Comunicat CSA

In ziua de 12 octombrie 2006 s-a desfasurat o intalnire intre reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A), Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R) si ai societatilor de asigurari, avand ca tema imbunatatirea reglementarilor in domeniul asigurarilor de raspundere civila auto, in cadrul careia au fost abordate urmatoarele probleme:

1.Modificarea formatului politei RCA valabila de la 1 ianuarie 2007 in vederea adaptarii pentru emiterea acesteia si in sistem informatizat; acestea vor avea o vignieta detasabila ce va fi aplicata pe parbrizul autovehicului intr-un suport de plastic.

2. Introducerea unui sistem de verificare a datelor necesare emiterii politei RCA inainte de transmiterea acestora in baza de date CEDAM, in scopul reducerii erorilor din sistem si al timpilor de implementare.

Avand in vedere ca si in cursul anului 2007, pana la semnarea Acordului Multilateral de Garantare (MGA) de catre BAAR si ratificarea acestuia de catre toate statele Comunitatii Europene (precum si Islanda, Norvegia, Lichtenstein si Elvetia) este necesara existenta politei Carte Verde asupra posesorilor de autovehicule care vor calatori pe teritoriul acestor state, va fi necesar ca societatile de asigurari sa elibereze asiguratilor, in momentul cumpararii politei RCA, si o polita gratuita Carte Verde, din oficiu sau la solicitarea asiguratilor.

Aceste masuri vor fi supuse analizei si aprobarii Consiliului CSA in vederea completarii Normelor de reglementare in acest domeniu, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.