Cinema: proiectii documentare dedicate unor piloti din cursele de automobile

Cursa Vietii Mele si No Limits

BMW Group în colaborare cu Băneasa Shoping City şi Gran Cinema & More pun la cale două proiecţii de documentare dedicate unor piloţi din cursele de automobile.

Cuvântul „erou” poate că este folosit cu multă generozitate, dar personajele centrale ale celor două proiecţii sunt cu adevărat eroi excepţionali, mult dincolo de simplele realizări pe circuit.

Cursa vieţii mele

Marin Dumitrescu este unul din cei mai titraţi români, este unul din pionierii curselor de automobile postbelice, a contribuit la formarea sportului cu motor în România şi are în jur o familie dedicată automobilismului, maşini construite de la zero, participări cu modele Dacia, Jeep, Renault, BMW sau Alfa Romeo, conducerea unor echipe de raliu şi multe aventuri.

Pe 19 ianuarie, Marin Dumitrescu împlineşte 97 de ani, are tot atâţia ani de poveşti şi va fi prezent ca invitat special la premiera celor două filme. Alături de „Nea Marin”, la proiecţie participă şi echipa românească care a realizat filmul.

No Limits

Alex Zanardi este un pilot cu performaţe importante internaţionale, cu participări în Formula 1 şi campion în Indycar. Un accident violet îi întrerupe cariera în 2001, în urma căruia Zanardi îşi pierde ambele picioare.

Trei ani mai târziu, Zanardi revine la bordul unui automobil de curse pentru prima oară, exact pe circuitul tragicului accident. Ulterior revine în Campionatul Mondial de Turisme unde reuşeşte să câştige mai multe etape. Se dedică sportului paralaimpic, este multiplu medaliat cu aur la Olimpiada de la Londra şi campion mondial la handbyke.

A încheiat mai multe participări în Iron Man Hawai, cea mai dură competiţie de gen. După o pauză, din 2014 a revenit şi în cursele de automobile, iar în vara anului trecut a participat, în premieră pentru un sportiv fără picioare, la celebra cursă de 24h de la Spa.

Proiectul, sub numele Gran Racing Heroes, include proiecţii pentru public începând cu 9 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.