Noua anvelopa de iarna Michelin Alpin 6

Lansare Michelin Alpin 6

În pregătirea pentru iarna anului 2019, Michelin a lansat cea mai recentă generație de anvelope de iarnă pentru piața europeană, ALPIN 6.

Noua anvelopă are o excelentă tracțiune, accelerație și performanță de frânare pe zăpadă – atât când anvelopa este nouă cât și când este rulată – și longevitate crescută care durează în medie cu 20% mai mult decât a concurenților premium*.

Michelin Alpin6 se adresează consumatorilor informați și exigenți care necesită mobilitate indiferent de condițiile meteorologice și rutiere. Noua anvelopă de iarnă oferă performanță de vârf atunci când este nouă, dar demonstrează cu adevărat superioritatea sa atunci când este rulată.

Testele efectuate de TÜV SÜD* au demonstrat că Alpin6 rulată se oprește cu 5,9 metri mai repede pe zăpadă decât media concurenților și, de asemenea, are o mai bună tracțiune în pantele alunecoase.
_________________________________________________________
* (1) nou și uzat, 205/55 R16 91H MICHELIN ALPIN 6, se situează deasupra R117 a regulamentului European privind pragul de aderență pe teren umed. Certificarea 3PMSF atunci când este nouă și excelentă în ceea ce privește tracțiunea pe zăpadă când este rulată. Testul de accelerare/ tracțiune pe zăpadă a fost realizat de TÜV SÜD în decembrie 2017. Rulate înseamnă rulate pe mașină (tambur) până la adâncimea benzii de rulare. Indicator de uzură în conformitate cu reglementările Europene pentru indicatorul de uzură a șasiului ECE R30r03f. Respectați legislația privind anvelopele de iarnă.

(2) Încercarea de frânare de zăpadă efectuată de serviciul de produse TÜV SÜD, la cererea întreprinderii Michelin, între decembrie 2017 și ianuarie 2018, pe dimensiunea 205/55 R16 91H pe VW Golf 7 comparând MICHELIN ALPIN 6 versus competitorii premium ** Definiția rulată – ca mai sus.

(3) Test de accelerare / tracțiune la zăpadă, realizat de serviciul de produse TÜV SÜD, la cererea Michelin, în luna decembrie 2017, pe dimensiunea 205/55 R16 91H pe VW Golf 7 comparând MICHELIN ALPIN 6 cu competitorii premium ** Definiția uzată – ca mai sus

(4) Testul de longevitate efectuat de DEKRA TEST CENTER, la solicitarea Michelin, în decembrie 2017 și ianuarie 2018, pe dimensiunile 205/55 R16 91H pe VW Golf 7 comparând MICHELIN ALPIN 6 cu competitorii premium **
Testul de longevitate rulează în medie reală (D50) cu o durată de 10 000 km și o longevitate estimată la 1,6 mm. Respectați legislația locală pentru anvelopele de iarnă.

** Concurenții premium = BRIDGESTONE BLIZZAK LM001 Evo, CONTINENTAL WinterContact™ TS 860, DUNLOP Winter Sport 5, GOODYEAR Ultra Grip 9, PIRELLI Cinturato Winter și NOKIAN WRD4

Performanța Alpin6 când este rulată se datorează tehnologiilor de ultimă generație Michelin Evergrip, care oferă siguranță și control optime pe zăpadă:
– profil evolutiv al benzii de rulare – canelurile apar și se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează
– compus al benzii cu mai multe straturi:
– ultima generație de compuși cu performanțe îmbunătățite pe timp de iarnă.
– compus care stimulează tracțiunea pentru îmbunătățirea aderenței pe zăpadă, pe măsură ce anvelopa se uzează

Noua anvelopă nu are un indicator de uzură de 4 mm ci are o viață extinsă până la uzarea maximă a benzii de 1,6 mm. În plus, deține o nouă treaptă – indicator de uzură care oferă posibilitatea de a citi cu ușurință procentul dintre canaluri la 75%, 50% și 25%.

