Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 7DCT Exclusive

Hyundai propune un model extrem de interesant, intr-un segment foarte disputat, respectiv cel compact, noul i30 Fastback, model bazat pe i30, avand motorizari si transmisii comune, insa setari diferite ale suspensiei si o aerodinamica superioara. In plus vine cu portbagaj spatios si look dinamic, exclusivist, practic fara rival, fiind un coupe cu 5 portiere.

Am condus cateva zile un model echipat cu motorul turbo 1.4 T-GDi si transmisia DCT7, dublu ambreiaj, ca fapt divers i30 Fastback nu este oferit decat cu motorizari pe benzina, masina mi-a placut mult si nu nu mai mie, pe strada a lasat o impresie deosebita privitorilor si foarte multi s-au interesat de acest model.

Din ce am inteles din discutiile cu cei de la Hyundai, in tara noastra e deja mai cerut decat un i30, si nu ma mira, pentru ca masina are intr-adevar potential, fiind deosebit de atletica si cu o postura sportiva evidenta.

Nu e perfecta, insa cu politica de reduceri a Hyundai, chiar are potential, ramanand in zone normale de pret, iar comportamentul general e deosebit, transmisia DCT impecabila si motorul turbo varf tehnologic in acest moment, fac diferenta fata de alte masini care s-ar putea compara cu i30 Fastback prin pret.

5 thoughts on “Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 7DCT Exclusive

 1. Cosmin

  Robert, caut o mașină de familie și vreau părerea ta pentru o eventuala alegere intre acest fastback si Civic Sedan. Care varianta oferă mai “multă mașină” la cei 20k euro Hyundai și 21.3k honda ? Mulțumesc frumos.

  • turatiimaster

   Depinde, Civic e mai mare si mai sportiv in varianta 1.5 turbo, insa daca nu te intereseaza dinamica, ci confortul, s-ar putea sa iesi bine si cu Fastback. Comparat 1.0 VTEC vs 1.4 T-GDi, cred ca iese mai bine 1.4 T-GDi.

   • Claudiu

    Salutare,

    Stiu ca ai raspuns in trecut celor care iti cereau parerea despre Hyundai i30 vs Kia Ceed.
    Venind mai in zilele noastre, ce-ai putea spune despre Hyundai i30 Fastback vs Kia Ceed?

    Multumesc.

    • Alex

     As dori si eu raspuns la intrebarea de mai sus!

    • turatiimaster

     Ceed e un pic mai legat decat Fastback, insa Fastback mi se pare ca arata mai bine, tehnic sunt similare, deci ia ce iti place fara griji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.