Noul Kia ProCeed

Noul Kia ProCeed îmbină un design uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer , având o caroserie shooting brake în cinci uși. Modelul ProCeed a fost dezvăluit astăzi, înainte de premiera sa publică de la Salonul Auto de la Paris 2018 și de comercializarea sa exclusiv pentru șoferii europeni, la începutul anului 2019.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, spune: „ProCeed este un automobil care reprezintă tot ce înseamnă Kia. Această superbă caroserie shooting brake oferă șoferilor o combinație fără precedent între design, spațiu și versatilitate, reprezentând o ofertă unică în segmentul automobilelor de familie.

Proiectat pentru drumurile europene și pentru șoferii europeni, modelul ProCeed va fi foarte captivant. Construit în Europa, la cele mai înalte standarde de producție, oferă proprietarilor siguranța garanției unice Kia de 7 ani, 150,000 kilometri.”

Purtând mai departe numele celei de a doua generații a coupé-ului în trei uși Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat și proiectat în Europa. Un produs al centrului european de design Kia și al echipelor de cercetare-dezvoltare din Frankfurt, Germania, modelul Pro-Ceed va fi fabricat în uzina de la Žilina, Slovacia. Acesta va fi construit alături de Kia Ceed și Ceed Sportswagon, modele lansate la începutul acestui an.

Îmbinând designul îndrăzneț și tehnologia care o fac cea mai sportivă iterație a noului model al familiei Ceed, Kia ProCeed va fi disponibilă doar în varianta GT Line și ca model performant GT.

Herrera adaugă: „Ca parte a familiei modelului Ceed, ProCeed va juca un rol semnificativ în continua creștere a brandului Kia în Europa. Mai mult de 1.3 milioane unități ale familiei Ceed au fost vândute în Europa începând din 2006, devenind astfel unul dintre cele mai bine vândute modele ale noastre, alături de Sportage. ProCeed crește astfel și mai mult atractivitatea gamei Ceed.”

Producția modelului shooting brake ProCeed va începe în noiembrie, iar comercializarea sa exclusiv în Europa este programată pentru primul trimestru al anului 2019. Modelul va fi acoperit de calitatea promisă de Kia, alături de garanția standard, unică în industria auto, de 7 ani, 150.000 kilometri.

O caroserie shooting brake unică

Noul ProCeed înglobează spiritul atletic al celei de a doua generații a hatchback-ului pro_cee’d. Cu un design al caroseriei de tip shooting brake, modelul ProCeed reprezintă o alternativă la tradiționalul hatchback în trei uși și îmbină dimensiunile impunătoare cu o un gabarit compact care indică o agilitate deosebită.

Având ADN-ul unui coupé, modelul Pro-Ceed are o înălțime mai redusă și este mai lung atât față de Ceed-ul în cinci uși cât și față de modelul Sportswagon. Cu toate acestea, combinația dintre prezența vizuală umitoare și ver-satilitatea sa îi conferă astfel o siluetă unică, diferită de orice automobil de familie din seg-mentul auto compact.

Emilio Herrera spune: „ProCeed duce familia modelului Ceed într-o direcție nouă, îndrăzneață. Acolo unde modelul Ceed Sportswagon pune accentul pe practicitate, ProCeed oferă cuplurilor sau familiilor tinere spațiul și versatilitatea unui model wagon, combinat cu un design emotional, aerodinamic. În mod normal, concentrarea pe unul dintre aceste aspecte compromite alt aspect, însă modelul ProCeed este primul automobil de masă din segment care le combină pe amândouă.”

Modelul ProCeed a fost desenat la Centrul European de Design al Kia din Frankfurt, Germania, sub coordonarea lui Gregory Guillaume, Șeful Centrului de Design din Europa și a lui Peter Schreyer, Președinte și Șeful de Design al Kia Motors.

Gregory Guillame, precizează: „Piața auto europeană este în scădere pentru hatchback-urile în trei uși, ceea ce a ridicat semne de întrebare pentru viitorul pro_cee’d-ului. Dar, în același timp, era de neconceput să eliminăm pur și simplu modelul pro_cee’d. Nu era vorba doar de numele pe care îl avea cee’d-ul nostru în trei uși – însemna mai mult decât atât. Acesta întruchipează toate valorile Kia pentru ceea ce înseamnă dinamism, tinerețe, implicare emoțională și dezirabilitatea design-ului.”

