Bentley Bucuresti: showroom complet redecorat

  • Constructorul britanic marchează astfel, și la București, împlinirea celor 100 de ani de la înființare
  • La evenimentul de inaugurare, vizitatorii pot admira modelul Mulsanne Speed, limuzina cu cel mai mare cuplu din lume
  • Un Bentley Mark VI din 1948, din colecția privată Țiriac Collection, este ”invitatul special” al evenimentului de redeschidere a showroomului Bentley București din cadrul Porsche Pipera

Bentley Motors își sărbătorește cei 100 de ani de existență și la București, dezvăluind noul său concept de showroom de lux, la cele mai înalte standarde internaționale ale brandului. Investiția în redecorarea completă a showroomului s-a ridicat la peste 400.000 de euro.

”Când dai definiția luxului automobilistic peste tot în lume, de 100 de ani încoace, trebuie să ții în permanență ștacheta sus, inclusiv în privința spațiului în care găzduiești aceste adevărate opere de artă”, spune Alin Tapalagă, Director General al Porsche Inter Auto România. ”Am căutat să aducem măiestria și atenția pentru detalii cu care sunt create automobilele Bentley și aici, în showroomul nostru din Porsche Pipera, fiind acum perfect aliniați la standardele internaționale pe care marca din Crewe le impune celor mai importante piețe de desfacere.”

Investiția a vizat atât spațiul de expunere a modelelor venite de pe linia de producție de la Crewe, cât și spațiile de birouri și service auto, într-o suprafață totală de peste 650 mp.

Marca Bentley este prezentă în România încă din anul 2007, iar showroomul Bentley București a fost deschis în 2013 si face parte din cadrul complexului Porsche Pipera.

”În toți acești ani, România s-a dovedit a fi o piață cu un ritm de dezvoltare alert pentru Bentley, până acum livrând către proprietari peste 100 unități. Unul dintre modelele cele mai apreciate ale mărcii este, desigur, Mulsanne Speed, pe care îl puteți admira pentru câteva zile în showroomul nostru”, adaugă Directorul General al PIA România.

Bentley Mulsanne Speed dispune de un motor V8, care descătușează 537 CP și un cuplu colosal, de 1.100 Nm. Drept urmare, sprintul 0-100 km/h este executat în 4,9 secunde, iar acul vitezometrului este împins până la 305 km/h. Modelul expus este de culoare Black Velvet, având un interior bi-ton, în nuanțele Portland și Beluga, și fiind decorat cu un furnir Dark Stained Madrona, în note calde.

Pentru o perioadă limitată, showroomul Bentley București din Porsche Pipera va găzdui și un model vintage de excepție, prin bunăvoința Țiriac Collection: un exemplar Bentley Mark VI, din 1948. ”Suntem deosebit de încântați și onorați să găzduim o asemenea bijuterie automobilistică în noul showroom Bentley București.

Acest model a fost anunțat în mai 1946 și a fost produs până în anul 1952, fiind primul automobil asamblat și finisat complet la fabrica din Crewe”, adaugă Tapalagă. Modelul expus este echipat cu un motor impresionant, cu 6 cilindri în linie, care dezvoltă 118 CP și are o transmisie manuală, în 4 trepte.

Această mașină de colecție a fost comandată în 1947 de un industriaș elvețian din cantonul Zürich. Este unul dintre cele doar 35 de automobile Bentley cu o caroserie Drophead Coupe, asamblată de artizanii Graber.

100 de ani de excelență

W.O. Bentley a fondat Bentley Motors pentru a “construi o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa sa”. Compania a transformat fața automobilismului încă de când primul prototip a fost dezvoltat într-un grajd din Londra, acum 100 de ani.

În ciuda începuturilor modeste, Bentley a depășit toate barierele, atât în materie de lux, cât și în materie de performanțe. Victoriile Bentley la Le Mans din anii 1920 au avut ecou în întreaga lume și i-au asigurat un loc binemeritat în lumea curselor automobilistice, unde marca a revenit în secolul XXI.

Viziunea lui W.O. continuă să ghideze credințele, acțiunile și ambițiile constructorului britanic. Cu sediul în Crewe, Marea Britanie, și deținută de Volkswagen AG din 1998, Bentley Motors rămâne compania emblematică de mașini britanice de lux, realizând cele mai râvnite grand tourere de mare performanță din întreaga lume.

10 iulie 2019 a marcat 100 de ani de Bentley – o piatră de hotar extraordinară, atinsă doar de câteva companii. De-a lungul anului, au avut și vor avea loc mai multe evenimente aniversare speciale în întreaga lume. Acestea demonstrează evoluția Bentley în ultimii 100 de ani, evidențiind succesul său global de azi și viitorul interesant al inovației.

Despre Bentley Motors

Bentley Motors este cel mai căutat brand de lux din lume. Sediul companiei din Crewe reunește toate operațiunile de design, cercetare și dezvoltare, inginerie și producția propriu-zisă a celor patru modele – Bentayga, Continental, Flying Spur și Mulsanne. Combinația dintre măiestria artizanală – care valorifică meșteșugurile transmise din generație în generație – expertiza inginerească și tehnologia de ultimă oră este specifică mărcilor auto britanice de lux, precum Bentley. Este, de asemenea, un exponent de cea mai înaltă calitate al industriei britanice. În sediul central din Crewe lucrează aproximativ 4000 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.