asamblarii.
    https://www.youtube.com/watch?v=omiYbX-wUdA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.