Guillaume adaugă: „Aveam nevoie să reinventăm pro_cee’d-ul pentru a ne asigura că acel caracter vibrant și acea vitalitate nu s-a pierdut. Trebuia să fie un model care nu doar să stea în fruntea familiei Ceed, dar care să poată fi imediat identificabil drept cel mai emoțional automobil din gamă. Rezultatul este uimitorul ProCeed.”

Modelul ProCeed va fi disponibil în versiunea de echipare GT Line sau versiunea performantă GT, o propunere care a permis echipelor de design Kia din Europa să creeze un de-sign sportiv și de încredere pentru modelul reprezentativ al familiei Ceed. Având o siluetă suplă, cu o înălțime mai mică, prezența și proporțiile sale sunt diferite, împărțind doar capota și aripile din față cu modelul Ceed în cinci uși.

Cu un stil și un caracter individual propriu, toate celelalte elemente sunt noi. Totuși, modelul ProCeed are multe din elementele de de-sign deja cunoscute ale mărcii Kia, iar „fața” sa familiară va fi recunoscută instant. Cu grila sa binecunoscută „nas de tigru”, gurile largi de admisie a aerului și mixul de linii întinse și curbe ale caroseriei, fiecare bucățică definește un automobil modern Kia.

Ca și modelul Ceed, partea frontală a ProCeed-ului este proiectată în jurul unor forme liniare, precise, cu lumini de zi cu tehnologie LED de tip ‘ice cube’ oferite standard, ce amintesc de modelele anterioare Kia GT și GT Line. Noul model păstrează aceeași lațime de 1,800 mm ca și hatchback-ul Ceed în cinci uși, însă are un design propriu, unic al spoiler-ului frontal.

Din profil, noul model preia designul conceptului Kia Proceed 2017, emulând silueta prototipului cu un plafon înclinat care curge elegant spre montanții din spate. Linii fluide se întind pe toată lungimea automobilului, pornind de la blocurile optice față până la haionul portbagajului, mărindu-i astfel vizual lungimea, în timp ce plafonul puternic înclinat este accentuat de ‘coada de rechin’ cromată, ascuțită.

Geamul abrupt al lunetei separă modelul ProCeed de ceilalți membri ai familiei Ceed, dar și de alte automobile din clasa sa. Geamul lunetei modelului Ceed Sportswagon este înclinat în unghi de 50.9° vertical, în timp ce geamul lunetei hatch-back-ului în cinci uși stă la 52.4°. Un element definitoriu al formei sale de coupé, geamul lunetei noului ProCeed este mai mult orizontal, înclinat la un unghi de 64.2° vertical.

Având o lungime de 4,605 mm, ProCeed este cu 5 mm mai lung decât Ceed Sportswagon, cu o lungime mai mare a părții frontale, de 885 mm. Cu o înălțime de 1,422 mm, plafonul său este cu 43 mm mai jos decât al modelului Sportswagon, în timp ce garda la sol este redusă cu 5 mm, la 135 mm. Construit pe aceeași platformă ‘K2’ ca și celelalte modele Ceed, păstrează neschimbat ampatamentul de 2,650 mm.

Partea posterioară a automobilului este ceea ce îl diferențiază net față de celelalte modele ale gamei Ceed, fiind inspirată din designul conceptului Proceed 2017. Noul spoiler spate în combinație cu înălțimea redusă oferă automobilului o prezență sportivă, încrezătoare, cu țevile de eșapament duble pentru modelele GT și GT Line care contribuie la îmbunătățirea dinamismului și sportivității.

Numele ProCeed este inscripționat cu litere mari în centrul haionului, între stopurile LED, ceea ce contribuie vizual la amplificarea lațimii acestuia, oferind automobilului o identitate unică.

La lansare, noul ProCeed va fi disponibil în 10 culori. Cumpărătorii modelului ProCeed GT Line pot opta pentru jante de aliaj din aluminiu de 17 sau 18 inch, în timp ce modelele Pro-Ceed GT vor fi echipate standard cu jante de 18 inch.

Design interior și echipare

Spațiul și versatilitatea unui tourer într-o caroserie compactă shooting brake
La interior, modelul ProCeed are o cabină ergonomică la fel ca fratele său Ceed. Habitaclul este caracterizat de suprafețe moi la atingere, de înaltă calitate, cu inserții metalice și o planșă de bord cu dispunere orizontală.

