Cum arata anvelopele viitorului? Află care sunt primele idei de prototipuri

Service anvelope

Ideea de viitor este o concepție adânc înrădăcinată în mintea umană. În secolul XXI toata industria este concentrată pe dezvoltare tehnologică. De la primele operații chirurgicale asistate robotic, până la mașinile zburătoare, oamenii noștri de știință experimentează constant. Și chiar dacă viitorului invadează orice domeniu, în special cel al mașinilor este vizat către dezvoltare continuă.

Pe lângă revoluționara mașină Tesla lansată în spațiu, specialiștii au în plan ceva de care se va putea bucura întreaga populație care șofează. Și anume anvelopele viitorului! Da, exact! Putem uita de problema exploziei la anvelope iarna, all season, sau anvelope vara. Iar asta nu e tot. Vezi care vor fi îmbunătățirile aduse oricărui tip de anvelope mai jos:

Anvelopele viitorului nu vor avea aer în interior

Se pare că unul dintre planurile de dezvoltare a anvelopelor este ca acestea să nu mai conțină deloc aer în interior. Asta ar reduce considerabil riscul exploziei cauciucului. Cum ar suna un drum la munte fără riscul de explozie la anvelope iarna? Îți spunem noi, ideal!

Cipuri folosite pentru a transmite informații

În al doilea rând, specialiștii vor să adauge în interiorul anvelopelor cipuri care vor transmite informații șoferului despre starea diferitelor tipuri de anvelope vara, iarna sau all season cu care e echipată mașina.

Cauciucuri 100% Eco friendly

Asta înseamnă că nu contează ce fel de anvelope iarna, vara sau all season ai. Pentru că toate anvelopele vor fi făcute dintr-un material reciclabil și vor putea fi folosite în jur de 50 de ani.

Anvelope care vor face mai puțin zgomot

Cum materialul anvelopelor este principalul element la care se lucrează, specialiștii se gândesc să găsească o combinație de substanțe din care să rezulte un material care să reducă considerabil zgomotul făcut de anvelope în mers. Ba mai mult, se pare că unii producători deja au luat în considerare modificarea componenței anvelopelor. Astfel, anumite cauciucuri prototip au acum un strat absorbant care reduce zgomotul produs de mașină când aceasta se află în mers.

Reducerea impactului

Nu suntem în totalitate mulțumiți de calitatea drumurilor pe care mașinile cu anvelope de vara, de exemplu, se chinuie să meargă normal. De foarte multe ori se întâmplă ca anvelopele să cedeze în fața unor asfel de situații ce implică drumuri proaste.

Așa că specialiștii au în vedere crearea unor cauciucuri dintr-un material deosebit care să reducă impactul cu denivelările de pe drum. Asta înseamnă că cei cu anvelope all season și vara pot sta liniștiți și iarna. Și că persoanele care au rău de mișcare nu vor mai simți atât de multe zdruncinături în timpul mersului.

Iar acestea sunt doar câteva dintre ideile care au fost scoase la iveală de specialiști. Așa că, în anii ce urmează, ar trebui să ne așteptăm la niște dezvăluiri uluitoare în materie de evoluție a mașinilor și a componentelor lor.

1 Response

  1. Iuliana says:

    Foarte interesant articolul, multumesc pentru postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.