Volkswagen ID.3 1ST vine în premieră în România

ID.3 1ST va fi prezent la parterul Băneasa Shopping City, în București, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie;ID.3 1ST va fi disponibil în trei pachete de echipare: Standard, Plus și Max;Noul autovehicul va fi livrat cu amprentă neutră de carbon;Volkswagen anunță facilități pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

Ediția limitată a noului Volkswagen ID.3, ID.3 1ST, vine în premieră în România, la două luni de la lansarea oficială de la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt. Noul ID.3 1ST se va afla în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie la parterul centrului commercial Băneasa Shopping City, în București, fiind disponibil publicului larg.

Primul din generația sa. ID.3 1ST este primul autovehicul electric din gama ID. produsă de Volkswagen, deja pre-comandat în peste 30.000 de exemplare în întreaga lume, și în număr mare în România. Modelul este produs în premieră pe platforma Volkswagen destinată exclusiv autovehiculelor electrice, MEB, un șasiu modular antrenat electric. Noul ID.3 1ST va fi disponibil pe piața din România începând cu vara anului viitor, în trei pachete de echipare – 1ST, Plus și Max.

Prețurile de pornire pentru piața locală pornesc de la 36.072 de euro pentru varianta Standard, 41.786 de euro pentru Plus și 47.505 de euro pentru varianta Max, fără subvenții. De asemenea, toate versiunile ID.3 1ST pun la dispoziție trei variante de culoare, respectiv alb (Glacier White), gri (Manganese Grey) și turcoaz (Makena Turquois).

Zero emisii.ID.3 1ST va ajunge la clienți cu amprentă neutră de carbon, deoarece inclusiv producția acestuia este realizată aproape complet fără emisii de poluare. Modelul este produs la Zwickau, Germania, cea mai mare fabrică de producție destinată mașinilor electrice din Europa, adaptată complet la producția electrică după investiții de aproximativ 1.2 miliarde de euro. Procesul de producție de la Zwickau este bazat exclusiv pe energie regenerabilă încă din 2017.

Încărcare gratuită. Volkswagen va fi primul producător auto de pe piața locală care va oferi încărcări gratuite în primul an de utilizare la stațiile electrice disponibile la toți distribuitorii săi autorizați, cu o limită de 2.000 kW/h (la un consum estimat de 15 kW oră, respectiv 13,333 Km). ID.3 1ST beneficiază, de asemenea, de performanță mare de încărcare de 100 kW (pentru încărcare la curent continuu) și de 11 kW (pentru încărcare la curent alternativ). De asemenea, Volkswagen urmează să comercializeze wallbox-uri, respectiv prize de înaltă performanță pentru încarcarea rapidă a autovehicului la domiciliul clientului.

Planurile Volkswagen pentru mobilitatea electrică sunt lansarea a peste 20 de modele electrice și comercializarea a peste 22 milioane de astfel de unități până în 2028.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.