Seat Leon Cupra 2.0l TSI DSG

Seat Leon Cupra 2.0l TSI DSG

Nu are rost sa insist pe povestea asta. E simpla. In Romania sunt foarte putine modele Seat Leon Cupra. Habar n-am cate. Posibil sa fie doua. Poate mai multe. Important e ca unul dintre ele e asta. Si ca proprietarul m-a cautat si, cu o generozitate incredibila, mi-a pus masina lui, noua, la dispozitie.

Ca sa fac filmele de mai jos. Sau, mai bine sa il citez: “cred ca ar fi de ajutor pentru cei care te urmaresc si doresc achizitionarea unui astfel de model”.

Adica nu e masina de drive-test de la importator. Relatia mea cu Porsche Romania tinde spre zero, si nu din vina mea. Nici nu stiu din a cui. Important e ca marcile reprezentate nu au nicio vina si eu nu o sa le caut una. Obiectivitatea mea nu e de vanzare si subiectivitatea e naturala…

Si, fiind omul plecat pentru o luna cu serviciul, mi-a lasat masina si actele la sotie. Spalata si cu plinul facut, si fara restrictii. Cum ar fi trebuit sa faca stim noi cine, dar mai bine s-o lasam balta…

Cand am luat masina, doamna mi-a pus cheile in mana, actele si mi-a repetat mesajul sotului: “sa nu o iertati, sa ziceti si ce nu va place, cum faceti de obicei.i”. Da, incredibil, exista astfel de OAMENI.

Si am facut filmele de mai jos. Poate ca puteam sa fac mai mult. Nu conteaza. Multumesc, inca o data, minunatilor proprietari ai acestui superb Leon Cupra!

15 Responses

  1. cristi says:

    Cum spunea un antevorbitor,vw o va pati… si a patit-o…uitati-va ce frumusete de scandal…nu ma bucur de necazul altuia,dar vag o merita cu virf si indesat si numai prin prisma marketingului care anunta sus si tare:tu esti un bou si meriti sa le pupi picioarele ca ai indraznit sa le murdaresti showroom-ul cu prezenta ta de cacao…sper sa ajunga la un virf de ac de faliment sa invete si ce inseamna respectul si cei 7 ani de acasa…on topic:cele mai tari review-uri

  2. mircioi daniel says:

    Felicitari ! Am vazut toate review-urile de pe canalul Youtube si pot sa spun ca sunt cele mai bune !

  3. Tudor P. says:

    O masina foarte frumoasa! Felicitari pentru prezentare! Felicitari si proprietarului! Eu nu cred ca trebuie sa te surprinda astfel de gesturi, pentru ca ai demonstrat ca esti un om serios. Si eu ti-as fi dat masina in teste fara nicio problema, daca as fi avut ce sa-ti dau, adica masina noua, neprezentata inca de tine…Succes in continuare!

  4. Alex says:

    Ca de obicei un review foarte cuprinzator.
    Un sfat daca mi se permite (dat si de altii la alte review-uri): puneti o subtitrare in engleza la review-uri si o sa creasca numarul de vizualizari cu siguranta. Iar multe vizualizari pe youtube in mod constant = bani.
    Ar trebui sa profitati cat inca mai aveti cele mai complexe teste si sigur veti atrage si pasionati nevorbitori de romana care sa va urmareasca.
    Cred ca puteti gasi un elev sau student care sa vrea sa faca un ban de buzunar si sa va ajute cu traducerile.

    • turatiimaster says:

      Stiu, nu am puterea financiara sa sustin si traducerea filmelor, aparent e usor, insa subtitrarea necesita atentie si corelarile cu filmul sunt destul de dificil de facut. Nu iti face nimeni pe 50 lei.

  5. Ion says:

    Un model compact deosebit de rafinat si impunator. Exteriorul denota sportivitate, iar la interior spiritul Hi-Tech ( modern ) este omniprezent. Totusi ma intreb cand va veni ziua cand si pe entry-level ( iar aici fac referire la toti producatorii ) vor avea Navigatie+camera R , etc ? Probabil niciodata, cred ca sunt concepute sa se incadreze anumitui nivel de clienteala, altfel masinile ar fi venit direct toate numai in dotari de varf ( full ).

  6. Ionut says:

    Nu sunt fan al grupului VW. Mi se pare ca pacalesc lumea cu ideea de “calitate germana” pe care au uitat-o de mult, cam de prin anii 2000. Imagine, marketing si atat.
    INSA Leon-ul asta e lup in piele de oaie nu altceva! Discretia lui pe strada te rasplateste cu varf si indesat cu elementul surpriza, cand treci ranjind de un BMW 320D… 🙂
    E totusi bine ca Seat are ocazia sa imbrace un Golf intr-un pachet mai plin de emotie…
    Felicitari proprietarului, e de laudat bunavointa lui! Daca am fi toti OAMENI….
    Felicitari si pentru munca pe care o depuneti!

