Verificati-va RCA in baza de date CEDAM!

Comisia de Supravegere a Asigurarilor (CSA) face apel la proprietarii de autovehicule, posesori de polite de asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA), sa verifice existenta in baza de date CEDAM a informatiilor privind politele RCA curente.

Baza de date CEDAM poate fi accesata prin Internet la adresa
http://cedam.csa-isc.ro, pentru verificare fiind necesara introducerea numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie, precum si a unei date la care se verifica existenta politei RCA.

In situatia in care acestia nu se regasesc in baza de date sau informatiile rezultate in urma interogarii nu corespund situatiei reale, asiguratii sunt rugati sa se adreseze societatii de asigurare care a emis polita sau intermediarilor – agent sau broker de asigurare – prin care au incheiat asigurarea obligatorie de raspundere civila auto şi sa solicite introducerea informatiilor sau corectia acestora, dupa caz.

Persoanele care nu dispun de acces la Internet au posibilitatea de a verifica daca figureaza in baza de date CEDAM ca fiind asigurati adresandu-se societatii de asigurare care a emis polita RCA sau Serviciului Informare si Relatii Publice din cadrul Comisiei de Supravegere a Asigurarilor la telefon: 021.316.78.80, 021.316.78.81 -interior 221 sau, direct, la 021.316.78.62.

No Responses

 1. ionita says:

  Anul trecut am facut o polita de asigurare rca la o firma, ghinionul este ca am pierdut-o .Firma la care am facut asigurarea m-a intrebat pe ce companie de asiguarari a fost facuta, deoarece ei asigura pt mai multe companii.N-am stiut sa raspund.Polita pierduta avea valabilitate pana in luna martie sau aprilie. Nici alta companie nu ma poate asigura RCA deoarece nu pot aparea pe aceeasi masina 2 asigurari diferite- cel putin asa am aflat de la bcr asigurari.

 2. Inginerul says:

  pai daca ai avut pana in septembrie e normal ca masina ta sa apara ca fiind neasigurata. Sfatul meu: du-te si fa-ti o alta asigurare. Mi se pare ca la bcr e mai ieftin. Bafta.

 3. Ivanov Nicolae says:

  Am fost plecat din tara.Autoturismul a avut rca pina in luna septembrie 2005. Polita veche a fost pierduta si nu stiu la ce societate de asigurari a fost incheiata polita rca. Ce fac in momentul de fata? Inchei polita rca la oricare societate de asigurare? Va multumesc

 4. Gh.STOICESCU says:

  Sunt asigurat – adica am achitat valoarea politei.Dar nu sunt in baza de date. Am discutat cu agentul de asigurari. M-a asigurat ca se fac aforturi, dar inca firma de asigurari nu este la zi. Ce (mai) pot sa fac?(asiguratorul este S.C.ARDAF S.A)
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.