Touareg W12 Sport deja in Romania!

Cu trei ani in urma Volkswagen prezenta pentru prima data noul Touareg la Salonul Auto de la Paris. In noiembrie 2004, la Salonul Auto de la Essen, marcand succesul total al SUV-ului german, fost anuntata pregatirea pentru productie a Touareg W12 Sport.

Touareg W12 Sport este produs intr-o editie limitata de numai 450 de exemplare. Pe sosea se comporta ca o masina sport – propusorul W12 de 450 CP accelereaza automobilul de la 0 la 100 km/h in numai 5,9 secunde. In paralel, cuplul maxim de 600 Nm (la 3250 rot./min), suspensia pneumatica si tractiunea integrala ii confera calitati de off-roader veritabil.

Forta ascunsa in interior este sugerata la exterior elegant, prin elemente deosebite de design. Bara frontala redesenata special, elemente cromate, jantele de aliaj de 20”, patru tevi de esapament agresive – sunt repertoriul prin care modelul iese in evidenta.

Inginerii Volkswagen s-au asigurat ca automobilul iti ofera o experienta pentru toate simturile: esapamentul a fost special proiectat pentru ca motorul W12 sa se faca auzit in toata forta lui.

Daca insa la accelerari puternice se produce zgomotul specific unui motor sport, in regim de croaziera tot ce se aude este o soapta promitatoare, pentru un confort absolut.

Interiorul este pe masura celorlalte calitati ale masinii. De la pragurile cromate cu inscriptia „W12 Sport” pana la kilometrajul marcat pana la 320 km/h persista peste tot anticiparea unei performante uimitoare. Decorul unic, o combinatie excelenta de materiale de exceptie, poarta un nume care reflecta pe deplin ambianta interioara – „Egine Spin Hell”. Touareg W12 este Touareg W12 in fiecare detaliu.

La fel de impresionat este si faptul ca trei automobile vor veni deja in Romania si asta fara ca nici un client sa fi vazut masina inainte. Apetitul pietei romanesti pentru masini exclusiviste a uimit reprezentantii concernului Volkswagen.

„Touareg W12 este un automobil de exceptie. Il consider modelul Volkswagen numarul unu in acest moment. Insa intotdeauna este greu sa convingi pe cineva sa investeasca o suma de peste 75 000 Euro intr-un produs pe care nu il cunoaste direct. Aprecierea de care se bucura Touareg in Romania a fost suportul motivatiei pentru cei trei clienti ai nostri de pana acum.

Remarcabila a fost prestatia dealerului nostru D&C Oradea care a incheiat primul contract de vanzare si a demonstrat ca un SUV atat de exclusivist se poate vinde si in Romania. Ulterior au mai fost realizate doua contracte prin Porsche Bucuresti Nord si in urmatoarea saptamana uremeaza sa se incheie toate cele trei livrari,” a explicat Matei Albulescu, directorul marcii Volkswagen in Romania.

Astfel pe 28 august, la ora 17:30, Porsche Bucuresti Nord livreaza primul Volkswagen Touareg W12 Sport si vom putea intalni si pe drumurile din Romania un reprezentant al acestei editii limitate.

Cele mai importante premii obtinute de Volkswagen Touareg:

+ Castigatorul „Volanului de aur 2002”
+ Castigatorul testului „Auto, Motor und Sport”
+ Castigatorul testului „AUTO Zeitung”
+ Castigatorul testului „AUTO Bild”
+ Masina de teren a anului 2003, categoria de lux
+ Masina cu tractiune integrala a anului 2003
+ Castigatorul testului „Auto, Motor und Sport”
+ Castigatorul testului „mot. Die Autozeitschrift”
+ Net@uto 2003
+ Castigatorul testului „AUTO Bild”
+ Castigatorul testului „Auto, Motor und Sport”
+ Masina de import a anului 2003
+ Premiu pentru „motorul anului 2003”
+ Castigatorul premiului „AUTO Straßenverkehr”
+ „Cea mai buna investi.ie”
+ „SUV-ul anului 2004”
+ „Cel mai dorit automobil al anului 2004”
+ Castigatorul testului „AUTO Bild”
+ Premiul pentru „4×4 al anului 2004”
+ Castigatorul testului „Off Road” – „World On Wheels Automobile Of The Year Awards”
+ „Best Off Road Auto Motor si Sport”
+ Primul automobil diesel din istorie pe un podium in Dakar
+ Castigatorul FIA Cross-Country Rally World Cup 2005 (cu doua etape inainte de final)
+ Record mondial de altitudine pentru un automobil – 6080 m la traversarea vulcanului „Ojos del Salado”

Foto: Freelancer

No Responses

 1. BALCANU_MB says:

  da de ce sa nu compari tuareg w12 cu x5? la care te referi ca e steaua si care e real madrid?e prea mare comparatia asta facuta de tine

 2. Razvan says:

  Masina asta daca pot sa o numesc asa.. e ca si cum ar avea 2 in 1.. ma refer la motor.. Uzina de putere consuma relativ putin pentru cea ce stie sa faca..15-16.. daca nu te dai la ea.. in rest.. abia astept sa imi iau si eu una! Pt. Bobo: mai copile.. nu compara Touareg W12 cu BMW X5 asa cum nu poti sa compari nici Steaua Bucuresti cu Real Madrid! Pace voua!

 3. Marius says:

  ….nu ii asa! pana o sa faca istorie ca Land Cruiser mai are

 4. alyn says:

  touregul asta este un adevarat monstru si pe sosele cat si pe drum accidentat.touregurile sunt cele mai tari jeepuri.nu ii asa?

 5. bobo says:

  dak e peste 60 000 cip sincer imi iau x5 fara sa stau p ganduri (nu zik k numi place)yo tot jeep am da ceva mai ieftin x3 x5 e ………….nu lash da p nik finisaje senzatzii shi renume tot c vrei

 6. andr3y says:

  nu consuma mult. doar 20 la suta . Dar la performantele pe care le are e putin.

 7. BoGdAnEL says:

  dati mah si ceva date tehnice pentru bestia asta
  oricum nu ne prea permiten noi dar macar sa stim si noi ceva sa nu murim prosti
  asteptam …………….
  in rest super masina astept si eu vreo 15 ani ca sa o cumpar mai ieftin :))))

 8. alinGr says:

  ceva date tehnice..cat consuma bestia? si n-are romania bani..a?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.