Eldrive România și AFI Cotroceni dau în folosință un HUB cu 13 stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și AFI Cotroceni și-au unit forțele pentru a crea infrastructură pentru mașini electrice, ușor accesibilă. Astfel, în mall-ul AFI Cotroceni, au fost puse în uz 13 stații de încărcare ce pot deservi 20 de automobile simultan. Puterea de încărcare maximă este de 150 kW, iar cea minimă de 22 kW.

Aceste 13 stații EV sunt disponibile în parcarea supraetajată a AFI Cotroceni, iar sesiunile de încărcare pot fi activate din aplicația de mobil Eldrive România, cu card RFID asociat contului de client Eldrive România sau prin Autocharge – funcție de încărcare automată disponibilă doar la Eldrive România.

„AFI Cotroceni se numără printre pionieri, în sensul că am instalat stații de încărcare pentru mașini electrice încă din 2017, însă acum, prin parteneriatul cu Eldrive România, găzduim la AFI Cotroceni un HUB de încărcare, cu multe stații rapide și semi-rapide, pentru a satisface nevoia de încărcare a tuturor tipologiilor de clienți.”, a declarat Anca Buzatu, Marketing Manager AFI Cotroceni.

Pentru AFI Cotroceni colaborarea cu Eldrive România înseamnă o nouă experiență pentru clienții centrului comercial, din perspectiva diversității serviciilor oferite.

„Avem un parteneriat ideal: parcare, magazine, încărcare – totul în același loc. Așa ar trebui să arate, la modul ideal, orice HUB pentru mașini electrice și mă bucur că Eldrive România face parte din acest ecosistem, alături de AFI Cotroceni”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România.

Despre AFI Cotroceni
Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 mp. AFI Cotroceni pune la dispoziția clienților săi zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, cel mai mare food court dintr-un spațiu comercial din România, dar și o zonă generoasă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. Dintre acestea, cele mai apreciate de vizitatori sunt sala de cinema IMAX, care are cel mai mare ecran din țară, patinoarul indoor sau Museum of Senses – un spațiu expozițional care propune o călătorie într-o lume a senzațiilor și iluziilor optice.

Site-ul oficial al companiei este https://www.aficotroceni.ro/

Despre Eldrive România
Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 1.000 de puncte de încărcare în rețeaua Eldrive, dintre care aproximativ 300 în România.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Site-ul oficial al companiei este https://eldrive.eu
Aplicația Eldrive România este disponibilă în App Store https://bit.ly/eldriveRO-iOS și Google Play https://bit.ly/eldriveRO-Android

Detalii stații de încărcare Eldrive România – AFI Cotroceni (București)

 • 2 stații marca MOON – Alpitronic, în configurația 150 kW DC, cu doi conectori CCS pentru fiecare stație. Aceste stații sunt capabile să împartă puterea în 75 kW cu 75 kW atunci când încarcă două
  mașini în același timp. În total, la aceste două stații, pot alimenta patru mașini electrice simultan.
 • 5 stații marca MOON – Alpitronic, în configurația 50 kW DC, cu doi conectori CCS pentru fiecare
  stație. Aceste stații sunt capabile să împartă puterea în 25 kW cu 25 kW atunci când încarcă două
  mașini în același timp. În total, la aceste două stații, pot alimenta 10 mașini electrice simultan.
 • 6 stații marca ABB de 22 kW AC, cu câte un conector Type 2 fiecare. La fiecare stație poate încărca
  o mașină, deci un total de 6 mașini pot fi alimentate simultan.
 • Toate aceste stații fac parte din rețeaua Eldrive România și pot fi utilizate prin intermediul aplicației
  de mobil cu același nume sau prin card RFID obținut de la Eldrive România și asociat contului de
  client/utilizator.

Detalii termeni, prescurtări, abrevieri
CCS = Combined Charging System – standard de alimentare rapidă pentru majoritatea mașinilor electrice comercializate în Europa, folosind curent continuu (DC).
Type 2 = Standard alimentare semi-rapidă pentru majoritatea mașinilor electrice comercializate în Europa, folosind curent alternativ (AC).
kW = kilowatt, unitate de măsură care indică puterea unui echipament electric.
DC = Direct Current / CC = Curent Continuu
AC = Alternating Current / CA = Curent Alternativ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.