Permis de… vizita medicala

Mi-am adus aminte ca acum vreo doua saptamani mi-a luat un bou (pardon, agent am vrut sa zic) permisul de conducere. Desigur, eram vinovat cu ceva, ca altfel nu ma oprea… Nici nu am contestat asta. Unu, “vorbeam la telefonul mobil fara dispozitivul maini libere” (citat din procesul verbal) si doi, aveam permisul “inmatriculat” pe alt judet de vreo 7 ani, de cand m-am mutat in Bucuresti. Asadar, “almost infractor” cum ar zice unii…

Ma rog, tehnic vorbind nu am ce sa ii reprosez boului (pardon, agentului). Eram vinovat, am recunoscut si ca vorbeam la telefon si era evidenta si treaba cu permisul. Eram curat in rest.

O singura chestiune m-a agasat mult timp dupa acea intalnire de gradul III cu politia romana: nu au invatat la academie de cuvantul “clementa”? L-am rugat pe bou (iar!!!) ca, daca tot ma amendeaza si imi ia permisul pentru preschimbare, nu am fost recalcitrant ba chiar foarte cooperant, sa ma lase cu o singura amenda, sa nu mai ma arda si pentru ca vorbeam la telefon (mea culpa).

Ei as, doar eram in New York (Giulesti)… M-a fript baiatul cu o amenda de 310 RON, ma rog se mai subtia din ea daca plateam in 24 h. Sa-ti traiasca familia agentule, ti-ai facut datoria. Pentru stiinta ta, am trei plangeri la politie, intr-un an, ca mi-au furat bagabontii numerele de la masina, de doua ori mi-au spart casa, toate astea ramase cu autor necunoscut. Bravo ca m-ati prins pe mine, marele infractor!

Faza mortala vine abia cand aflu ca trebuie sa fac si fisa medicala pentru a putea preschimba permisul de conducere pe Bucuresti. Eram valabil pe permisul vechi pana in 2009, care e faza cu schimbatul de domiciliu? Inseamna ca m-am imbolnavit si tre’ sa fac toate analizele iar? Tipic pentru Romania.

Super tare. Poanta se prelungeste cand aflu ca daca nu imi fac permisul in alea 15 zile date de milog pe dovada, raman fara dreptul de a conduce pana se elibereaza noul permis. Si, evident, la Udriste nu se poate face permisul asa repede, ca trebuie adusa fisa de judet si dureaza, etc, etc.

Ok, am rezolvat problema intr-o saptamana (mersi mult Jacobs – ce aroma minunata era pe la ghisee…), dar am ramas cu un gust amar, mai ales cand am aflat ca in Bihor de exemplu, o preschimbare de permis se face in doua ore.

Vizita medicala s-a facut la sange (si cu luat de sange…), formulare dactilografiate si semnate cu negru, copii xerox, evident toate costa, per ansamblu cu alergatura, amenda si taxele, pa, pa 500 RON. Sa fie primit…

Acuma realizez ca am gresit si ca nu ii pot imputa agentului nimic (doar m-am racorit si eu…), dar ma socheaza de vreo saptamana o chestie pe la Piata Presei. Adica baietii cu drumurile au inchis circulatia pe sensul de la Presei spre Flora (repara strada), si au facut dublu sens pe banda dinspre Flora spre Presei. Evident, dimineata e cosmar acolo, cu coloana de masini la semaforul de la Presei, stai lejer o jumatate de ora.

Stai daca esti fraier, smecherii o iau ori pe trotuar ori pe contrasens. Aici am si eu o intrebare: pe astia nu ii mai amendeaza nimeni? Alo, politia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.