De ce Auto Blog?

Marturisesc cinstit ca ideea mi-a venit asa, pe neasteptate… Stiam ce inseamna un blog, dar nu m-am gandit niciodata sa incerc sa fac si eu. De fapt, cine ar sta sa citeasca aberatiile mele?

Si totusi, satul de a ma plange tuturor verbal, subiectul “vaicarelilor” fiind haosul generalizat din viata noastra “rutiera”, am sa va stresez si pe voi… Ma rog, banuiesc ca o sa fie si amatori care o sa ma injure, dar asta e, la cate bloguri exista, cred ca nu o sa fie asa de “bagat in seama” blogul editorului Turatii.ro.

In fine, nu prea realizez acum ce o sa scriu, dar simt ca am o mie de subiecte… Nici site-ul nu e pregatit pentru un blog, dar, serios acuma, nu stiu daca va mai amintiti cum arata Turatii.ro cand l-am lansat, in august 2004?

Doamne, in ce hal putea arata site-ul atunci! Si eram asa de mandru, mi se parea ca e cel mai tare site de pe planeta… Pana cand m-am lovit de realitate si m-am umplut de sange (pardon, motorina, benzina, ulei, ca sa ramanem in domeniu). Si am ajuns sa muncesc ca apucatu’ sa fac Turatii.ro cel de acuma!

Care Turatii.ro, la un an si jumatate de viata, arata mai bine, dar asteptarile mele sunt mai mari si acum e invers. Adica mi se pare ca e varza si ca trebuie sa il regandesc si sa il fac din nou si asa mai departe. Sunt inca uimit de faptul ca, fara sa faca spam, absolut pe barba lui cum s-ar zice, fara publicitate agresiva, ci bazandu-se doar pe continut, Turatii.ro aduna 25 000 de vizitatori in fiecare luna…

Stiind cum e cu forumurile si cu injuraturile, m-am dat de ceasul mortii ca daca fac un site cu comentarii, o sa isi bage toti si sa-si scoata in si din site-ul asta. Soc si groaza pozitiva: in ciuda scepticismului meu (si cu sprijinul sistemului de cenzurare al injuraturilor) se pare ca vizitatorii Turatii.ro sunt mai civilizati decat ai lor, ca sa parafrazez cumva o reclama celebra!

Pai ma uit pe site-urile ziarelor si e o dementa totala acolo pe forumuri si comentariile sunt dictionare de injuraturi! Sarumana mult celor care intra pe Turatii.ro: sunteti civilizati fratilor, pe cuvantul meu!!! Ma rog, sper sa nu va spurc cu laudele acum si sa va apucati de injurat.

Oricum, nu pot sa nu fiu uimit de decenta care exista totusi, nu numai pe Turatii.ro, ci in general pe site-urile auto. Acolo unde, ar zice niste amici de ai mei de pe la firmele de automobile, “agenturili” de media si unele sondaje (!), intra in general copii fara permis auto, dornici sa se dea mari si sa vada masini bengoase. Asa sa fie oare?

Ma indoiesc sincer. Cred ca site-ul Turatii.ro e un loc unde se poate invata cate ceva despre masini, unde intra poate si copii de 8 ani si fete frumoase si oameni de afaceri sau chiar bunicii de 70 de ani… Aici se strang toti cei care vad in automobil mai mult decat un mijloc de transport!

Automobilul nu a fost niciodata doar atat, a avut multe intruchipari reale sau imaginare: casa, salvare, fenomen, mit, dorinta, vis, mijloc de transport, statut social, ideal, refugiu, pasiune, gelozie, avere, viteza, lux si altele… Chiar si moarte!

Vom mai vorbi despre toate astea, pasionatilor de automobil… Bine ati venit in lumea voastra!

Robert Adam, Editor Turatii.ro

No Responses

  1. mihai says:

    Site-ul arata foarte bine,eu unul ori de cate ori intru pe turatii.ro simt ca am totul la indemana ca sa zic asa.Totul e de buna calitate,calitatea si cantitatea informatiilor,mult obiectivism,si,de ce nu,observ si mult optimism.Cred ca si un Trabant daca ar fi prezentat pe turatii.ro cei de la redactie ar fi in stare sa scoata in evidenta si calitati,nu numai defecte.Tot respectul pentru Robert si colectivul de redactie.Ati facut o treaba buna cu site-ul asta.Il voi recomanda tuturor prietenilor mei.In ceea ce ma priveste sper ca pana acum nu i-am suparat cu nimic pe cei de la redactie.Nu am injurat, si am respectat parerile celorlalti.Daca insa m-a mai luat gura pe dinainte sau daca am batut campii aiurea despre un subiect sau altul imi cer scuze.Sper ca pana acum am fost un vizitator destul de civilizat.Voi incerca sa fiu civilizat si de acum inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.