Volkswagen Individual

Cu incepere din semestrul al IV-lea al anului 2006, cele mai exclusiviste automobile produse de Volkswagen Individual GmbH vor putea fi recunoscute dupa propriul logo: litera “i” pentru produsele “Individual” ale marcii. Ideea a fost realizata sub forma unei embleme care readuce aminte de efigia purtata de automobilel Volkswagen in anii ’50.

Logo-ul de produs reflecta activitatea centrului in productia de volum mic si in produse inovatoare de nisa ale celui mai mare constructor de automobile din Europa. Divizia si-a inceput activitatea in 2003, cand s-au pus bazele Volkswagen Individual GmbH: un proiect al viselor ce a devenit realitate.

Volkswagen Individual GmbH transforma aceste vise in trei domenii de activitate “Individual”, “R” si “Product Impulses”.

Sectorul de afaceri “Individual”: Prin intermediul produselor Individual, Volkswagen poate oferi o gama de posibilitati neatinse de alti producatori de serie. Se pleaca de la designul orientat spre echipari optionale exclusive si se ajunge la cele complet personalizate, Exclusive. Pana acum, posibilitatile de individualizare au fost oferite la Golf, Golf Plus, Jetta, Touran, Eos, Sharan, Passat, Passat Variant, Touareg si Phaeton.

Logo pentru doua categorii de vehicule: Cu incepere de la un anumit nivel de evolutie, modelele Individual vor fi innobilate prin adaugarea noului logo “i”. Localizat in trei pozitii diferite pe vehicul: la exterior, emblema cromata va fi plasata pe partile lateral ale aripilor frontale. In interior, specialistii din Wolfsburg au imprimat emblema in piele ce imbraca tetierele scaunelor fata. In plus, noul logo poate fi gasit in articulatiile portierelor. Logo-ul este folosit pentru categorii de vehicule.

In primul rand este vorba de modele precum Golf Individual sau Touareg Individual, apoi vor fi vehiculele fabricate in serii care sunt imbunatatite cu cel putin un sistem de scaune Individual.

Graphica se alatura traditiei si modernului: Din punct de vedere grafic, noul logo al produselor “Individual” imbina trei aspecte. Primul inseamna explicarea conceptului: litera “i” stilizata face o referire tipografica la companie si principalul ei tel, individualizarea.

Al doilea aspect este clar pentru oricine in momentul in care priveste partea frontala a modelului Golf: logo-ul da eleganta designului partii frontale, cu farurile si grila radiatorului, intr-un mod abstract. Al treilea aspect este o completare a istoriei: modelul emblemei aduce un omagiu marcii Volkswagen. Prova capotei de la legendarul Beetle a fost inspiratie pentru hainele armatei din Wolfsburg (cu incepere din 1951), ulterior fiind inlocuita de sigla rotunda VW.

Sectorul de afaceri “R”: Sub emblema produselor “R” au fost dezvoltate modele Volkswagen extrem de sportive. Actualul Golf R32 este primul iesit sub marca R si este capul de afis al gamei gratie performantelor.

Sectorul de afaceri “Product Impulses”: In aceasta zona a conceptului, Volkswagen Individual stabileste o directie si dezvolta serii speciale cum ar fi Polo GTI Cup Edition, Cross Polo sau Touareg W12 Executive.

Vehicule cu scop special: In final, dar nu in ultimul rand, Volkswagen Individual GmbH dezvolta vehicule cu destinatie speciala pentru politie si alte scopuri oficiale, cum ar fi modelul Touran EcoFuel alimentat cu gaz natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.