Prim contact noul SUV Peugeot 2008

Peugeot 2008

PEUGEOT 2008 a intrat în arenă în anul 2013 cu argumente puternice. Clienţii au apreciat în mod deosebit eleganţa şi performanţele sale dinamice. Volumul vânzarilor este în continuă creştere, producţia ajungând la 580.000 de exemplare în întreaga lume. În Europa, acest succes se materializează prin clasarea confortabilă, încă de la lansare, pe podiumul segmentului SUV.

Pentru amplificarea acestei performanţe, PEUGEOT 2008 adoptă un design asertiv, emanând forţă şi seducţie. Extensiile de aripă, grila verticală, precum şi pragurile de metal confirmă robusteţea unui model conceput pentru o utilizare zilnică. Nuanţa Rouge Ultimate transpune în mod desăvârşit forţa modelului 2008.

Nivelurile de echipare Access, Active şi Allure sunt completate cu noua gamă GT Line. Acest nou nivel de echipare, o alegere deja foarte populară în rândul unor modele PEUGEOT consacrate (208, 308 şi 508), vine să ofere o ambianţă sportivă şi elegantă cu o paletă coloristică în roşu şi negru.

PEUGEOT 2008 oferă o senzaţie de control unică, ce conduce la dependenţă. i-Cockpit-ul® întruchipează trăsăturile de caracter ale noului PEUGEOT 2008: intuitivitatea, agilitatea şi siguranţa.

Sistemul de adaptare Grip Control conferă noului 2008 o polivalenţă care îl face potrivit pentru orice tip de teren. Sistemul este utilizat în combinaţie cu anvelope certificate de iarnă tip Mud&Snow.

Mirror Screen, sistem bazat pe MirrorLinkTM şi Apple Carplay®, echipează noul PEUGEOT 2008 alături de camera video marşarier, sistemele Active City Brake şi Park Assist – toate rarităţi în acest segment.

Comportamentul dinamic de excepţie este prezent în toate versiunile. Motoarele Euro6 asigură plăcerea de a conduce în forţă, rămânând totodată eficiente din punct de vedere al consumului. Patru dintre aceste versiuni se află în categoria Best-in-Class pe segmentul lor, dintre care motorul de 1.2l PureTech 130 S&S BVM6.

SUV compact, PEUGEOT 2008 este o propunere asertivă. Dotat cu un comportament dinamic exemplar, acesta asigură o experienţă unică la volan, care produce dependenţă.

Designul prezintă caracteristicele segmentului, adăugându-le forţă şi robusteţe. Extensiile de aripă, grila verticală şi plăcuţele metalizate protejează caroseria şi pe ocupanţii săi. Linia exterioară, barele de acoperiş, portierele şi spoilerul adoptă un design sofisticat.

Proiectoarele, încadrate în negru, precum şi stopurile sub forma de urme de gheare 3D, iluminate cu tehnologie LED. La interior, ambianţa luminoasă subliniază bogăţia materialelor şi grija pentru detaliu, prezentă la fiecare element în parte.

Noua echipare GT Line oferă o ambianţă sportivă şi elegantă în culori de roşu şi negru. Această echipare, comună întregii game este în concordanță cu strategia de modernizare a mărcii. Bancheta 1/3–2/3 face ca volumul portbagajului să poată fi modificat de la 410 la 1.400 litri într-o clipă.

i-Cockpit-ul® PEUGEOT asigură senzaţii inedite pentru acest segment. Conducătorul auto descoperă un comportament rutier intuitiv, agil şi sigur.

Grip Control, sistemul de adaptare a aderenţei, este disponibil atât în versiunea pe benzină, cât şi în cea Diesel, cu cutie mecanică sau automată. Acesta este utilizat în combinaţie cu anvelope tip Mud&Snow certificate de iarnă, marca Goodyear Vector 4Seasons, pentru o polivalenţă autentică în toate anotimpurile şi condiţiile de vreme.

Elementele de conectivitate integrate la bord, includ Mirror Screen, funcţie ce permite conducătorului auto să-şi conecteze propriul smartphone, compatibil cu MirrorLinkTM (1) sau Apple Carplay®)(2), la ecranul tactil de la bordul autovehiculului.

PEUGEOT 2008 uşurează deplasările în mediu urban. Sistemul Active City Brake reduce gravitatea accidentelor şi permite chiar evitarea completă a acestora. Camera video redă imagini clare care facilitează manevrele în marşarier.

Gama de motoare este constituită din modelele Euro6 PureTech şi BlueHDi, cu cutii de viteze manuale şi automate. Dezvoltând o putere între 82 şi 130 CP, acestea restricţionează emisiile CO2 între 90 şi 114 g/km.

Motoarele BlueHDi corespund normei Euro6, datorită utilizării exclusive a tehnicii SCR în combinaţie cu filtrul de particule aditivat (FAP), tehnologia cea mai eficientă existentă pe piaţă. Patru dintre aceste motorizări se află în categoria Best-in-Class pe segmentul lor, dintre care noul 1.2l PureTech 130 S&S BVM6.

(1) MirrorLinkTM este un protocol evolutiv de comunicaţie dezvoltat de Car Connectivity Consortium, consorţiu ce regrupează, în special, principalii constructori de automobile şi de telefoane mobile, precum şi dezvoltatori de aplicaţii.
(2) Apple Carplay® este un protocol de comunicaţie Apple.

Noul PEUGEOT 2008 face o figură aparte în segmentul SUV-urilor compacte. Forţa sa de seducţie constă în modul exclusiv în care reuşeşte să îmbine robusteţea cu rafinamentul.

Acesta asigură senzaţii unice, graţie i-Cockpit-ului® PEUGEOT, a echipamentului său tehnologic şi a unui comportamentul rutier exemplar. Conducerea noului 2008 este o plăcere ce produce dependenţă.

1 Response

  1. Mihai says:

    Nu as putea numi 2008 SUV. Poate un crossover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.