Renault Koleos 2.0l dCi X-Tronic 4×4 Intens

Renault Koleos 2.0l dCi X-Tronic 4x4 Intens

Koleos a primit un inlocuitor care prin dimensiuni se duce intr-un segment superior, respectiv isi listeaza printre concurenti modele ca Touareg sau Edge, Sorento si Santa Fe, ramanand insa in zona de 5 locuri.

L-am condus destul de mult incat sa imi fac o parere completa. E o masina reusita insa perfectibila. Motorul 2l dCi nu e de generatie noua, desigur a fost adus la zi cu normele de poluare si accesoriile, dar ramane un pic zgomotos pentru pretentiile masinii.

Cutia de viteze X-Tronic se comporta neasteptat de bine, iar pe partea de consum am obtinut rezultate mai bune decat am observat pe X-Trail cu 1.6l dCi X-Tronic, desi multi ar putea fi nemultumiti de ideea de CVT, totusi e de vazut cum se misca si cum se simte, foarte apropiat de o automata conventionala.

Koleos beneficiaza de o platforma comuna cu Talisman, ma asteptam sa regasesc si la interior toate elementele de confort si siguranta de pe acest model, insa lipseste masajul in scaune si sistemul adaptiv de control al vitezei, o decizie cel putin surprinzatoare pentru mine, luata de cei de la Renault.

Cu toate aceste neajunsuri, masina e omogena, confortabila, tehnologizata, in stilul marcii, arata bine si impunator, faraonic chiar, am vazut-o pe mai multe culori si in toate variantele atrage privirile tuturor. Motorul s-a dovedit fiabil de-a lungul anilor, fiind cumva o garantie in plus pentru viitorii cumparatori.

8 Responses

 1. Gelu says:

  Pe cand o prezentare la kodiaq ? A trecut 1 an de la lansare.

  • turatiimaster says:

   Ma tem ca nu vom vedea prea curand masini Skoda pe aici. Problema nu e la mine, e la Skoda.

 2. Gelu says:

  O comparatie koleos vs kodiaq ar fi interesanta, fiind doua masini cu dimensiuni comparabilei.

  • Cristi 3008 says:

   Adica francezi contra nemti (cehi). Mai atractiva pare ar fi in momentul de fata kodiaq -ul, dat de motor, dotari si pret. Parerea mea!

   • Marcus says:

    Hello, Marcus from Sweden
    Renault Koleos 2017, xtronic
    why not the 7 gear when i drive the car with Driven?? only 7 gear manuell (M7)

    • turatiimaster says:

     X-tronic is CVT type gearbox, so no gears like in conventional automatic. 7 gears in M is only simulated, for manual feeling, but in gearbox the system is different, so no gears inside. It is correct operation mode for X-tronic.

 3. Ionut says:

  Da, ar fi interesant CX-5 2.5 benzina vs Kodiak 2.0 TSI.

 4. Alexandru says:

  Buna ziua. Pe cand un test cu SKODA KODIAQ, MAZDA CX5 SAU AUDI Q5. Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.