RCA doar cu ITP valabil!

Referitor la comunicatul nostru din data de 19 aprilie 2006, cu titlul „CSA intensifica eforturile pentru rezolvarea situatiei din domeniul RCA”, publicat si pe website-ul CSA, facem urmatoarele precizari:

Prin Ordonanta de urgenta nr.189/2005 referitoare la stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, s-au prevazut o serie de obligatii in sarcina Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ale Registrului Auto Roman.

Prevederile acestei Ordonante de urgenta nu vin decat sa intareasca obligatia incheierii asigurarii de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de autovehicole (RCA), dar si a efectuarii inspectiei tehnice periodice de catre acestia.

Intrucat un autovehicul care efectueaza inspectia tehnica periodica prezinta un risc mai mic de producere a accidentelor in trafic decat un autovehicul pentru care inspectie tehnica nu este efectuata, este normal ca incheierea politei de asigurare RCA sa fie conditionata de prezentarea unei inspectii tehnice periodice valabile la data incheierii politei.

Aceasta prevedere urmeaza sa fie transpusa intr-un act normativ care va completa Normele privind aplicarea legii in domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.3108/2004, precum si Normele puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.3116/2005.

0 thoughts on “RCA doar cu ITP valabil!

  1. zoloft

    apa de ploaie…mai bine mareau taxa de RCA la autovehicule infunctie de starea lor de degradare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.