Neconvenţionalul întâlneşte clasicul – Bach transformă service-ul Automobile Bavaria Otopeni în sală de concerte pentru prezentarea BMW X2

Lansarea noului BMW X2 stă sub semnul neconvenţionalului. În campania de lansare s-au remarcat instrumentele de prezentare augmented reality, aşa cum a fost filtrul special Snapachat sau aplicaţia pentru ochelarii Microsoft Hololens într-un program în care România a fost o piaţă-pionier cu BMW X2 Holo Experience Tour. Soluţiile alese relevă imaginea modernă, susţinută de tehnologii sofisticate, a noului model.

Pe 24 februarie, ca parte a Festivalului Europe Now, recitalul de Bach al violoncelistului german Alban Gerhard a transformat service-ul Automobile Bavaria Otopeni într-o veritabilă sală de concerte. Invitat special al evenimentului a fost noul model BMW X2, în prima prezentare pe piaţa din România. Abordarea relevă spiritul curajos şi extrovertit al noului model care a strălucit în această asociere surprinzătoare între muzica clasică şi o hală de service.

„Muzica poarte transforma orice spaţiu într-o sală de concerte”, a declarat Alban Gerhardt, un artist care a susţinut multe concerte în spaţii neaşteptate, precum gări, spitale, închisori sau chiar tunelul metroului din Washington.

Programul recitalului lui Alban Gerhardt a inclus o selecţie din Suitele pentru violoncel ale lui Johann Sebastian Bach. „Am căutat un spaţiu care să completeze muzica lui Bach – una foarte tehnică, de o precizie matematică. Service-ul de automobile, cu scule, motoare şi maşini în pregătire, ridicate pe elevator, s-a dovedit o alegere foarte bună.

Cu multă tehnologie vine şi noul BMW X2, de la tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive la soluţii unice în segment, precum sofisticatul sistem Head-Up Display”, explică Alexandru Şeremet, Corporate communication manager BMW Group România, legătura între concert şi prezentarea noului BMW X2.

„Pregătirea proiectului a fost o aventură, pentru că de la confirmare până la îndeplinre am avut la dispoziţie numai o săptămână. Dar am fost un grup de oameni pasionaţi care a făcut totul posibil. Mulţumiri minunatei echipe a Festivalului Europe Now, care a construit în România un proiect care a inspirat şi impresionat muzicieni din toată Europa. Gazda noastră, echipa Automobile Bavaria Otopeni, ne-a întâmpinat cu entuziasm şi multă deschidere, dar şi cu mândria şi încerederea într-un service care poate străluci ca sală de concerte”, a explicat Şeremet.

În cadrul evenimentului a fost prezentată şi expoziţia de fotografie „First contact” a lui Mihai Baloianu, dedicată noului BMW X2. Sesiunea de fotografii a fost realizată la Viena, în luna februarie, ca parte a unui program regional de promovare care urmează să fie demarat oficial odată cu debutul modelului pe piaţă.

Noul BMW X2 este pregătit pentru lansarea din showroom-urile din România pe 2 martie, în această săptămână. Noul model se remarcă prin designul cel mai extrovertit din gama BMW X, cu forme arcuite de coupé, dar şi un spaţiu interior surprinzător. BMW X2 preia sistemele de asistenţă şi conectivitate din segmentele superioare şi se remarcă prin soluţii unice în clasă, aşa cum este sistemul Head-Up Display pentru proiectarea informaţiilor pe parbriz sau farurile adaptive LED.

Ca marcă a prezenţei extrovertite debutează şi o nouă organizare internă, sub denumirea de modele – „M Sport” şi „M Sport X” care vin cu transformări importante de design. Noul model este disponibil cu un preţ de început de 39 720 Euro cu TVA inclus pentru versiunea X2 sDrive20i (motor diesel de 2 litri şi o putere maximă de 192 CP). Sunt disponibile la debut şi două motorizări diesel de doi litri – xDrive20d (190 CP şi un preţ de 42363 Euro cu TVA) şi xDrive25d (231 CP şi un preţ de 43495 Euro cu TVA).

Prima ediţie a Festivalului Europe Now

Asociația Culturală „Rute muzicale” a reunit 45 de muzicieni din 11 ţări europene în „Europe Now Chamber Orchestra” pentru prima ediţie a Festivalului cu acelaşi nume. Aceasta a avut loc între 21 şi 25 februarie 2018 la Bucureşti şi a culminat cu un concert-eveniment de închidere, în data de 25 februarie, la Sala Radio. Orchestra este formată din muzicieni din Austria, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova și România.

Concertul a fost dirijat de maestrul Peter Stark, dirijor al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), iar ca solist a evoluat violoncelistul Alban Gerhardt, fondator Musicians 4 United Europe şi solist-invitat al Berliner Philharmoniker.