  7. Djordj says:

    Da, felicitari atat proprietarului cat si lui Robert pentru initiativa !
    Masina arata bine la exterior, cred ca varianta coupe e de-a dreptul spectaculoasa.
    La interior mie imi place design-ul oarecum traditional, ceea ce nu ma incanta sunt plasticele si aspectul lor – aici mi se pare ca au exagerat un pic cu economia.
    Motorul si cutia sunt fabuloase, livreaza extraordinar, am ramas surprins urmarind testele dinamice. Nu vreau sa stiu cum se simte in realitate in masina. Glumesc, as vrea, iar masina are un pret atractiv.

    Ceea ce nu inteleg si poate ma ajuta cineva sa pricep e de ce avem frana de mana clasica in combinatie cu DSG ?
    Se poate comanda si frana de parcare electrica ?

  8. Catanescu Alexandru-Laurentiu says:

    Frumoasa masina…spectaculoasa chiar daca nu pare la prima vedere…poate vedem si un test cu Astra Opc sau Astra GTC…Felicitari pentru ceea ce faci si multa sanatate ca-i mai buna decat toate!

  9. Laj says:

    Felicitări proprietarului ! Remarc că este iubitor de mașini ,nu doar un deținător ,altfel nu ar fi procedat în acest fel . Prin acest gest avem și noi posibilitatea să “trăim” experiența acestui model .Pentru tine Robert,laudele sunt de prisos.

  10. Mihai says:

    Da…am mai auzit si pe alte site-uri/ bloguri despre aroganta dealerilor VAG si refuzul de a da masini la test.
    Se pare ca “li s-a urcat la cap” , dar va veni si vremea cand vor scadea vanzarile si lumea se va dumiri cum e cu preturile VAG si cu calitatea “masinii germane” ( faimosul 1.2 TSI de exemplu…)

  11. 71doru says:

    Multumim dvs. si proprietarului !

    La exterior masina imi place, nu gasesc ca era necesar sa schimbe ceva, liniile actualului Leon sunt oricum sportive.
    Aspectul bordului insa, in special in zona aeratoarelor centrale si a unitatii media, mi se pare total neinspirat pentru actualul Leon, in dezacord cu exteriorul. Imi aminteste de Nubira, Lantra, Dacia Nova, etc.
    Si daca puneau nu stiu ce insertii pe acest Cupra tot aiurea mi s-ar fi parut.
    In rest, masina sunt convins ca este foarte tare. As fi preferat in modul Cupra un motor ceva mai vocal.
    Din cate imi amintesc pe Alfa Romeo Giulietta exista langa maneta schimbatorului un comutator ce permite selectarea modului eco, normal si sport.

    • Mihai says:

      Cred ca exagerezi cand critici dispunerea unitatii media, este oricum mai bine pozitionata decat cea de pe Golf, pentru ca este mai sus si mai usor de observat atunci cand conduci. Restul, tine de gusturi.

      In ceea ce priveste masina, dpmdv. nicio obiectie, totul la superlativ !

  12. Claudiu says:

    Felicitari pentru prezentare. Dar sa nu uitam si proprietarul, felicitari si lui pentru atitudine si faptul ca ti-a pus la dispozitie masina fara restrictii.
    Legat de atitudinea Porsche Romania, aceasta este caracteristica intregului lant de vanzare al grupului VAG in Romania. Ma refer la o aroganta caracteristica celor ce comercializeaza Volkswagen/Skoda in Romania. Nu vreau sa fiu subiectiv sau ironic, insa reprezentantele Volkswagen, in general, sunt intesate de tot felul de reprezentanti de vanzari aroganti, al caror suprem argument pentru a vinde o masina este …” Vorbim despre Volkswagen, o masina premium la pret mai mic cu finisaje foarte bune si motorizari de top”. Evident ca VW nu este premium, iar preturile lor de lista sunt foarte mari, iar fiabilitatea sub medie, insa tu intri in showroom ca potential client, poate neinformat, iar el, zeul vanzarilor, te duce pe drumul ce bun 🙂
    Seat este singura marca din tripleta VW/Skoda/Seat ce arata fresh si poate fi usor confundata la design cu o masina cu sange latin. As cumpara oricand un Leon 2.0 TSI Cupra in detrimentul contabilului lumii auto, VW Golf GTI, chiar daca Seat face parte din VAG.
    Felicitari inca o data, atat tie, cat si celui ce ti-a pus la dispozitie masina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.