Lansarea Alpin6 continuă gamă de produse Michelin cu “Performanță de lungă durată” – cauciucuri care sunt “sigure atunci când sunt noi și sigure atunci când sunt rulate”.

MICHELIN CrossClimate+ combină cele mai bune tehnologii ale anvelopelor de vară și de iarnă, garantând totodată un nivel ridicat de performanță pe toată durata de viață a anvelopei. Aceasta păstrează performanțele anvelopei CrossClimate+ pe suprafețe uscate și poziționarea ca anvelopă de vară premium asigurând în același timp un nivel excelent de tracţiune pe zăpadă.

Tracţiunea unei anvelope noi MICHELIN CrossClimate+ pe zăpadă este similară celei a anvelopelor all-season premium1. Tracţiunea pe zăpadă a unei anvelope rulate, în stadiu intermediar2, este similară cu cea a anvelopelor all-season premium. De la primul până la ultimul kilometru, performanțele sale se schimbă foarte puțin, în timp ce performanțele anvelopelor concurente scad semnificativ.

Această combinație de performanţe se datorează acțiunii a trei inovații cheie: un compus inovator la banda de rulare, un profil unic și lamele de înaltă performanţă.

UN COMPUS INOVATOR LA BANDA DE RULARE
Flexibilitatea compusului de la banda de rulare asigură aderență maximă, indiferent de temperatură.

UN PROFIL UNIC PENTRU MOBILITATE SPORITĂ PE ZĂPADĂ
Profilul în formă de V maximizează efectul de șenilă pe zăpadă, pe toată durata de viață a anvelopei. Acest profil contribuie și la îmbunătățirea duratei de viață a anvelopei: CrossClimate + durează mai mult decât Energy Saver + anvelopa de referinţă pe piața anvelopelor de vară. Aceasta înseamnă cu 25% mai mult decât media anvelopelor all-season premium4.

În plus, MICHELIN CrossClimate + este prevăzută cu blocuri de profil rigide și teșite, care oferă siguranţă optimă pe suprafeţe uscate. Designul rigid și blocurile de profil teșite îmbunătățesc semnificativ frânarea pe suprafețe uscate.

LAMELE DE ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ PENTRU SIGURANŢĂ ȘI MOBILITATE PE ORICE TIP DE VREME
CrossClimate + dispune de lamele 3D adânci pentru mobilitate de durată pe zăpadă și de lamele auto-blocante pentru o frânare eficientă pe suprafețe uscate. În plus, atunci când anvelopa se uzează, în banda de rulare apar canale noi care mențin tracţiunea pe zăpadă, până la ultimul kilometru.
________________________________________________________
1. Teste realizate de TestWorld în iulie 2016 la solicitarea Michelin cu Volkswagen Golf 7 echipat cu 205 / 55R16, comparativ cu GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-2 și PIRELLI Cinturato All Season.

2. Uzată înseamnă o adâncime de profil de 1,6 mm and iar stadiu intermediar înseamnă o adâncime de profil de 4 mm.

3. Michelin CrossClimate + înregistrează performanțe la frânarea pe suprafețe uscate similare cu Michelin CrossClimate (test realizat de TÜV SÜD Product Service în septembrie 2016, la solicitarea Michelin, cu VOLKSWAGEN Golf 7 echipat cu 205 / 55 R16). Michelin CrossClimate înregistrează aceleași performanțe la frânarea pe suprafețe uscate ca și anvelopa de vară de referinţă (test comparativ AutoBild pe dimensiunea 205 / 55 R16, publicat la 30 septembrie 2016).

4. Teste realizate de DEKRA în iulie și august 2016, la solicitarea Michelin cu Volkswagen Golf 7 echipat cu 205 / 55R16. Piața anvelopelor all season premium include următoarele anvelope: GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-2, PIRELLI Cinturato All Season, VREDESTEIN Quatrac 5, NOKIAN Weatherproof, HANKOOK Kinergy 4S. Anvelopa 205 / 55R16 Energy Saver + este anvelopa de referinţă pe piața anvelopelor de vară, cu cel mai bun calificativ ADAC de 0.5 la testele din 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.