Golf GTI “Edition 30” in Romania

Volkswagen Golf GTI reprezinta imaginea unei masini foarte rapide pentru clasa compacta. Pentru a 30-a aniversare a modelului, producatorul german lanseaza pe piata o serie limitata a acestui model. Performantele motorului au fost crescute cu un cal-putere pentru fiecare an de la lansare, ceea ce inseamna ca “GTI Edition 30” dezvolta acum o putere de 230 CP.

Pentru “Golf GTI Edition 30”, Volkswagen Individual (divizia care se ocupa cu personalizarea fiecarui automobil – comanda speciala) a dezvoltat un concept de design a carui prima prezentare a avut loc in luna mai 2006 cu ocazia manifestarii “Golf Record Day”, in localitatea germana Gelsenkirchen. Din acel moment, entuziasti din toata Europa au trimis echipei de la Wolfsburg nenumarate mesaje de felicitare: automobilul trebuie produs cu exact aceleasi caracteristici!

Prin urmare, exclusivistul modelul oferit in editie limitata pastreaza intocmai designul prototipului initial: principala caracteristica este data de jantele Detroit 18”, de culoare negru mat. Fara costuri suplimentare, clientul poate opta pentru jantele Rockingham din titan, tot cu dimensiunea de 18 toli. Alte elemente specifice de design sunt spoilerul fata si spate, pragurile laterale in culoarea caroseriei si stopurile de culoare rosu “cherry”. Pentru identificarea acestei serii speciale, pe hayon a fost montata emblema “Edition 30”.

De asemena, interiorul are design special pentu a celebra aniversarea modelului: scaunele sport sunt realizate in combinatie de piele cu tapiterie Interlagos in carouri, specific modelului GTI. Volanul cu trei spite, schimbatorul de viteze si levierul franei de mana sunt imbracate in piele neagra, in contrast cu cele cateva cusaturi de culoare rosie. Inscriptia “Edition 30” de culoare rosie poate fi gasita pe pragurile usilor si deasupra torpedoului. Covorasele cu margini de culoare rosie si, bineinteles, schimbatorul de viteze specific, de forma unei mingi de golf, completeza elementele distinctive de design.

Volkswagen “Golf GTI Edition 30” are un pret de pornire de 26.268 euro cu TVA pentru versiunea cu cutie de viteze manuala si motor 2.0 Turbo FSI, prima masina de acest fel fiind livrata in Romania de dealerul Porsche Bucuresti Nord pe 6 februarie 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.