Bucharest Ring 2007: Grand Prix Masters la Bucuresti

Astazi, 28 noiembrie 2007, in prezenta Primarului General Adriean Videanu, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring, prin dl. Hartmut Beyer, si GP Masters, prin dl. Scott Poulter in vederea organizarii in urmatorii trei ani a unei din etape din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti.

Cursa de anul viitor este programata in perioada 17-20 mai, in cadrul evenimentului Bucharest Ring 2007 si se va desfasura pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe traseul Bd. Natiunile Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor, desenat de celebrul arhitect Herman Tilke, creatorul circuitelor de Formula 1 din Bahrein, China, Turcia si Malaezia.

Este vorba de o competitie de monoposturi, la care vor participa fosti piloti din Formula 1 ca Nigel Mansell, campion mondial, Ricardo Patrese, pilotul cu cele mai multe curse din formula 1, sau Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial. In acelasi sfarsit de saptamana sunt programate cursele din alte patru campionate: Campionatul FIA GT, Campionatul European GT3, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.

Dupa semnarea contractului, Primarul General Adriean Videanu a declarat: “Circuitul va deveni un eveniment traditional in Bucuresti si vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit si au colaborat pentru organizarea acestui eveniment. Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru organizarea acestui eveniment.

Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, plus taxa pentru utilizarea domeniului public. Este o mare bucurie si pentru mine ca in sfarsit suntem aproape de finalul unui demers pe care ni-l dorim de aproape un an, si anume acela de a organiza un eveniment automobilistic in Bucuresti si cred ca este o ocazie ca Bucurestiul sa intre in galeria marilor organizatori de evenimente”

Hartmut Beyer, promotorul evenimentului de anul viitor, a declarat, la randul sau: „Ma bucur foarte mult ca am reusit sa cream un pachet atat de atractiv pentru evenimentul din 2007. Avem doua competitii de top, FIA GT si Grand Prix Masters, plus alte trei campionate extrem de interesante. Faptul ca la Bucuresti vor veni fostele glorii din Formula 1 este un castig imens pentru toata lumea”.

Scott Poulter, CEO Grand Prix Masters, a adaugat: „Cursa de la Bucuresti este prima pe un circuit stradal si sunt sigur ca va avea un succes imens. Dupa primele estimari, pe unele portiuni, se va merge cu 300 km/h. Sunt sigur ca toti pilotii care concureaza in Grand Prix Masters vor veni cu placere la Bucuresti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.