Formula BMW la Bucuresti!

Duminica, 2 aprilie 2006, intre orele 11.00-13.00, iubitorii sportului cu motor au asistat la un moment automobilistic inedit: prima demonstratie de monoposturi din Romania. Demonstratia a apartinut echipei germane GU RACING care va participa la Campionatul European si German de Formula BMW.

Dar de ce tocmai in Romania aceasta demonstratie? Raspunsul rezulta de la sine daca avem in vedere ca, alaturi de echipa germana, la acesta prezentare a participat si primul roman licentiat pentru Formula BMW, ANDREI HARNAGEA, care, la varsta de doar 17 ani, obtine mult ravnita licenta de a participa la o competitie mondiala in care sunt lansati viitorii piloti ai Formulei 3000 si Formula 1.

Amfitrionii evenimentului sportiv din Piata Constitutiei sunt Automobil Clubul Roman, Clubul Sportiv de Karting Herastrau Bucuresti, Automobile Bavaria (importatorul BMW va sustine financiar participarea pilotului roman la Formula BMW), cu sprijinul nemijlocit al Primariei Capitalei.

Evenimentul a adunat mii de spectatori, pasionati de automobilism, dar si numeroase personalitati autohtone: Primarul Capitalei, dl. Adriean Videanu, Presedintele Federatiei Romane de Tenis, marele tenisman Ilie Nastase, Presedintele Automobil Clubului Roman, dl. Constantin Niculescu, alte personalitati. Interesul deosebit manifestat de spectatori este doar un preambul la extraordinarul eveniment automobilistic din toamna, cursa din Campionatul Mondial GT, care se va desfasura in jurul Palatului Parlamentului (01 octombrie 2006), deja faimosul Bucharest Ring.

Formula BMW reprezinta cel mai important eveniment mondial adresat pretendentilor la un loc de pilot in Motorsportul profesionist. In cele patru serii (Germania, Marea Britanie, America de Nord si Asia), organizate pe trei continente, concureaza 80 de tineri piloti. Unii dintre acestia abia au implinit 15 ani, provin din campionatele de Kart si isi doresc sa acceada in Formula 1.

Numarul pilotilor care au reusit sa ajunga in F1 dupa ce s-au lansat in Formula BMW este in continua crestere. Cel mai recent exemplu este Nico Rosberg, castigatorul campionatului BMW ADAC din 2002, in 2006 pilot al echipei Williams F1 Team, dar si Christian Klien sau Ralf Schumacher au debutat in Formula BMW.

Ii uram tanarului Andrei Harnagea mult succes in marea aventura a sportului automobilistic mondial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.