„Ne alăturăm inițiativelor de orice fel – în cazul nostru artistice – care ştim că au loc în zeci şi sute de locuri de pe Bătrânul Continent pentru a asigura coeziunea sa nu atât politică și economică, cât culturală și identitară. Vrem să arătăm că suntem uniți de valori şi idealuri comune, între care muzica şi arta sunt la loc de cinste. Europa este acum – şi aşa vrem să o păstrăm – un continent pe care răsună «Oda bucuriei» a lui Beethoven şi mii de alte creaţii muzicale care ne unesc, în loc să ne separe.” declară Theodor Andreescu, preşedintele Asociației Culturale „Rute muzicale”.

BMW a susţinut Festivalul ca maşină oficială.

Despre Alban Gerhardt

Născut la Berlin într-o familie de muzicieni, a studiat cu nume mari ale scenei artistice și și-a făcut debutul internațional în 1991. A câștigat premii importante, oferite de instituții muzicale sau media prestigioase, și se implică în proiecte din afara sălilor de concerte, cu miză comunitară / umanitară sau caritabilă. Cântă pe un violoncel Matteo Goffriller ce datează din 1710.

Aşa cum declară pe propriul site, după evenimentele politice din 2016, din SUA şi Marea Britanie, a hotărât să devină mai implicat social. Alături de adăpostirea unui refugiat afgan acasă, s-a implicat în iniţiativa muzicală #Musicians4UnitedEurope prin care muzicieni vor să insufle ideii europene emoţie, nu doar argumente raţionale.

Suitele lui Bach pentru violoncel

Este o serie de compoziţii cu un istoric special, considerată acum lucrarea de referinţă pentru violoncel, interpretată şi înregistrată de artişti precum Mstislav Rostropovich, Paul Tortelier sau Yo-Yo Ma. Acesta din urmă a câştigat şi un Grammy pentru albumul Six Unaccompanied Cello Suites. Suitele pentru violoncel au fost multă vreme neglijate şi considerate doar un studiu.

Niciun manuscris original nu se mai păstrează, prima ediţie fiind publicată în 1825 după o serie de manuscrise-copii, la aproximativ 100 de ani după ce au fost compuse. În final au fost redescoperite de legendarul violoncelist catalan Pablo Casals la sfârşitul secolului XIX, când acesta avea numai 13 ani. Acesta avea să interpreteze pentru prima dată pentru public compoziţia lui Bach, iar 50 de ani mai târziu, în 1936, a acceptat să o înregistreze pentru prima dată. De atunci, compoziţia lui Bach a devenit legendară.

Despre Automobile Bavaria Otopeni

Automobile Bavaria Otopeni este primul showroom BMW construit în România, în anul 1997, conform standardelor de la acea vreme. În urma unor investiţii substanţiale, Automobile Bavaria din Otopeni a devenit unul dintre cele mai importante şi bine echipate centre BMW de tinichigerie și vopsitorie la nivelul întregii rețele naționale. Automobile Bavaria Otopeni a fost primul centru autorizat oficial BMW Advanced Body Repair pentru tinichigerie-vopsitorie din România, dând startul programului care s-a implementat apoi în toată reţeaua de dealeri BMW din ţară, cu soluții pentru reparații moderne, la cel mai înalt standard de calitate. Investiţia necesară pentru a respecta standardele Advanced Body Repair include echipamente pentru reparaţii în aluminiu, noi metode de niturire şi lipire în locul metodelor tradiţionale de sudură pentru anunite părţi ale caroseriei şi soluţii „spot repair” sau „smart repair”.

Marca BMW Motorrad are o prezenţă consistentă în showroom-ul Automobile Bavaria Otopeni, prezentând toată gama de motociclete şi echipamente sau articole lifestyle, fiind singurul centru BMW Motorrad din zona capitalei.

Business-ul de automobile rulate BavariaUsed.com este reprezentat de o echipă de vânzări competentă, cu o bogată experienţă, oferind spre vanzare automobile BMW rulate cu o vârstă medie de 2 ani şi garanţie de 24 de luni.

Sediul Automobile Bavaria Otopeni găzduieşte şi noul business de servicii de închirieree pe ter­men scurt, mediu şi lung de auto­mo­bile BMW către top managementul ma­rilor com­panii de pe piaţa locală. Bava­ria Mobili­ty este noua afacere a grupu­lui Automobile Bavaria, dedicată pieţei de închirieri de automobile premium.

Serviciul permite închirierea de auto­mobile BMW dintre cele mai noi mo­dele, de la o perioadă de o zi, până la trei-patru ani. Clienţii au po­si­bilitatea de a-şi schimba maşina pe pe­rioada contractului sau posibilitatea de a schimba maşina din şase în şase luni, în funţie de preferinţe.

2 Responses

  1. Colin says:

    Multumim pentru prezentare si recenzie.

  2. Stefan says:

    Frumoasa, deosebita si ingenioasa initiativa de a face lansarea unei masini pe acorduri de Bach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.