Sistemul de infotainment cu touchscreen de 7.0 inch, dezvoltat de Kia, este așezat în centrul planșei de bord, cu sistemul audio și gurile de ventilație situate dedesubt. Planșa de bord este ușor îndreptată spre șofer, pentru a ușura utilizarea în timpul condusului.

ProCeed se diferențiază de celelalte modele ale familiei Ceed printr-o serie de modificări menite să aducă o ambianță mai sportivă în interior. Plafonul interior de culoare gri din Ceed și Sportswagon este înlocuit cu unul negru, în timp ce pragurile ușilor sunt prevăzute cu plăcuțe metalice. De asemenea, în interior vom găsi în dotarea standard volanul în forma literei D și, pentru modelele echipate cu transmisia cu dublu ambreiaj, șoferii pot schimba vitezele de la noile padele din aluminiu montate pe volan.

ProCeed este de asemenea echipat cu scaune față diferite – în funcție de versiunea de echipare – cu logo-ul Kia ‘GT’ inscripționat pe fiecare. Modelele ProCeed GT sunt echipate cu noile scaune sport Kia, mai bine profilate lateral și la coapse în comparație cu modelul cee’d GT din trecut. Cu o tapițerie din piele neagră și piele întoarsă, scaunele GT sunt finisate cu cusături roșii și logo-ul GT.

Pentru versiunea ProCeed GT Line, scaunele față standard dispun de un suport lateral mai bun decât cele regăsite pe modelele standard Ceed și Sportswagon, având tapițerie textilă de culoare neagră și din piele sintetică de culoare gri deschis. Cumpărătorii modelelor GT Line pot opta pentru scaunele GT cu același suport lateral ca și cele ale modelelor GT, cu tapițerie din piele neagră și textil cu cusături gri.

Platforma modelului ProCeed este oferă un spațiu pentru bagaje eficient, oferind în același timp și spațiu generos pentru ocupanții locurilor din față și din spate. Pentru pasagerii din spate, nivelul mai jos al șezutului (comparativ cu modelele Ceed și Sportswagon) compensează efectul plafonului coborât, creând astfel spațiu suficient pentru cap și picioare.

ProCeed oferă un spațiu pentru bagaje mai mare decât multe dintre compactele de familie cu caroserie tip wagon – și chiar superior multor tourere din clase superioare. Cu o capacitate de 594 litri (VDA), portbagajul ProCeed-ului este cu 50% mai spațios decât al hatchback-ului Ceed în cinci uși.

În timp ce portbagajul modelului Ceed Sportswagon este semnificativ mai mare – 625 litri, ProCeed oferă aceeași versatilitate, fiind astfel unul dintre cele mai ușor de utilizat automobile din clasa sa. Printre funcționalități amintim de scaunele spate rabatabile 40:20:40, care se pliază cu o simplă acționare a mânerului situat în interiorul haionului. Cu scaunele rabatate, podeaua portbagajului devine plată.

Un spațiu de depozitare situat sub podeaua portbagajului permite stocarea lucrurilor mai mici iar cârligul pentru ancorare este util pentru a preveni rostogolirea alimentelor sau a altor lucruri depozitate în portbagaj. Dotarea opțională de deschid-ere inteligentă a haionului (Smart Power Tailgate) oferă deschiderea automată a acestuia în momentul în care cheia inteligentă a ProCeed-ului este detectată în apropierea haionului, fiind utilă în momentele în care mâinile sunt ocupate cu diverse bagaje.

Construit în Europa pentru o încredere maximă în condusul pe toate tipurile de drumuri

Modelul ProCeed a fost proiectat și dezvoltat exclusiv pentru drumurile europene și pentru șoferii europeni. Mai mult decât orice alt continent, Europa este caracterizată printr-o mare diversitate de condiții de rulare: autostrăzi de mare viteză, drumuri de munte cu serpentine, centre urbane congestionate și drumuri de țară imprevizibile.

ProCeed a fost construit să învingă toate aceste medii și a fost reglat să ofere un dinamism mai bun, o mai mare încredere și implicare a șoferului, dar și un confort la rulare mai bun decât generațiile anterioare ale modelului Ceed.

