Celebritatile si masinile pe care acestea le conduc

Car

Masina nu mai este demult un mijloc de locomotie, care transporta o persoana sau mai multe, dintr-un loc in altul, ci a devenit de foarte mult timp un indicator al pozitiei sociale a unei persoane.

De obicei, cele mai scumpe si aspectuoase masini sunt cele ale celebritatilor, care datorita pozitiei sociale, conduc de cele mai multe ori autoturisme disponibile in editie limitata sau exclusiva, precum si in anumite cazuri, masini unicat.

Insa, printre aceste vedete din diverse domenii de activitate (film, muzica, show-biz, sport, medii de afaceri, etc.) mai sunt si persoane care nu tin atat de mult la statutul social si evidentierea acestuia, conducand masini electrice sau hibrid, fiind preocupate, mai degraba, de prezervarea mediului inconjurator.

Desigur, unele celebritati nu se rezuma la a detine doar un singur autovehicul, ci au adevarate parcuri auto, a caror valoare depaseste de foarte multe ori sume cifrate in jurul a milioane de dolari.

Fiind unul dintre principalii indicatori ai nivelului financiar si al statusului social, majoritatea celebritatilor si a oamenilor bogati ai planetei s-au orientat catre masini care sa le reflecte personalitatea.

Masini scumpe, in editie limitata sau unicat, masini puternice, care dezvolta viteze ametitoare in doar cateva secunde, masini cu automatizari high-tech, de ultima generatie, precum si masini sofisticate, care le ofera un aer misterios si sarmant.

Masinile celebritatilor difera in functie de genul posesorului, astfel incat, femeile tind sa conduca masini de dimensiuni mai reduse, care pot fi manevrate mult mai usor, dar care sunt dotate din punct de vedere al tehnologiei (cu diverse gadgeturi high-tech) si al designului, in timp ce barbatii prefera masini puternice, axandu-se pe viteza si personalitate.

Cu totii, insa, prefera marcile consacrate, in variantele lor full-option, si de multe ori cu optiuni personalizate, care le ofera confort, securitate si o senzatie de putere.

Mentinerea unui mediu inconjurator cat mai sanatos din punct de vedere ecologic este pentru unele dintre celebritatile lumii un tel in viata. Atat persoane aflate in functii de conducere al unor multinationale, dar si vedete din lumea sportului, show-biz-ului sau artei, prefera sa conduca masini care nu polueaza.

Directorul Google, Eric Schimdt, este unul dintre oamenii cu bani carora le pasa de mediul inconjurator, si pe cat posibil incearca sa il protejeze ori de cate ori poate. Una dintre modalitatile prin care reuseste este faptul ca a preferat o masina ecologica, Toyota Prius.

Popularul jucator profesionist al brandului online Pokerstars, Daniel Negreanu este o alta celebritate care conduce o masina cu proprietati benefice pentru mediul inconjurator.

Este vorba despre modelul electric Tesla S, care a fost lansat in anul 2013 si care prezinta numeroase avantaje, ce ii permite conducatorului auto sa realizeze diverse configurari high-tech. Chiar daca este o masina relative scumpa (pretul de pornire este in jurul sumei de 90000 de euro), aceasta compenseaza din plin pe partea de protejare a mediului inconjurator.

Un alt important om din ierarhia Microsoft, Steve Ballmer, conduce o masina hibrid in valoare de 19000 de dolari, din gama ecologica produsa de catre Ford (modelul este un Ford Fusion).

Unii dintre cei mai puternici conducatori ai mediului de afaceri conduc masini puternice, care le asigura in primul rand siguranta in trafic si ii ajuta sa ajunga cu bine la destinatie.

Primul miliardar al lumii, Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft este unul dintre personalitatile fidele unei anummite marci de autoturism-in cazul acestuia, marca favorita este Porsche, iar modelele 930 Turbo, 911 Coupe si 911 Carrera sunt printre cele mai folosite de catre acesta.

In medie valoarea acestor masini nu este una exagerata, cel putin raportat la nivelul de potenta financiara a proprietarului. Nu acelasi lucru se poate spune despre fondatorul Oracle, Larry Ellison, care conduce o masina in valoare de 3.5 milioane de dolari. Modelul McLaren F1 dezvolta o viteaza ametitoare in doar cateva secunde.

Cu siguranta, ca lui Ellison ii place sa arate atunci cand conduce ca este un milardar in top 10 Forbes (ocupa cea de-a sase pozitie). Probabil ca cel mai umil dintre acesti moguli din industria IT este fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care a folosit pana acum doua masini, dintre care una are o valoare de piata de doar 30000 de dolari (Volkswagen GTI).

Un alt model preferat al acestuia este Accura TSX. Figura marcanta a lumii IT, datorita impactului creat de catre inventiile sale (iPhone, iPad, iPod), Steve Jobs, fondatorul Apple, obisnuia sa circule cu un autoturism Mercedes SL55 AMG.

Una dintre cele mai interesante alternative in ceea ce priveste masina pecare o conduce este oferit de catre fondatorul gigantului de mobilier Ikea, care conduce o masina Volvo 240, produsa in anul 1993, a carei valoare de piata este de doar 1500 dolari. Si trebuie tinut cont de faptul ca averea acestuia este de “numai” 24 de miliarde de dolari.

Asemenea acestuia si lui Zuckerberg, un alt potent om de afaceri, Warren Buffet, care are o avere in valoare de 65 de miliarde de dolari, conduce o masina in valoare de 45000 de dolari (Cadillac DTS).

Bogatul om de afaceri Carlos Slim Helu, cu o avere in valoare de 69 de miliarde de dolari, bani obtinuti din afacerile sale in domeniul telecomunicatiilor, conduce o masina puternica, demna de un miliardar, un Bentley Continental Flying Spur, a carei valoare de piata este cifrata in jurul sumei de 300000 de dolari.

Tot un automobil in valoare de 300000 de dolari conduce si vedeta TV Kim Kardashian, care este posesoarea unui Ferrari 458 Italia, in editie limitata. O secondeaza la milimetru si Paris Hilton, care conduce un Bentley GT Continental, cu acceasi valoare de piata, precum cea de masi sus.

Insa, de departe, cel mai elocvent exemplu in ceea ce priveste evidentierea statutului social este rapperul Jay Z, care conduce un autoturism unicat, Maybach Excelero, in valoare de 8 milioane de dolari, acesta fiind primul in topul celebritatilor care conduc cele mai scumpe masini.

2 Responses

  1. Emanuel says:

    Daca ar scoate tesla o solutie eco si pentru oamenii de rand, cred ca ar putea face o diferenta, dar asa, ca doar cativa isi permit sa cumpere o tesla, clar nu se face diferenta, cel putin cand vine vorba de poluare.

  2. Sergiu says:

    Tesla Model S are un preț de pornire de 65.400 euro pentru other Europe (România) și de 70.000 $ pt. USA fără niciun ecobonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.