Corectii majore in baza de asigurari RCA!

Societatile de asigurare autorizate sa practice asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) au corectat peste 95% din erorile care au fost identificate cu ocazia primei comparari a informatiilor din baza de date CEDAM cu cele privind autovehiculele inmatriculate.

In paralel, societatile de asigurare au continuat alimentarea CEDAM cu informatiile referitoare la politele de asigurare RCA nou incheiate, dar si cu cele privind politele expirate si reziliate, astfel incat la data efectuarii celei de-a doua comparatii baza de date sa contina toate politele valabile la 01.04.2006.

Pana la data de 24 martie a.c., in baza de date CEDAM au fost validate informatii cu privire la circa 2,3 milioane polite RCA valabile la 01.04.2006, acest volum urmand sa creasca in zilele urmatoare cu numarul informatiilor care sunt in curs de validare si al celor care vor mai fi transmise de catre societatile de asigurare.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor apreciaza efortul facut de societatile de asigurare pentru cresterea gradului de acuratete a bazei de date si completarea acesteia cu informatii noi, tinand cont de faptul ca timpul avut la dispozitie a fost relativ scurt in raport cu volumul mare de date transmise.

In mod deosebit, dorim insa sa salutam sprijinul acordat de catre asiguratii RCA care au semnalat erori in CEDAM, fie la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, fie direct la asiguratori si intermediarii in asigurari, contribuind astfel la accelerarea procesului de implementare, in premiera pentru Romania, a unei baze de date competitive pe plan international.

0 thoughts on “Corectii majore in baza de asigurari RCA!

  1. Nutu

    Am sesizat o greseala la asigurarea proprie, astept corectarea. Sa vedem promptitudinea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.