Bancuri de service

Aplecarea spre meserie
Într-un atelier de reparaţii auto:
– Şi acum, zice maistrul către ucenicul său, să învăţăm să ne mirăm la deschiderea capotei…

Istoria se repetă…
Îngeri, ingineri de diverse naţii, se certau pe tema “care e cea mai tare maşină pământeană”. Francezul zice: “cele mai frumoase şi bune maşini sunt cele franţuzeşti”, englezul “Rollsul e mama maşinilor”, americanul se fălea cu Cadillacul, neamţul cu Mercedes şi BMW, japonezii cu Toyota, fiecare cu a lui, cum s-ar zice…

Romanul: “fraierilor, certaţi-vă voi, că tot eu vă spun care e cea mai tare maşină” şi îşi vede de treaba lui, netulburat. Brusc, toţi ingerii se întorc către român, se uită la el ca la un gunoi şi îi zic într-un glas: “marş mă de aici, cu rablele tale de Dacii”! Românul se duce liniştit la tablă şi le explică, cu creta în mână, cum e de fapt clasamentul maşinilor pe pământ şi criteriul de care trebuie să ţină seama cumpărătorii: temperamentul oamenilor care construiesc maşinile, care e moştenit din al doilea război mondial. Ingerii se uită năuci la românul care explică savant…

“Aşadar, băi fraierilor, cele mai tari maşini sunt cele japoneze, că ăştia cu ochii oblici sunt cei mai ai dracu în război, până nu le-a dat cu bomba atomică, nici americanii nu le-au făcut faţă. Apoi, evident, vin maşinile nemţeşti, că pe nemţi a trebuit să se unească toata lumea ca să îi poată bate. Urmează maşinile americane, care firesc, s-au inspirat din tehnologia japoneză şi nemţească, pradă de război.”

“Iar mai apoi vin alea englezeşti, că englezii s-au dovedit a avea cele mai tari motoare în război şi au fost şi dârji, şi-au apărat ţara. Şi sigur, pe ultimul loc sunt francezii, că ăştia au fugit ca potârnichile când au intrat nemţii peste ei… Aşa că, ciocu’ mic, că istoria se repetă!”

Service
Un tip îşi aduce automobilul într-o staţie service auto. Mecanicul se uita la ea, se scarpină la ceafă. Tipul explică:
– Soţia mea, în plină viteză s-a lovit de un stâlp.
Mecanicul:
– De câte ori?

Mecanicul în rai
Într-o bună zi, la poarta raiului, bate un tip foarte ofticat ……
Sfântu Petru îl ia de-o parte:
– Ce-i fiule, care e problema?
– Păi, nu se poate domle, uită-te la mine, am 35 de ani, sănătos, puternic, nu fumez, nu beau, nu sunt căsătorit… seara mă culc liniştit şi dimineaţa mă trezesc mort, în ceruri? Trebuie să fie o greşeală!
– Mmmm, nu s-a mai întâmplat până acum, da, in fine, să vedem… cum zici că te cheamă fiule?
– Manivelă, Grigore Manivelă…
– Şi ce meserie zici că ai avut ?
– Mecanic auto …
– Aha, gata, uite, am găsit fişa ta… păi s-a lamurit fiule, uite, aici scrie că ai murit de bătrâneţe!
– De bătrâneţe ?!?? Cum de bătrâneţe ?
– Păi da, că am însumat orele de manoperă din facturile tale, şi a iesit că ai peste 100 de ani…

Mecanic vs chirurg
Un mecanic înlătură chiulasa de la motorul unei maşini aparţinând unui chirurg binecunoscut. Murdar de ulei, îşi şterge mâinile pe salopetă şi îl întreabă, ironic, pe chirurg:
– Doctore, uita-te la acest motor, ii deschid inima, ii scot valvele, repar stricaciunile, apoi le pun inapoi si, cand termin, merge ca noua.
Cum se face că eu am un salariu mic, iar dumneata câştigi bani grei, făcând practic acelaşi lucru?
Chirurgul, zâmbind:
– Încearcă să faci asta cu motorul pornit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.