Scania Driver Competitions și-a desemnat cei 5 finaliști regionali care vor merge la Finala Națională

Scania Driver Competitions 2018

În cadrul concursului Scania Driver Competitions au fost desemnați cei 5 finaliști regionali care vor merge în finala națională din 4 mai 2019.

Cei 5 finaliști au primit ca premiu un cec în valoare de 1000 Euro și o invitație de 2 persoane la finala națională, toate costurile fiind acoperite de către Scania. Semifinalele regionale, s-au desfăsurat în 5 dintre cele mai mari orașe ale României, acestea fiind Brașov, Cluj Napoca, București, Bacău și Arad.

În acest an, la concurs s-au înscris peste 100 000 de șoferi la nivel mondial, Scania Driver Competitions reprezintând cea mai mare competiție din lume pentru toți șoferii profesioniști. Deviza Scania Driver Competitions este foarte simplă: „Pentru a fi cel mai bun, este nevoie de determinare, de experiență și responsabilitate”.

Prima etapă, după înregistrarea online, a fost un test teoretic cu 24 de întrebări cu răspunsuri multiple. Participanții au trebuit să își demonstreze abilitătile în conducerea defensivă, conducerea cu economie de combustibil, verificarea înainte de a porni la drum, securizarea mărfii, precum și cunoștințele în caz de incendii și salvarea vieții.

Primii 20 de participanți care au obținut cele mai bune rezultate la testul teoretic au avut de înfruntat și provocările testelor practice. Numărul şi tipul provocărilor din runda practică au fost decise de către Scania, care și-a rezervat dreptul de a schimba ordinea și tipul exercițiilor practice pe care participanții au trebuit să le treacă.

Concurenții au trebuit să își demonstreze abilitățile de condus în probe precum exerciții ce includ boardwalk, knock the king, mersul înapoi și în noua probă de control pe suprafață umedă.

Câștigătorul finalei naționale se va califica în marea finală din Suedia și va primi un cec în valoare de 2000 Euro și o invitație de 2 persoane în Suedia. Marele premiu pus în joc este un camion Scania nou în valoare de 100.000 Euro.

Anul acesta, limita de varstă impusă anterior, care permitea doar șoferilor de pană la 35 de ani să participe, a fost eliminată, iar Scania a încurajat participarea tuturor șoferilor de camioane, indiferent de vârsta lor.
Noutatea adusă competiției de Scania Driver Competitions a fost că șoferii de camion au avut șansa de a se califica în competiții prin performanța lor în timp, care a fost monitorizată de serviciile Scania Fleet Management (FMS).

Pentru a putea participa la Concursul Scania Driver Competitions, concurenții au trebuit să îndeplinească cumulativ următoarele cerinţe, să fie cetăţeni români, sa detina permis de conducere pentru categoria C+E să deţină atestat profesional valabil, să deţină un card de şofer pentru tahograf digital. Și nu în ultimul rând, să fie pasionați de șofat și de camioane Scania.

Finala europeană va avea loc în Suedia la Södertälje pe 25 mai 2019. Focusul de anul acesta pentru Scania Driver Competitions sunt protejarea mediului înconjurător, siguranța și economia de combustibil, condusul responsabil, dar și atragerea generației tinere de șoferi către concursurile de acest tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.