Hyundai Elantra 1.6l Smartstream 123 CP MT6 Highway

Unele masini se incapataneaza pur si simplu sa existe si o fac intr-un mare fel. Caroseriile sedan se pare ca nu mai plac ca in trecut, motorizarile aspirate sunt istorie, si preturile mari afecteaza cam toate marcile si modelele de autoturisme. Inca mai sunt insa propuneri interesante, una de la Hyundai, sub forma binecunoscutului deja model Elantra.

Echipat cu motor aspirat din generatia noua, Smartstream, disponibil cu cutie de viteze automata sau manuala, si avand un pret sa zicem rezonabil, inca mai umple golul unor nostalgici dupa vremurile bune, in care fiabilitatea si decenta erau la mare cautare. Am incercat si noi un Elantra Highway, cu cutie de viteze manuala si am descoperit ca da, uneori nu tot ce e nou inseamna bun si nu tot ce pare depasit chiar e, si nu exista exemplu mai bun ca Elantra.

Pentru un anumit segment de public, Elantra a fost, este si va fi masina ideala, fiind totodata simpla si in acelasi timp extrem de complexa. Un fel de ce e mai bun din ambele lumi, intr-un pachet personalizat, adaptat pietei europene. Sigur, ne doream un motor mai mare, ne doream varianta N si in Europa, dar sa fim cinstiti si sa recunoastem, masina asta nu e rea deloc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.