“ViAȚA e a ta”, rezultate chestionar si interpretare

Viata e a ta-studiu

În cadrul Campaniei sociale a Academiei Titi Aur (ATA): “ViAȚA e a ta”, care se derulează la nivel național în 2017, într-o primă etapă, în perioada 01 decembrie 2016 – 15 martie 2017, a fost realizat un chestionar în rândul a 204 conducători auto, cu o medie a vârstelor de 27 ani.

Acest studiu se va derula pe toată perioada campaniei, urmând ca înainte de finalizarea acesteia, specialiștii Academiei Titi Aur să reanalizeze răspunsurile primite și să comunice rezultatele finale.

Scopul principal al Campaniei “ViAȚA e a ta” este de a trage semnale de alarmă asupra motivelor din cauza cărora au loc accidentele rutiere în România, de a conștientiza conducătorii auto asupra riscurilor la care se supun în trafic, pornind în special de la faptul că, în rândul șoferilor din categoria 18-24 ani, accidentele rutiere reprezintă cauza nr. 1 de deces.

Parteneri în cadrul campaniei sunt Poliția Rutieră Română și Autoritatea Rutieră Română. Ca parteneri media, Campania “ViAȚA e a ta” are susținerea Pro TV, Europa FM, Virgin Radio, Blitz TV, Elevate, precum și multe publicații și site-uri de sport și auto.

“Având în vedere că una dintre cauzele principale constă în faptul că tinerii șoferi nu sunt suficient de bine pregătiți, ne-am propus ca, în 2017, echipa de traineri Academiei Titi Aur să specializeze aprox. 1.000 de instructori auto, deoarece aceștia pot face diferența pentru generațiilor viitoare de șoferi”, susține Titi Aur, directorul general ATA.

Numărul total de instructori ce vor fi specializați în cadrul campaniei ține foarte mult de implicarea sponsorilor, care ar trebui să acopere, practic, costurile de instruire a acestora. Până acum, foarte multe companii s-au arătat interesate de proiectul Academiei Titi Aur, însă finalizarea și realizarea unui buget necesar este încă în faza de discuții.

Motiv pentru care, partenerii care consideră utilă implicarea lor în campania “ViATA e a ta”, sunt rugați să o contacteze pe Mirela Secan, coordonatoarea Campaniei, la 0722.266.610 sau la mirela.secan@titiaur.ro.

De asemenea, începând cu luna aprilie 2017, site-ul campaniei www.viataeata.ro va fi funcțional, iar instructorii auto din toată țara se vor putea înscrie online, într-o hartă interactivă, pe județe.

Pasul următor va fi setarea și anunțarea orașelor din țară, împreună cu partenerii implicați (orașe unde vor putea participa și instructorii din județele învecinate) unde se va deplasa Unitatea Mobilă a Academiei Titi Aur, precum și programarea cursurilor, care vor începe abia în vară.

Chestionarul realizat de Academia Titi Aur are 50 de întrebări complexe, a fost completat sub anonimat, iar conducătorii auto care au răspuns provin, în această primă etapă, din București.

Documentul complet poate fi vizualizat sau descarcat de aici:
Viata e a ta_chestionar soferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.