Importanta jantelor in structura masinii

jante pe 19 oz racing

Autoturismele sunt formate din sute de mecanisme care functioneaza impreuna pentru a pune in miscare intregul ansamblu si pentru a mentine confortul pasagerilor in timpul condusului. De la prima masina pana la ultimele modele din prezent, structura si modul in care s-au construit a evoluat exponential.

Pana si cel mai simplu vehicul este acum format din sute de piese de motor, articulatii, franare si electrice care lucreaza intr-o armonie continuua pentru banala actiune de condus cu care noi suntem obisnuiti.

Prin urmare, orice mica schimbare in intreg ansamblul poate imbunatati sau poate scadea atat performanta masinii, cat si siguranta pasagerilor per total.

Ideea comuna atunci cand vine vorba de imbunatatit performantele duce doar catre mai multi cai putere si atat. Insa odata ce se mareste puterea, este nevoie si de sistem de franare mai performant si o suspensie mai rigida care sa garanteze o stabilitate ridicata in timpul condusului la viteze peste medie si alte multe schimbari.

O componenta importanta, care insa nu primeste atentia cuvenita o reprezinta anvelopele si jantele de aliaj. Tinand cont ca ele sunt primul si singurul contact pe care masina o are cu solul, e important sa ofere un randament ridicat si sa poata face fata atat vitezei cat si virajelor mai stranse.

Avantajele unor jante potrivite pentru carateristicile masinii se amortizeaza in timp. O sa prezentam o serie de lucruri pe care jantele le fac, si diferenta dintre modele, unele din ele imbunatatesc sau nu aceste actiuni.

– ajuta la racirea sistemului de franare, cu cat aliajul din care sunt facute este mai rezistent la caldura si mai aerisit, cu atat se amortizeaza uzura prematura a franelor

– cu cat sunt mai usoare, cu atat masina foloseste mai putin combustibil ca sa ruleze si cu atat franeaza mai rapid, nefiind nevoita sa stopeze o greutate in plus

– cu cat pot absorbi greutatea masinii mai bine, cu atat stabilitatea in timpul virajelor creste. Acest aspect tine foarte mult de dimensiunea lor si modelul ales

– cu cat completeaza aspectul masinii, cu atat permite aerului sa circule liber si nu modifica aerodinamica masinii

– anumite modele au aplicate straturi termoizolante, masina poate fi condusa mai agresiv pentru mai mult timp, fara teama ca jantele ar putea putea fi afectate in timp si sa se produca rupturi

– cu cat aliajul din care sunt facute e mai rezistent la socuri, cu atat se elimina riscul unor indoituri ce pot aparea de la rularea pe teren accidentat

Prin urmare, exista destule riscuri la care va puteti supune, daca folositi jantele nepotrivite in functie de stilul in care va conduceti masina. La inceputurile dezvotarii auto, jantele erau un accesoriu de lux, pe care si-l permiteau putini din cei care cumparau o masina.

Acum insa, jantele sunt un accesoriu ce poate fi schimbat cu usurinta, dupa gustul soferului, pentru un cost aproximativ mediu, in functie de dimensiuni si modele. Alege un set de jante potrivit, combinat cu anvelope de vara, care sa ofera un aspect impresionant si sa garanteze siguranta masinii si sa maximizeze performantele ei.

Promotia verii include vouchere de pana la 300 RON pentru achizitii de anvelope Dunlop-Goodyear. Puteti gasi mai multe detalii despre promotie pe site-urile noastre.

Cine suntem?

AnvelopeMAG activeaza in domeniul anvelopelor si jantelor de peste 10 ani, comercializand sute de mii de anvelope anual si cu tot atatia clienti multumiti de alegerea facuta. Gama noastra cuprinde peste 200.000 de modele de cauciucuri si peste 10.000 de modele de jante aliaj. Se ofera garantie producator de 2 ani, iar livrarea este gratuita in orice oras din tara.

(A)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.