Astfel, fiecare Kia ProCeed este prevăzut cu suspensii independente în dotarea standard, contrar tendinței altor automobile de familie din clasă de a oferi suspensia spate multi-link ca o opțiune mai scumpă.

Construit pe baza aceluiași sistem de suspensie regăsit la Ceed și Ceed Sportswagon, mod-elul ProCeed oferă o reglare proprie, unică a suspensiei. În concordanță cu designul său, urmărește să ofere șoferilor o agilitate sporită și răspuns imediat la manevrarea automobilu-lui, control sporit în viraje și o combinație de confort și fermitate oferind stabilitate la viteze mari.

Garda la sol a modelului ProCeed – atât în varianta de echipare GT cât și GT Line – este cu 5 mm mai redusă decât a modelelor hatchback și Sportswagon, iar arcurile și rata de absorbție a amortizoarelor sunt adaptate pentru a se potrivi dimensiunilor caroseriei și designului său shooting brake. Modul de rulare și manevrabilitatea modelului ProCeed GT a fost supervizată de către Albert Biermann, Președintele Departamentului de Testare și Performanță al Hyun-dai-Kia.

ProCeed este echipat cu aceeași suspensie independentă ca și modelul Ceed. Totuși, reglajele fine suplimentare aduse geometriei suspensiei au oferit modelului ProCeed propriul său caracter unic în gama familiei Ceed. Inginerii Kia s-au concentrat pe îmbunătățirea agilității și răspunsului oferit de suspensie, păstrând în același timp o ținută de drum relaxată pe care proprietarii o așteaptă de la un ‘grand tourer’ cu o caroserie shooting brake. Suspensia a fost reglată pentru a găzdui structura și dimensiunile sale lungi dar și pentru a asigura faptul că ProCeed rămâne la fel de captivant și de încrezător în timpul condusului atât pe drumurile cu viraje cât și pe autostradă.

ProCeed GT a fost proiectat sub atenta îndrumare a lui Albert Biermann, Șeful Departamen-tului de Testare și Performanță al Kia. O perioadă de șase luni în plus de teste suplimentare a fost necesară pentru a îmbunătăți și mai mult agilitatea pe viraje și comportamentul virator dar și pentru îmbunătățirea tracțiunii și a răspunsului oferit de direcție.

Aceste lucruri au fost realizate prin adoptarea unor arcuri mai rigide atât pe față cât și pe spate pentru a crește controlul stabilității și a îmbunătăți răspunsul direcției dar și prin adoptarea unor bare anti-ruliu față și spate mai puțin rigide, pentru a păstra contactul roților cu drumul, chiar și în virajele strânse. Aceste modificări fac ca șoferii modelului ProCeed să se poată bucura de viteze mai mari în viraje față de multe alte ‘hot hatch-uri’ puternice cu tracțiune față, păstrând în același timp în utilizarea de zi de zi, spiritul adevărat al unui ‘gran turismo’ care definește toate modelele Kia GT.

În ceea ce privește anvelopele, fiecare ProCeed este disponibil opțional cu pneurile Michelin Pilot Sport 4 care permit o viteză de mișcare mai mare decât ale celorlalte automobile de familie din segmentul mediu. Aceste pneuri au fost alese pentru a permite manevrabilitatea superioară și răspunsul imediat la comenzile șoferilor ProCeed. Automobilul dispune de o direcție asistată electric, oferind un răspuns prompt, incisiv la comenzile direcției și având un raport rapid de 12.7:1 – necesită doar 2.44 rotiri ale volanului pentru o bracare completă stânga-dreapta.

În noul ProCeed, tehnologia joacă un rol important atât în sporirea plăcerii de a conduce cât și în îmbunătățirea siguranței, cu sistemul de control electronic al stabilității (ESC) și sistemul de management al stabilității (VSM) oferite în dotarea standard.

Acest lucru a permis in-cluderea tehnologiei de transfer diferențiat a cuplului motor către roți prin frânare (Torque Vectoring by Braking Technology), o funcționalitate electronică de asistare a șoferului care frânează în mod inteligent roțile pentru a reduce subvirarea în viraje. Această tehnologie aduce un plus de plăcere și încredere în timpul condusului pe drumurile cu viraje și pe ser-pentinele din munți.

Motoare turbo pentru caroseria shooting brake Kia

Modelul ProCeed este propulsat de o gamă largă de motoare pentru a atinge așteptările în legătură cu sistemele de propulsie dorite de clienții europeni – care sunt din ce în ce mai familiarizați cu motoarele turbo de mare eficiență care oferă o accelerație imediată și o plajă largă a cuplului motorului.

Modelul ProCeed GT Line este disponibil în trei variante de motoare. Motoarele pe benzină includ popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecție directă pe benzină), ce produce 120 CP și un cuplu de 172 Nm. Cel mai puternic motor pentru modelele GT Line este noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi , care produce 140 CP. Supra-alimentarea motorului asigură un cuplu de 242 Nm valabil pe o plajă de turații cuprinsă între 1,500 – 3,200 rpm, cu un răspuns rapid într-o gamă largă de condiții de rulare.

Ambele motoare sunt prevăzute cu un filtru de particule pentru a reduce emisiile, încadrându-se astfel în standardele solicitate de norma de poluare Euro 6d TEMP. Ambele motoare oferă standard o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce motorul de 1.4 litri T-GDi este disponibil și cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză 7DCT.

Cumpărătorii pot opta și pentru noul motor ‘Smartstream’ diesel de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection). Noua filosofie Kia introdusă pe sistemului de propulsie Smartstream urmărește să îmbunătățească performanța și eficiența consumului de combustibil prin reduc-erea emisiilor poluante.

Noul motor Smartstream a fost dezvoltat pe o structură și un design optimizat al sistemului de propulsie, cu componente compacte și greutate redusă și cu îmbunătățirea tehnologiei de combustie, maximizând astfel eficiența consumului de combus-tibil și performanța. Motorul diesel de 1.6 litri disponibil pe modelele Ceed și ProCeed este primul motor diesel Smartstream produs de Kia și cel mai curat motor diesel produs de com-panie până în acest moment.

Livrând o putere de 136 CP, noul motor Smartstream de 1.6 litri poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză. Acest motor produce un cuplu de 280 Nm când este cuplat la cutia de viteze manuală și 320 Nm când este cuplat la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză.

Proiectat să se încadreze fără probleme în limitele stricte impuse de cel mai recent standard de poluare Euro 6d TEMP, motorul Smartstream folosește tehnologia de control al emisiilor active – Selective Catalytic Reduction (SCR) pentru a reduce semnificativ emisiile poluante. Astfel, noul motor produce mai puțin dioxid de carbon, particule și NOx în comparație cu motoarele diesel an-terioare produse de Kia.

Marcând reîntoarcerea noului model de performanță Kia GT, ProCeed GT este propulsat de un motor de 1.6 litri T-GDi, identic cu cel găsit pe noul Ceed GT. Acesta produce 204 CP și un cuplu de 265 Nm și este cel mai performant motor al gamei. Noul ProCeed GT și Ceed GT se bucură pentru prima dată de introducerea transmisiei Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză, ce permite schimbarea rapidă a treptelor cu ajutorul padelelor din metal situ-ate pe volan. Kia va comunica oficial informațiile privind accelerația și viteza maximă imediat ce va fi finalizat procesul de omologare al acestora.

Inovații pentru o viață mai ușoară, mai confortabilă și mai sigură

La fel ca în cazul lui Ceed, tehnologia oferă beneficii cheie proprietarilor ProCeed-ului, cu o gamă de inovații gândite să facă viața mai ușoară, mai confortabilă și mai sigură.

Sistemul de infotainment este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0 inch, sau sistemul de navigație cu touchscreen de 8.0 inch, acesta fiind oferit împreună cu serviciul Kia Connected Services oferit de TomTom®. Sistemul permite integrarea completă cu Apple CarPlay™ (pentru iPhone 5 și versiunile ulterioare) și Android Auto™ (pentru telefoanele cu sistemul Android 5.0 (Lollipop) sau versiunile ulterioare).

Cumpărătorii pot opta pentru puternicul sistem de sunet JBL Premium cu tehnologia Clari-Fi. Tehnologiile standard includ integrarea Bluetooth a smartphone-ului, sistemul automat de lu-mini și sistemul keyless entry.

Pentru modelele echipate cu transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză, sistemul Drive Mode Select oferă posibilitatea proprietarilor de a-și personaliza experiența de condus. Schimbând între modurile Normal și Sport, sistemul Drive Mode Select reduce sau sporește nivelul efortului necesar pentru a manevra volanul și schimbă subtil caracterul sistemului de propulsie.

Modul de rulare Normal maximizează potențialul pentru eficientizarea consumului de combustibil și oferă un efort mai mic la manevrarea direcției. Modul Sport îmbunătățește accelerația și transmisia, permițând o accelerare maximă – atât de pe loc cât și în viteză – și adaptează direcția pentru a oferi un răspuns mai ferm la comenzile șoferilor. De asemenea, modul Sport permite șoferilor să obțină maximul de putere, atinsă la 6.000 rpm, schimbând treptele de viteză la turații mai mari.

Ca dotare opțională, parbrizul încălzit folosește fire aproape imperceptibile pentru a încălzi geamul, o funcționalitate foarte utilă în lunile reci pentru ca topește gheața și înlătură aburii prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, sunt disponibile dotări ca precum încărcătorul wireless pentru smartphone, scaune încălzite și ventilate față și scaune încălzite spate. Scaunele față ventilate sunt opționale pe versiunea de echipare GT Line.

În completarea celor șase airbag-uri din dotarea standard, sunt disponibile tehnologii avan-sate de asistență a șoferului și pasagerilor, folosind sisteme active de siguranță pentru a preveni riscul coliziunilor. Tehnologiile standard de siguranță vor include High Beam Assist, sistemul de monitorizare și avertizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning), sistemul de păstrare a benzii de rulare (Lane Keeping Assist) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

ProCeed este disponibil cu sistemul avansat de păstrare a benzii de rulare (Lane Following Assist), o tehnologie autonomă de nivel 2 care urmărește automobilele din față și detectează marcajele pentru a menține automobilul pe banda sa. Sistemul controlează accelerația, frânele și direcția, folosind senzori radar pentru a menține în siguranță distanța față de auto-mobilul dinaintea sa. Sistemul operează la viteze cuprinse între 0 și 180 kmh.

Alte tehnologii disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sis-temul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind Spot Collision Warning), sistemul de avertizare pericol coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) și sistemul de recunoaștere a pietonilor cu avertizare haptică în volan pentru sistemul sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

Fiecare ProCeed este echipat standard cu sistemul de management al controlului stabilității – Vehicle Stability Management (VSM). Acest sistem asigură stabilitatea în timpul frânării sau în viraje controlând electronic stabilitatea automobilului prin sistemul Electronic Stability Control (ESC) în cazul detectării pierderii tracțiunii.

KIA PROCEED 2018 – SPECIFICAȚII TEHNICE

Hatchback din segmentul C, cu cinci uși, cinci locuri, cu caroserie shooting brake unitară, integrală din oțel. Sunt disponible motoare pe benzină și diesel în trei și patru cilindri, care pun în mișcare roțile din față cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase trepte de viteze sau cu dublu ambreiaj, cu șapte trepte de viteze.

Motor pe benzină, de 1.0-litri / 120 CP T-GDI (1.0 T-GDI)
Tip Trei cilindri în linie, supra-alimentat cu turbină
Capacitate 1.0-litri, 998 cc
Alezaj și cursă 71.0 x 84.0 mm
Rata de compresie 10.0:1
Putere maximă 120 CP (88 kW) @ 6,000 rpm
Cuplu maxim 172 Nm (127 lb ft) 1,500-4,000 rpm
Valve 12 (patru per cilindru)
Sistem de alimentare Injecție directă
Clasa emisii Euro Stage 6d TEMP

Motor pe benzină, de 1.4-litri / 140 CP T-GDI (1.4 T-GDI)
Tip Patru cilindri în linie, supra-alimentat cu turbină
Capacitate 1.4-litri, 1,353 cc
Alezaj și cursă 71.6 x 84.0 mm
Rata de compresie 10.0:1
Putere maximă 140 CP (103 kW) @ 6,000 rpm
Cuplu maxim 242 Nm (178 lb ft) @ 1,500-3,200 rpm
Valve 16 (patru per cilindru)
Sistem de alimentare Injecție directă
Clasa emisii Euro Stage 6d TEMP

Motor pe benzină, de 1.6-litri / 204 ps T-GDI (GT)
Tip Patru cilindri în linie, supra-alimentat cu turbină
Capacitate 1.6-litri, 1,591 cc
Alezaj și cursă 77.0 x 85.44 mm
Rata de compresie 10.0:1
Putere maximă 204 CP (150 kW) @ 6,000 rpm
Cuplu maxim 265 Nm (195 lb ft) @ 1,500-4,500 rpm
Valve 16 (patru per cilindru)
Sistem de alimentare Injecție directă
Clasa emisii Euro Stage 6d TEMP

Motor diesel, de 1.6-litri / 136 CP Smartstream CRDi (1.6 CRDi)
Tip Patru cilindri în linie, supra-alimentat cu turbină
Capacitate 1.6-litri, 1,598 cc
Alezaj și cursă 77.0 x 85.8 mm
Rata compresie 15.9:1
Putere maximă 136 CP (100 kW) @ 4,000 rpm
Cuplu maxim 280 Nm (207 lb ft) @ 1,500-3,000 rpm (6MT)
320 Nm (236 lb ft) @ 2,000-2,250 rpm (7DCT)
Valve 16 (patru per cilindru)
Sistem alimentare Injecție directă Common-rail
Clasa emisii Euro Stage 6d TEMP

Transmisie
Transmisie manuală cu șase trepte (MT)
Transmisie automată cu șapte trepte de viteze și dublu ambreiaj (7DCT)

1.0 T-GDI 1.4 T-GDI 1.6 CRDi GT
Manuală 6-trepte MT 6-trepte MT 6-trepte MT 6-trepte MT
Automată — 7-trepte DCT 7-trepte DCT 7-trepte DCT

Tracțiune
Tracțiune roțile din față (toate modelele)

Suspensie și amortizoare
Față Tip MacPherson, complet independentă cu arcuri elicoidale și amortizoare cu gaz și bare stabilizatoare anti-ruliu
Spate Complet independentă cu punte dublă, cu arcuri elicoidale și amortizoare cu gaz și bare stabilizatoare anti-ruliu

Direcție
Tip Servodirecție electrică cu cremalieră și pinion
Raport direcție 12.7:1
Bracare (lock-to-lock) 2.44
Diametru întoarcere (m) 10.6

Jante și anvelope
Standard Aliaj 17-inch, anvelope 225/45 R17
Optional Aliaj 18-inch, anvelope 225/40 R18
GT (standard) Aliaj 18-inch, anvelope 225/40 R18
Roată de rezervă Kit mobilitate sau roată de rezervă temporară

Frâne
1.0 T-GDi 1.4 T-GDi 1.6 CRDi GT
Mărime, față (mm) 288 x 25 288 x 25 288 x 25 320 x 28
Tip, față Discuri ventilate
Mărime, spate (mm) 272 x 10* 272 x 10* 272 x 10* 284 x 10
Tip, spate Discuri solide
*Frânele spate pe disc solid de 284 x 10 mm sunt disponibile în funcție de versiunea de echipare / piața de comercializare

Dimensiuni exterioare (mm)
Lungime totală 4,605 Lățime totală* 1,800
Înălțime totală 1,422 Ampatament 2,650
Lungime față 885 Lungime spate 1,070
Ecartament fața** 1,559 / 1,555 Ecartament spate** 1,567 / 1,563
Garda la sol 135
*fără oglinzi exterioare
**cu jante de 17-inch / 18-inch

Dimensiuni interioare (mm)
Locuri față Locuri spate
Spațiu pentru cap 962 950
Spațiu pentru picioare 1,073 875
Spațiu pentru umeri 1,428 1,399
Spațiu la nivel de șold 1,370 1,346

Capacitate
Rezervor combustibil 50 litri
Volum portbagaj (VDA) 594 litri

NB: Performanțele, consumul de combustibil și informațiile privind emisiile pentru Kia Pro-Ceed sunt în curs de omologare și vor fi oferite aproape de începerea comercializării în 2019.

4 thoughts on “Noul Kia ProCeed

 1. Alex

  Un video ? Pe cand? Ce i drept n am vazut niciuna pana acum pe strada. Stiu ca la București e una rosie ptr test. Poate reusiti sa o prindeti. Spor!

  • turatiimaster

   Urmeaza.

 2. Mihai petcu

  Video cand?

  • turatiimaster

   Prin iunie sper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.